You are currently viewing Școlile sunt închise, traficul e mai liber, dar verifică cineva dacă RATB, Taxi, UBER, Taxify au anvelope de iarnă?

Școlile sunt închise, traficul e mai liber, dar verifică cineva dacă RATB, Taxi, UBER, Taxify au anvelope de iarnă?

Ok, sunt închise școlile luni și marți, deși nu rezonez 100% cu această decizie – sunt doar minus 8 grade, 5 cm de zăpadă și ceva vânt viscolit, condiții normale de iarnă care nici măcar nu ne-a luat prin surprindere. Dar specialiștii de la primărie au considerat că e mai bine așa, aia e, pe ăștia i-am votat, cu ăștia defilăm.

Tre să recunosc, chiar e mai ok traficul de luni dimineața, probabil mulți părinți au lăsat mașina acasă, nemaifiind nevoiți să-și ducă odraslele la școală, și au sărit în metrou, să nu stea două ore în trafic. Alții au plecat mai devreme, ca să ajungă mai repede la birou.

Dar unul dintre principalele motive invocate, pentru care școlile sunt închise, este că majoritatea elevilor nu vin/nu sunt aduși cu mașina, ci folosesc transportul în comun, având mult de mers până în stație și de la stație la școală. Ok, fie, dar PMB a verificat sau a solicitat verificarea anvelopelor de iarnă ale mașinilor RATB? Că fix ieri am văzut la Matei, pe Facebook, fotografia de mai jos, cu anvelopele unui autobuz RATB care luceau de tocite ce erau. Ce siguranță a călătorilor, că dacă alunecă un autobuz într-o intersecție, se lasă cu baie de sânge…

Tot așa, a dispus oare Poliția Capitalei o verificare a anvelopelor de iarnă ale taxiurilor, că au avut un întreg weekend la dispoziție, măcar pe cele din stațiile mari, să le fi verificat, plus câteva puncte fixe pentru cei din trafic, pentru că sigur s-ar fi dat prin stație și se anunțau băieții între ei.

Oare UBER și Taxify fac vreo verificare în acest sens?

Lasă un răspuns