Iar a mâncat spanac indicele ROBOR (1,80% / 03 oct 2017)

Dragi coplătitori cu credite în lei, Liviu cel mustăcios ne arde pe toți, în continuare, mai ales pe cei care am luat credit în perioada ianuarie 2016 – iulie 2017. Încă n-am primit sms-ul cu suma pe care o voi plăti pentru oct-nov-dec, calculat după ROBOR 3M la 30 septembrie, când era 1,58%, față de 0,86% la 30 iunie. Un calcul simplu, făcut pe baza vechilor fluctuații ale ROBOR mi-a dat un rezultat deloc simpatic, adică o creștere a ratei lunare de 70-100 de lei. Super. Trăiască partidul mult iubit.

Și ca să fie treaba, treabă, indicele ROBOR a mâncat iar spanac, de vineri până marți, a crescut de la 1,58% la 1,80%. Iar la o estimare de 4% în următorii doi ani, asta înseamnă o creștere a ratei lunare de până la 40% față de momentul acordării creditului în lei. (mai multe detalii aici)

Capture

Concluzie: Indicele Robor la 3 luni, în funcţie de care sunt calculate dobânzile la majoritatea creditelor în lei, a atins nivelul de 1,8%, cel mai mare din noiembrie 2014 până în prezent, potrivit datelor publicate marţi, 2 octombrie 2017 de Banca Naţională a României. Pe scurt: am pus-o.

Acest articol are 2 comentarii

  1. Sebastian-Radu.ro

    Mulțumim celor care NU au fost la vot, dar au ieșit după în Victoriei. Acum nu mai iese nimeni?

    1. Ionut Bunescu

      E frig afară, iar pe canapea, la TV, e cald și bine. Om vedea cum o evolua, dar vorba cuiva, bazinul de vot PSD nu are credite.

Lasă un răspuns