Niște seriale, niște filme #DeVăzut

Dragii mei, deja ninge afară, e prognozat un strat de omăt de până la 15-20 de cm, deci clar va fi weekend de stat în casă, așa că m-am gândit să vă ajut cu niște recomandări de seriale și filme pe care le-am văzut recent și care mi-au plăcut.

YOU – după La Casa de Papel, chiar n-am mai găsit un serial care să mă țintă în priză bine de tot. Asta până la Crăciun. Drept urmare, alături de frumoasa mea soție, am devorat cele 10 episoade de YOU într-un weekend. E o combinație de Gossip Girl cu Dexter și mai mult nu spun, că deja o dau în spoilere. Serialul a fost foarte mult împins în față de Netflix, promovându-l tare de tot, odată cu lansarea de pe 26 decembrie 2018 (în afara Americii de Nord). Eh, iată că tocmai a fost confirmat și al doilea sezon, care va apărea cel mai probabil în toamna acestui an, numai că nu se știe dacă va fi difuzat direct de Netlix, toate episoadele odată, sau, la fel ca primul sezon, mai întâi în rețeaua Lifetime.

 

 

Comedians of the world – tot pe Netflix, 47 de episoade, de specials, cu 47 de comedianți din US, Canada, UK, Australia, Noua Zeelandă, Africa de Sud, India, Mexic, Germania, Brazilia, Franța, Olanda și Orientul Mijlociu – majoritatea în engleză, unele chiar bune de tot, ba chiar am citat o tipă din Canada, într-o postare pe FB. Fiecare episod are juma’ de oră, deci perfect pentru urmărit în mijloacele de transport în comun, în timp ce speli vase ori calci haine. Seria a fost lansată pe 1 ianuarie 2019.

 

 

The American Meme – Filmul ăsta de pe Netflix ar trebui urmărit de toți influencerii copii, mai ales de cei care vor să devină youtuberi, instagrameri, chiolțăriste sau ceva vedete pe net. E un documentar cu Paris Hilton, DJ Khaled, Emily Ratajkowski, Hailey Baldwin și alții, dar trecând peste partea glam și frumi, plină de bani și distracție, există și o parte educativă, prezentată prin decăderea unui star de Vine, odată cu dispariția platformei sau prin singurătatea celui mai admirat organizator de petreceri nebunești… culminând cu nefericirea moștenitoarei imperiului Hilton, care arată încă o dată că banii nu înseamnă totul. Ah, iar Josh Ostrovsky (The Fat Jewish) e fix ca un nimenidenicăieri (îl știți de pe Instagram, recunoașteți), care fură glume de la toată lumea, dar care măcar a reușit în viață, ba chiar s-a și îmbogățit… prin furt. Mă rog, dacă ai tangențe cu online-ul mai mult decât stalkerit-ul din gelozie, musai să dai un play acum!

 

 

Avicii: True Stories – E ultima recomandare de film: pe Netflix România nu se găsește, din păcate. Nu știu exact motivele, chiar și afară a fost pus, apoi scos după moartea artistului, din nou urcat și tot așa. E trist, dar educativ în același timp și îți trage niște semnale de alarmă, ridicându-ți niște multe întrebări existențiale. Ajungi să te gândești care sunt prioritățile tale, cu adevărat, și dacă știi când să spui stop sau să iei o pauză. Filmul este biografic, filmat înainte de a se sinucide, însă toate semnele sunt acolo, în film… că ar urma ceva tragic.

 

Lasă un răspuns