Singura variantă prin care ne putem bucura de festivaluri în 2021, în România

Untold Odissey (croaziera mediterană) a fost mutată în septembrie, iar festivalurile de anul acesta nu prea pot avea loc, în România, la cum se prezintă situația actuală. Chiar dacă UK anunță că din 21 iunie 2021 va dispărea distanțarea socială, cred că momentan sunt doar foarte optimiști, fără o vaccinare masivă a populației (care nu prea are cum să fie făcută atât de repede). Dar se pare că există totuși o altă variantă cu ajutorul căreia ne-am putea bucura de festivaluri în 2021, poate chiar și în România.


O companie din Austria a creat un kit rapid de testare Covid-19 fix pentru evenimente sociale sau pentru turism. Pe scurt, testFWRD arată ca în poza de mai sus (detaliat în clipul de mai jos) și spre desoebire de testele clasice, cu bețișor nazal, acesta are nevoie de o gargară de 60 de secunde cu o soluție salină, pe care o transferi apoi într-un recipient. Trebuie să faci testul în timp ce te filmezi cu telefonul, din aplicația testFWRD, apoi predai kitul și după ce primești rezultatul direct în aplicația mobilă, ți se garantează o fereastră de timp neinfecțioasă de 72 de ore. Deci cât pentru un concert afară sau un festival mai scurt, de 3 zile (sau te mai testezi o dată în timp util, cât să nu expire fereastra până la primirea rezultatului).



Testele testFWRD sunt aprobate de către Organizația Mondială a Sănătății și sunt deja disponibile în Austria, iar recent au fost distribuite și către Germania, Spania, Portugalia și UK. Mă rog, între timp am aflat că în UK vor fi organizate câteva evenimente de test, cu voluntari, prin aprilie, pentru a se asigura că e totul e ok pentru ridicarea restricțiilor din 21 iunie 2021. Nu știu despre voi, dar eu de abia aștept să-mi vină rândul la vaccin și sper să pot face astfel de teste rapide pentru a mă putea bucura de un concediu, un festival, un concert și altele care îmi lipsesc de ceva timp.


Mai multe detalii pe testFWRD.me și djmag.com

Lasă un răspuns