Povestea unui fake news fake: învățătorul care a alunecat pe DERdelușul de la patinUar

2019 este un an cu două runde de alegeri, când fake news-urile și manipulările se vor înmulți și pe mulți dintre noi ne vor induce în eroare, oricât de deștepți și citiți am fi sau ne-am crede. Minciuna prin omisiune, așa cum a fost cazul indicat de fake news, cu învățătorul din Iași care a corectat greșit, e tot un caz de fake news. V-am amețit, știu. Hai să le luăm pe rând.

1. Apare această poză pe Facebook, unde este acuzat un învățător că ar fi acordat calificativul SUFICIENT, după ce a sesizat două greșeli (eronat). Fotografia este postat de către tatăl elevului de clasa a doua.

 


 

2. O doamnă îl acuză pe părintele de mai sus că e rău intenționat, că a scos din context, că a decupat doar o parte din cerință, că cea completă ar fi alta. Pare să aibă dreptate.

 

 


 

3. Părintele revine cu fotografii suplimentare și lămuritoare, care să demonteze acuzele doamnei de mai sus. Deci fake news-ul de la punctul doi se dovedește a fi fake. Da, frate, fake news FAKE!

 

 

 

 

Concluzia e una singură: trebuie să fim FOARTE atenție la știrile care agită mase, mai ales în perioadele următoare, când urmează să dăm cu ștampila de VOT.

Lasă un răspuns