Trei device-uri pentru o curățenie perfectă (inclusiv eliminarea 99,999% Coronavirus)

Tuturor ne place curățenia, mai puțin să o facem, nu? Ridicăm patru mâini, atât eu, cât și soția. Dar cum perioada aceasta de izolare (de mai bine de două luni) ne-a oferit mai mult timp pentru treburile casnice, ne-am hotărât să ne apucăm de curățenie generală în apartament. Rar ai timp să te ocupi de toate, mai dai un aspirator, un mop și cândva te ocupi și de multele geamuri din casă, deși drag nu prea îți e. Prin urmare, înainte de a începe operațiunea casă curată și dezinfectată, am zis să ne echipăm cu device-uri ajutătoare, care să ne facă munca mai ușoară.

Eu sunt născut și crescut în Curtea de Argeș, unde Karcher are a sa fabrică din România. Auzisem de brand, mai vorbisem cu câțiva prieteni despre aspiratoarele Karcher, dar nu aveam niciun produs de la ei. Asta până toamna trecută, când șefa casei, Diana, a hotărât că e timpul să ne luăm un aspirator de geamuri. Acum serios, cui îi place să spele/curețe geamurile? În mod normal trebuie să te înarmezi cu spray, prosoape de hârtie, lavete, ziare și multă răbdare, că mereu rămân urme, știți și voi prea bine. Dar vă jur, de când ne-am luat aspiratorul pentru geamuri, ne certăm care să le curețe… că ai pulverizat cu spray-ul din dotare, șters cu laveta de microfibră și ai aspirat din două mișcări, inclusiv oglinzile (avem un spațiu de depozitare cu uși cu oglinzi, 2 metri înălțime, 1,7 m lățime, în 3 minute e gata tot, jur pe roșu).

Aparatul funcționează super simplu, are o lamelă de cauciuc, iar aspiratorul încorporat trage tot lichidul de pe geamuri/oglinzi, astfel că nu mai rămâne nicio urmă. După ce l-ai pus la încărcat, funcționează cam așa:

 

Noi avem un aspirator pentru geamuri Karcher WV 2, funcționează până la 25 de minute (cam pentru 75 de m²), are un rezervor de 100 ml (pentru lichidul aspirat), iar pachetul conține două duze de aspirare (una mică, una mare), cablu de încărcare, sticla cu pulverizator (și o soluție concentrată, ca să te apuci imediat de treabă) și laveta de microfibră pentru ștergere (pe care o poți spăla la mașină, doar să nu pui balsam, altfel nu va mai absorbi prea bine). Poate fi cumpărat de pe karcher.ro sau dintr-unul din magazinele Karcher Center.


 

Ok, dacă aspiratorul de geamuri îl aveam deja dinainte de pandemie, acum două săptămâni am reușit să o conving pe soție că e cazul să ne cumpărăm un aparat de curățat cu abur. Ne apuca pe amândoi durerea de cap când trebuia să curățăm cuptorul, tăvile, plita, hota, băile (chiuvete, vas de wc), gresie, faianță sau parchet. Ok, aspiratul de dinainte e treabă ușoară, dar apoi umple găleata de mop, pune soluție de gresie, stoarce, freacă, spală, reumple găleata și ia-o de la capăt… și iar pentru parchet, altă apă, altă soluție, din nou stors, frecat, spălat, urme pe gresie/parchet… aaa! Așa că am renunțat la toate cele de mai sus și folosim doar aparatul de curățat cu abur Karcher SC 2 EASYFIX, care rezolvă tot doar cu apă, fără nicio substanță chimică/toxică. Pe scurt, curățarea igienică cu abur elimină până la 99.999% din virusuri și bacterii, inclusiv Coronavirus (conform testelor efectuate de către un laborator extern, din Germania, în martie 2020). Detalii complete, în acest link și mai jos:

Pachetul Karcher SC 2 EASYFIX conține aparatul de curățare cu abur, cu boilerul cu o capacitate de 1 litru (se încăzește în 6-7 minute și e suficient pentru a curăța până la 75 m²), set pentru curaţarea podelelor EasyFix + țevi de prelungire (2 x 0,5m), duză de mână, duză de finisare, perie rotundă (mică), lavetă din microfibră, husă de microfibră pentru duza de mână și furtunul de abur (cu pistol) de 2 metri. Dispune pe mâner de protecție împotriva accesului copiilor, supapă de siguranță, reglarea debitului de abur (2 trepete) și pâlnie de umplere integrată. E de vis la curățarea igienică a aproape orice, cuptor, tăvi, plită, hotă, băi (chiuvete, vas de wc, gresie, faianță), dar și a parchetului, și funcționează cam așa:

Aparatul de curățat cu abur Karcher SC 2 EASYFIX poate fi cumpărat de pe
karcher.ro sau dintr-unul din magazinele Karcher Center.

 


 

Și cum eram noi prinși în aventura curățeniei generale, bam, ni s-a stricat aspiratorul. Și ce să faci, comanzi altul, că cel vechi avea vreo 6-7 ani, nici nu mai trăgea prea bine, așa că deja fiind mulțumiți de Karcher (doar se fac la Curtea de Argeș, nu? – hihi), am comandat una bucată aspirator Karcher VC 3. Am vrut neapărat cu recipient colector, nu cu sac, pentru că e mult mai ușor de golit și curățat. Și frățioare, față de cel vechi, ăsta chiar îți saltă covorul de pe parchet! Are 700W, dar trage de rupe, era să desprind pragul dintre gresie și parchet (care e lipit cu silicon), se pare că tehnologia multi-cyclon face treabă bună. Are filtru lavabil HEPA 12 (care e poziționat foarte fain, într-una dintre roți), așadar filtrează până la 99.9% dintre particulele de praf fin de peste 0,3 microni, deci adio praf, acarieni și microparticule. Ne place super mult pentru că este ușor (4,4 kg), nu ocupă mult spațiu și se descurcă peste așteptări. Chiar l-am recomandat și unor prieteni care-și căutau un nou aspirator și deja l-au și cumpărat. Pentru că recomandarea de la prieteni/amici/cunoscuți/persoane de încredere face mai mult decât orice reclamă. Pe testate și pe recomandate.

Aspiratorul Karcher VC 3 are un recipient de 0,9 litri, arată, se aude și face treaba cam așa:

Conținutul pachetului este cel din poza de mai jos și poate fi cumpărat de pe karcher.ro sau dintr-unul din magazinele Karcher Center. Iar dacă vă achiziționați și voi vreunul dintre produsele de mai sus, ori altceva de la Karcher, dați-mi și mie un semn, că sunt tare curios de cum vi se vor părea. Cam atât, stay safe & clean!

Acest articol are 2 comentarii

  1. Adina

    Mi-a placut articolul, multumesc pentru recomandari!

Lasă un răspuns