La Casa de Papel | Sezonul 5 – Am văzut primele 2 episoade și vă spun și vouă puțin despre Kum Fu

După cum spuneam în 2018, La Casa de Papel (Money Heist) este cel mai mișto serial pe care l-am văzut de la Prison Break încoace. Iar vineri, 3 septembrie 2021, apare Volumul 1 din ultimul sezon, Partea 5 din Fabrica de Bani, adică 5 episoade acum, iar celelalte 5 apar pe 3 decembrie 2021 (Volumul 2). Și pentru că prietenii de la Netflix mi-au oferit ocazia să văd înainte primele 2 episoade, zic să vă spun și vouă puțin despre Kum Fu (fără spoilere, desigur).

Păi treaba a rămas cam așa, salopetele roșii sunt închise în Banca Națională a Spaniei de peste 100 de ore, au reușit să o salveze pe Lisboa, Nairobi a sfârșit lovită de un glonț suflat de Gandia (ăsta e aproape de la fel de enervant decât Arturito – am zis aproape, atenție… vedeți voi de ce). El Profesor e capturat de Sierra și pare că nu mai are scăpare. Și colac peste pupăză peste mină antipersonal, armata se pregătește să intre în bancă, pentru a sfârși cel mai mare jaf din istorie. Va fi război. Și sper să moară Arturito. Și Gandia. Sierra e însărcinată, pe ea o iertăm. Ah, să moară și colonelul Luis Tamayo, era să-l uit. Între timp pregătiți-vă de mult pac-pac, răsturnări de situație (clasic deja) și huo, Arturito, hai, Profesorito! Sunt curios de cum va fi happy end-ul, probabil diferit de finalul celui de-al doilea sezon, dar mai știi, tot pe o plajă, gașca reunită, sperăm cât mai mulți dintre ei. Chiar, cum ar fi să se termine serialul la Vadu? (hehe) – Ah, un mic huo și pentru Netflix, chiar dacă suntem prieteni, trebuie să ne spunem adevărul față-n față, nu de alta, dar e nașpa să aștepți încă trei luni pentru a vedea finalul-finalului, mai ales când fiecare episod se termină-n coadă de pește.

Vă las mai jos câteva informații interesante despre Salopeta roșie + un clip + trailerul Volumului 1 din Partea a 5 La Casa de Papel, ca să știți ce program aveți vineri seara, nu de alta. Enjoy!

Salopeta roșie a fost întotdeauna acolo, încă de la primul scenariu. „Întotdeauna căutăm elemente iconice. Trebuie să ai o marcă, să ai propria identitate și ADN,” spune Álex Pina, showrunner La Casa de Papel (Fabrica de bani). S-a luat decizia de a reduce celelalte culori primare din cadrul seriei și de a evidenția culoarea roșie. „Acesta este motivul pentru care am decis ca toți tâlharii și ostaticii noștri ar trebui să poarte uniformă, astfel încât salopeta roșie să devină elementul vizual cheie a seriei„, spune regizorul Jesús Colmenar.

Pe parcursul celor cinci sezoane au fost folosite peste 600 de salopete roșii, dar, în ciuda uniformității lor, costumele din La Casa de Papel (Fabrica de bani) sunt departe de a fi plictisitoare. „Proiectarea garderobei La Casa de Papel este o experiență bogată, deoarece fiecare personaj este diferit. A fost o mare provocare să îmbrac toate personajele individual și apoi din nou ca grup, cu acea salopetă roșie iconică,” spune Carlos Diez, responsabil cu designul costumelor seriei.


Alte informații despre serie:

· 2000 de minute de acțiune și două jafuri mai târziu, suntem la 7 zile distanță de premiera La Casa de Papel Partea 5: Volumul 1

· Pe parcursul anilor, filmările au avut loc în 300 de locații din 7 țări

· Filmările au avut loc în Spania, Thailanda, Danemarca, Panama, Portugalia, Italia și Regatul Unit, unde au fost filmate scenele care implică bolta inundată de la Banca Spaniei

· 6000 de lingouri de aur au fost produse ca recuzită pentru serie, în timp ce un milion de bancnote de 50 Euro au fost tipărite pentru a fi aruncate pe străzile din Madrid

· În toate cele 41 de episoade, aceste bogății au fost disputate folosind 275 de arme diferite

· Aceste arme se adaugă celor 150 de muniții pe care Gandía le păstrează în arsenalul său privat de la Banca Spaniei



Lasă un răspuns