Tu la cât timp îți schimbi lentilele ochelarilor de vedere?

Mă știți ochelarist cu vechime, de pe la 8 ani tot stau cu bicicleta pe nas, adică de vreo 23 de ani. Că-s fan al lentilelor Essilor, iar știți, dacă ați mai fost pe aici pe blog. Am mai scris despre ele aici (Lentile anti-aburire Optifog / Lentilele Crizal Forte UV / Lentile de soare, cu dioptrii), iar acum, că tot a venit frigul, tocmai am revenit la lentilele Optifog, ca să nu mă mai streseze aburitul atunci când intru la metrou, în special.

Revenind la întrebarea din titlu, dacă ești ochelarist, desigur, tu la cât timp îți schimbi lentilele ochelarilor de vedere? De ce te întreb asta? Păi tocmai am aflat câteva date despre un studiu care spune că românii își schimbă lentilele cam o dată la patru ani. Indicat este o dată la doi ani, iar eu mă situez undeva între, pentru că îmi schimb ochelarii, cu totul, cam o dată la trei ani. Simt nevoia, atât din cauza lentilelor pe care le mai zgârii, mai sar picături de fixativ pe ele, se uzează în tot acest timp, dar și din cauza ramelor care se fac urâțele, de la trecerea timpului și a intemperiilor peste ele.

Deci, tu la cât timp le schimbi? Iar ca recomandare sinceră, și din suflet, dacă vrei să scapi de stresul ochelarilor aburiți, ia-ți lentile Optifog de la Essilor, vin cu o lavetă specială (ce trebuie schimbată la 3 luni), pe care o folosești pentru a șterge ochelarii zilnic (oricum o făceai, doar că foloseai o lavetă normală, din microfibră). Apoi te simți deja că ai puteri de super erou, când ieși din duș, toată baia e plină de abur, dar tu îți pui ochelarii pe nas și vezi tot, neavând nici pic de abur pe lentile. Ah, iar la metrou, deja atragi invidia altor ochelarști, care nu mai știu cu ce să-și șteargă lentilele, ca să vadă pe unde merg.

Cu plăcere, aștept o bere… sau, fie, un ceai fierbinte, că tot nu mi se aburesc lentilele. Prefer Julius Meinl, xoxo.

Lasă un răspuns