Un parfum neașteptat de mișto: Dunhill – Icon Absolute

Mi-a picat în mână un parfum pe care sigur nu l-aș fi cumpărat de bună voie, pentru că nu cred că aș fi fost vreodată tentat să miros un parfum Dunhill. Ok, cunosc brandul, face și țigări, și cafea, și ochelari de soare și multe altele, dar parcă nu ai avea nicio atracție olfactivă să te îndrepți către o sticluță de parfum Dunhill. Dar știți cum e vorba aia cu niciodată să nu spui niciodată.

 

Dunhill fiind, e logic faptul că printre ingredientele parfumului se regăsesc și frunzele de tutun, iar combinația cu oud (lemn de agar), piele, piper negru, șofran, trandafir negru, bergamotă și iasomie, e una a naibii de reușită. Pe fragrantica.com lumea zice că Dunhill – Icon Absolute le aduce aminte de Hamdani by Parfums de Marly, dar eu mă regăsesc în părerile altor comentatori, și anume că Icon Absolute îmi reamintește de unul dintre parfumurile mele preferate, Tom Ford – Oud Wood (asemănarea fiind dată de câteva ingrediente comune: oud și piper).

 

 

Dunhill – Icon Absolute este apă de parfum, persistența fiind una medie, ce se potrivește cu temperaturi nu prea ridicate, iar costul pentru 100 de ml e sub 300 de lei, ceea ce îl transformă direct într-un parfum cu preț accesibil, dar cu miresme ale unui parfum de nișă.

Ah, ce mi-a mai atras atenția… pe gelurile de duș Dunhill (care miros al dracului de mișto) scrie For adult use only, dar pe parfum nu.

 

Lasă un răspuns