Viața în agenție, într-o joi, la o roabă de bere

Acum câteva zile am împlinit 10 ani de când m-am mutat în București și chiar mă gândeam că, în tot acest timp, am muncit în doar două companii, la client, cum s-ar zice. Cinci ani la Cosmote, cinci ani la Altex (pe care îi împlinesc pe 2 septembrie). Apropiații știu că mereu am susținut, sus și tare, că nu aș munci niciodată într-o agenție, dar vorba aia "niciodată să nu spui niciodată" s-ar putea adeveri.

Ipotetic sau în viitor, desigur, căci momentan sunt bine-mersi. Dar cum am reușit să-mi schimb părerea despre munca în agenții? Simplu, i-am vizitat de atâtea ori pe amicii de la Golin (PR), încât am ajuns să-i cunosc și pe cei din celelalte agenții ale Lowe Group – MullenLowe (advertising), Initiative (media), Profero (digital), Medic One (comunicare în domeniul medical și farmaceutic) și BPN (new media). Și ca să fiu suficient de motivat să-i cunosc, m-au atras cu OBBerea (o bere nefiltrată produsă în 3 sortimente, special pentru ei, numele ei venind de la acronimul pentru One Big Band – adică platforma de comunicare internă care reunește toate echipele din grup). Și pentru că mi-a plăcut berea, la evenimentul organizat cu ocazia aniversării a 25 de ani, m-au invitat și la Roaba cu bere, un eveniment intern care are loc în fiecare joi seara, după program, pe una dintre terasele de la ale lor birouri.




Aniversarea #25YearsYoung a început cu provocarea “Are you young enough for this?”, în cadrul căreia primii 25 de angajați, care s-au înscris, au câștigat un tatuaj gratuit. Iar angajații noi au un tatuaj gratuit inclus în pachetul de angajare. Cam tare, zic. Am văzut tatuaje super mișto, la party, câteva dintre ele fiind în colajul de mai jos:



Iar ca să mă gândesc de două ori înainte să spun că nu aș munci niciodată într-o agenție, la petrecerea de joi am mai aflat și că:

  • sunt norocoșii ăia pe care majoritatea îi învidiem pentru că au vinerea scurtă (Light Friday) – HUO!
  • am mai zis, dar repet, orice angajat nou beneficiază de un tatuaj gratuit – Double HUO!
  • prin birouri au board games rătăcite, pentru momente de relaxare sau pentru împrumut "peste weekend" – HUO again!
  • în timpul Campionatului Mondial de Fotbal, au avut TV-uri suspendate prin birouri, pentru a putea arunca câte un ochi și la meciuri – 3x HUO!
  • au mese de foosball și air hockey (mini huo, am și eu masă de foosball la birou)
  • au zile dedicate în care fiecare vine cu animalul de acasă… de companie, nu jumătatea sufletului.
  • ultima, dar nu cea din urmă: când nu petrec prea mult, joia, pe terasă, la OBBere din Roaba cu bere, se mai trezesc cu câte un mail, vinerea, la 10:00, în care li se ordonă să închidă laptop-urile și să iasă din birouri, ca mai apoi să urce în autocarul cu destinația Vama Veche, ce îi aștepta în fața clădirii. MEGA HUO!

Băi, mi-a plăcut, mai vin pe la voi (mai ales joi seara, desigur) 😀





Acest articol are 4 comentarii

  1. Simona

    Ca om care a lucrat acolo, I miss Roaba cu bere și toate zilele de naștere. 🙂

  2. Mihai

    Ionut, foarte dragut.

    Vorbeste cu prietenii din Golin si despre cat de mult apuca Roaba de Bere si cat de des si mult reusesc sa profite de ziua aia scurta de vineri.

    Declarativ e fain, realitatea nu e mereu tocmai tot aia, din pacate.

    Dar, mna, poate nu e cazul sa intrebi pentru ca stii ce e acolo si cat de des se schimba prietenii cu care vorbesti 🙂

Lasă un răspuns