Restaurant fast food tradițional românesc, cu prețuri sub 10 lei – Scovergăria Micăi

Dacă tot a fost cald weekend-ul ăsta, era păcat să nu ieșim la o plimbare prin București. Echipați corespunzător, am mers la pas pe Calea Victoriei. Și cum după orice plimbare merge o gustare, ne-am oprit să cumpărăm niște scovergi de la Scovergăria Micăi, un loc pe care l-am descoperit acum vreo doi ani și despre care am tot zis că voi scrie pe blog, căci unde mai mânănci o scovergă cu varză călită și cârnați, la nici 10 lei, în capitală?


Culmea, nu multă lume știe de acest restaurant de tip fast food tradițional românesc, deși se pare că e deschis încă din 2014. Noi l-am zărit din întâmplare, într-o seară de vară, prin 2018, când am luat vreo trei scovergi sărate și două dulci, pentru mine și Diana. Atunci, ca și acum, nu puteam să ratez scoverga cu varză călită și cârnați, am luat și una cu mujdei, plus alta cu brânză sărată și mărar, dar și două cu dulceață (cireșe, respectiv miere și nucă). Am găsit pozele în telefon, și pe atunci scovergile erau 6 lei bucata (doar cea simplă fiind 3,5 lei, iar cea cu varză și cârnați, 7 lei). Acum, în 2021, cea simplă costă 5 lei, iar restul între 8 și 10 lei.  Mai au și cococi, clătite + alte  preparate și deserturi, în vitrinele din interior (am testat savarine și profiterol, dar deși au avut frișcă naturală, nu au fost cine știe ce, deci vom mai reveni doar pentru scovergi).


Deja înghit în sec, scriind, vă jur! :)) Așa că dacă aveți drum prin Centrul Vechi din București, nu ratați Scovergăria Micăi (link Facebook, link Google Maps – Calea Victoriei, colț cu Strada Lipscani), doar că în weekend pregătiți-vă să stați la coadă, aliniați afară, în șir indian (plata și servirea se fac doar în interior acum, înainte serveau și la geam, dar probabil în sezonul rece nu fac asta). Altfel, puteți comanda din majoritatea aplicațiilor de food delivery. Vă recomand scovergile cu varză călită și cârnați (preferata mea), cu brânză sărată și mărar (atenție, brânza este foooarte sărată) și neapărat una cu mujdei (simplu, sau extra peste una cu ceva carne). Iar dulci, în funcție de preferințe: dulceață de cireșe, prune, piersici, căpșune, caise, vișine, afine, miere (și nucă),  Finetti, Nutella, brânză dulce și stafide.


Doamnele de acolo sunt îmbrăcate mereu în port tradițional, iar mâncare e ieftină și bună. Nu știu dacă au deja franciză pentru concept, dar dacă nu, ar trebui, ar avea succes garantat, mai ales în orașele turistice, în zone de interes și foarte circulate.






Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns