Ce-mi place la Revolut

Tocmai am verificat de când am contul Revolut, eram curios să văd în cât timp am cheltuit niște muuulte mii de lei. Așa am aflat că primul card, cel standard, l-am comandat în aprilie 2018, deci acum un an și patru luni. Aș fi zis doi ani, dar se pare că timpul nu trece chiar atât de repede precum m-am obișnuit să observ frecvent. Acum, că mi-am comandat cardul Metal, am zis să scriu, pe scurt, ce-mi place la experiența Revolut, sigur le va fi utilă și altora.

La început am comandat Revolut Standard, celebrul card albastru cu un colț fading roz. Voiam să văd cum stă treaba cu serviciul, la ce-mi va fi de folos… știam doar că poți să schimbi bani la un curs valutar excelent, aproape fix cursul BNR al zilei, adică mai bine decât la orice bancă sau casă de schimb valutar, plus că totul se făcea online, instantaneu.

Apoi, după câteva luni, am făcut upgrade la Premium, pentru că voiam să am și eu un card negru. Da, recunosc, doar pentru asta l-am făcut :D. A, apoi am văzut și ce beneficii suplimentare are față de standard (asigurare medicală internațională + pentru bagaje și zboruri întârziate, carduri virtuale de unică folosință, acces în lounge-uri din aeroporturi și altele). I-am pasat cardul Standard soției, și așa avea și ea acces la același cont și nu trebuia să stau după ea când mergeam la shopping în vreun city break ori vacanță pe-afară, iar ea era la Victoria’s Secret, în timp ce eu căutam sneakerși. Între timp și-a făcut și Diana cont Revolut, ca să nu mai utilizeze cardul meu, plus că i-a plăcut prea mult campania și design-ul Revolut Pride:

 

 

La ce folosesc Revolut?

  • cei mai mulți bani se duc pe cheltuielile din străinătate, am schimbat în aplicație și folosit euro, dolari, lire sterline, dirhami arăbești, zloți polonezi și va urma să deschid un nou cont, într-o nouă valută: peso mexican, pentru vacanța din iarnă. Știu că mă repet, dar cursul este excelent, și a devenit metoda de plată favorită, în toate vacanțele. Acum, că merge și Apple Pay, e și mai ușor, dau cu ceasul și nici nu mai scot cardul din portofel.
  • o funcționalitate foarte des folosită (de mine dar și de mulți dintre prietenii și colegii mei) este transferul între utilizatori de Revolut, pentru masa de prânz, pentru cadoul unui coleg, pentru orice plată pe care tre să o faci către un prieten, atunci când nu ai cash sau nu vrei să folosești cash. Transferul este făcut instantaneu, super ușor, poți să pui și gif-uri, e fix ce trebuie.
  • plăți online – folosesc ori carduri virtuale de unică folosință, ori carduri virtuale, pe care le pot șterge oricând, la nevoie. În plus, pun limite de cheltuieli lunare, în funcție de card. De exemplu, pentru cel utilizat la plățile Apple, am un card virtual exclusiv pentru asta, cu limita de plată lunară fix cât mă costă abonamentul de iCloud.

 

Ah, am zis că mi-am comandat recent Revolut Metal. Păi dacă tot există mai multe culori disponibile (înainte era doar cel negru), am zis să fac o aroganță și să am primul lucru auriu din viața mea :))

 

 

 

Cam asta a fost, pe scurt, experiența mea de utilizare Revolut, dacă încă nu ai cont, dă click aici și ai gratis primul card standard, iar dacă ai nevoie de mai multe info, aruncă o privire mai jos.

Ah, a se observa că am scris imediat după ce a expirat campania cu bonus 50 de lei, ca să nu ziceți că am vreun interes, articolul ăsta e chiar despre propria-mi experiență sinceră de utilizare a Revolut.

UPDATE: Văd că mi-a fost activată promoția cu 50 de lei, temporar, deci dacă nu ai cont de Revolut, click aici să-ți faci unul și vei primi bonus 50 de lei, după ce îți verifici identitatea, alimentezi contul și comanzi primul tău card fizic Revolut.

Cu Revolut:

● Deschizi un cont curent direct din aplicație în doar câteva minute, fără costuri lunare

● Cheltuiești bani oriunde în lume, în peste 150 de monede, fără taxe și comisioane ascunse, la un curs de schimb valutar excelent

● Deschizi conturi curente în 29 de monede, gratuit

● Ai un card contactless Visa sau Mastercard, multi-currency: nu ai nevoie decât de un singur card pentru toate conturile tale

● Te bucuri de siguranță de ultimă generație: deblochezi și activezi cardul tău direct din aplicație

● Primești notificări după fiecare plată, îți monitorizezi cheltuielile pe categorii sau stabilești bugete

● Economisești ușor cu pușculițele digitale Vaults (mărunțișul este transferat automat, după fiecare tranzacție efectuată, în  ”pușculița” ta virtuală)

● Tranzacționezi și vinzi 5 criptomonede, direct din aplicație, la cele mai bune cursuri

● Tranzacționezi acțiuni ale unora dintre cele mai mari companii din lume, listate la la New York Stock Exchange și NASDAQ: Facebook, Tesla, Apple, Amazon și altele. (acest lucru este posibil momentan doar pentru utilizatorii Metal)


 

Revolut Metal este un abonament exclusivist care include un card contactless metalic, cashback de până la 1%, concierge dedicat 24/7 și multe alte beneficii, oferind utilizatorilor o experiență de primă clasă. Revolut Metal vine la pachet și cu următoarele avantaje:

● Card elegant, cu un design unic, realizat dintr-o singură folie de oțel ranforsat ce cântărește 18 grame

● Asigurare medicală internațională

● Asigurare pentru bagaje și zboruri întârziate

● Suport clienți cu prioritate

● Retrageri gratuite de la bancomat în limita a 2400 de lei lunar (față de 800 de lei pentru abonamentul Standard și 1600 de lei pentru abonamentul Premium)

● Acces instant la 5 criptomonede

● Acces la serviciul de tranzacționare de acțiuni ale unor companii listate la New York Stock Exhange și NASDAQ

● Acces gratuit la prima intrare în lounge-uri din peste 1000 de aeroporturi din întreaga lume

● Schimb valutar în 29 de monede locale, fără limită lunară

 


 

Ai măsuri de siguranță sporite:

● Din secțiunea carduri a aplicației, poți bloca și debloca un card printr-o simplă apăsare de buton. În felul acesta el e activ doar când îl folosești tu.

● Din secțiunea Carduri – Siguranță, poți activa / dezactiva următoarele opțiuni:

o Siguranță pe bază de localizare: nimeni nu poate face plăți cu cardul tău dacă nu ești lângă el

o Plăți swipe: recomandarea este să fie mereu dezactivate, se folosesc foarte rar și sunt principala sursă pentru fraudele online (excepție, în SUA, unde mulți comercianți folosesc metoda swipe, la orice plată, văzut pe pielea mea)

o Plăți contactless: poți activa doar atunci când faci plăți și ține setarea dezactivată în restul timpului

o Retrageri numerar: poți activa doar atunci când faci retragi numerar și ține setarea dezactivată în restul timpului

o Tranzacții online: dacă nu faci tranzacții online, este recomandat să ții dezactivată această opțiune pentru a evita efectuarea de plăți frauduloase, în cazul puțin probabil în care datele au fost compromise

● Poți folosi carduri virtuale de unică folosință pentru tranzacțiile online. Aceste carduri își regenerează datele după fiecare tranzacție, în așa fel încât dacă ai făcut cumpărături pe un site nesigur și datele au fost compromise, nu există niciun risc.

Comandă aici primul tău card Revolut

Acest articol are 3 comentarii

  1. Iony

    Nu ai spus si ce costuri au fiecare

Lasă un răspuns