Am vrut să cumpăr criptomonede de 1.000 de dolari, dar mi-a venit repede mintea la cap

Nu vreau să stârnesc nicio controversă, doar vorbesc strict de cazul meu și despre cum văd eu treaba cu BTC, ETH, XRP și alte monede virtuale. Da, știu, dacă aș fi cumpărat un singur Bitcoin, pe 1 ianuarie 2017, cu 1.000 de dolari, în decembrie 2017 l-aș fi putut vinde cu aproape 20.000 de dolari. Iar dacă aș fi cumpărat Ethereum, tot de o mie de dolari, aș fi luat vreo 100, pe care i-aș fi putut vinde cu 130.000 de dolari, pe 15 ianuarie 2018.

 

 

Dar dacă și cu parcă se plimbau în barcă. De unde să fi știut eu ce monedă să cumpăr, la începutul lui 2017? Și oare m-aș fi putut abține să nu scot repede banii? Gen, când ETH ar fi ajuns de la 10 dolari, la 30 sau 50 de dolari? De unde să știi până la ce valoare va crește, astfel încât să vinzi când e sus, nu să aștepți ca BTC să crească de la 19.000 la 50.000 de dolari, dar să-ți iei țeapă, cumpărând la 15.000, iar acum fiind nevoit să vinzi la 11.000 de dolari, de frică să nu perzi mai mult.

 

Monedele virtuale, scurt pe doi, sunt niște calcule și jocuri făcute pentru oameni care:

  • au timp pentru a analiza, în fiecare zi, evoluția monedelor, să tranzacționeze smart și să aibă intuiție și noroc
  • își permit să bage niște bani pe care pot să-i piardă fără regrete, fix cum ar băga 18 lei pe un bilet la loto, cam cât costă un pachet de țigări. Dacă ajungi să-ți bagi toate economiile, să mai vinzi mașina și altele din casă, așa cum mulți au făcut-o, atunci îți meriți soarta, când pierzi tot.

 

Și, cel mai important, pe lângă cele zise de mai sus, nu am cumpărat bani din următorul motiv:

Pentru ca unii să câștige, mulți trebuie să piardă, iar șansele să faci parte din a doua categorie sunt considerabil mai mari. Așa că… NU, MULȚUMESC, puteți să faceți voi averi, n-o să vă invidiez, dar nici n-o să vă plâng de milă, în caz contrar.

 

PS Să nu rămâneți cu fix penis:

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns