Dan Negru sub unghie și Ursul de Aur în fund

Nu e titlu de basm și nici de interpreți de manele, deși s-ar potrivi pentru oricare dintre variante. Am rămas uimit, astă seară, să văd cum un veteran al televizunii instigă la ură și ne îndeamnă, pe noi, “fraierii” cărora filmele cu Urși de Aur ne sunt vândute “drept artă” să ne băgăm Ursul de Aur în fund. Dan Negru, angajat la televizunea unui infractor, Dan Negru, care promovează vedete de carton și face audiențe cu blonde pe care le ia în derâdere, Dan Negru, care țipă și se aruncă în genunchi, Dan Negru, promotorul revelioanelor kitsch. La ce poate duce un asemnea îndemn al unei persoane publice? Cam la așa ceva:

Comentariul a fost șters sau ascuns de Dan Negru, pentru că acum nu mai este vizibil. Andrei Toderita a mai scris și alte monstruzități, dar comentariul de mai sus m-a lăsat mut.

Eh, Dănuțule, din cauza unor oameni ca tine, incapabili să înțeleagă și să respecte munca, orientările, drepturile altora, țara asta e cu zeci de ani în urmă, conform celebrei sintagme arhiutilizate.

Așa e că ți-e rușine și ție de comentatori precum Andrei Toderita, nu? Că altfel nu i-ai mai fi moderat comentariul. Eh, fix la acest gen de ură instigi. Ești o rușine pentru o persoană publică, dar vorba aia, ce semeni aia culegi, deci printre atâtea vedete de carton invitate într-ale tale emisiuni, ai ajuns și tu una.

Între timp, ascultă vorbele lui Cătălin Anchidin, dar și câteva ale unora dintre comentatorii tăi:

 

 

Asta după ce, în 2011, Hotnews relata că:

Adina Pintilie nu primeste finantare in Romania pentru filmul ei de debut, o coproductie internationala girata de institutii europene de prestigiu

La singura sesiune de finantare CNC din acest an, scenariul de lungmetraj debut cu cel mai mare ecou in strainatate in 2011, „Nu ma atinge-ma”, de Adina Pintilie, a fost respins cu cele mai mici note. Au fost preferate, insa, proiectele a trei persoane influente in bransa: Sorin Marin – prosper om de afaceri si patron de festival, producatorul Vlad Paunescu (care conduce Castel Film), si Catrinel Danaiata, consilierul personal al ministrului Culturii.

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns