Așa se face un clip de promovare a vaccinării

Ca de obicei, înainte de culcare, mai arunc o privire pe TikTok, unde aseară am găsit postat un clip oficial din Franța, făcut de Minsiterul Sănătății, în care promovează vaccinarea. Sunt fix 60 de secunde, în care am avut tot timpul pielea de găină, probabil și melodia lui Pharrell, Freedom, a avut un impact destul de mare. Frățioare, așa  face un clip de promovare a vaccinării. Și nu ar fi o rușine să-l adaptăm și noi, în România.


Am putea avea doctori cunoscuți în el, iar pacienții să fie pesoane publice, de la Simona Halep la Chef Foa, de la Hagi (senior și junior) la Delia/Andra/Loredana/Maria Dragomiroiu, de la Andreea Esca la Jador (manelist, manelist, dar a încurajat vaccinarea și el pe TikTok), de la Iohannis la Marius Manole, de la Bendec la Bobonete și de la Smiley la Dorian Popa. Și să culmineze cu un fundal sonor, un mix cu Andre – Liberă la mare, Guess Who – Liber, 3 Sud Est – Liberi, Nico – Ești liber, Vița de Vie – Liber.

Dar la noi a trebuit să ajungem la peste 500 de decese/zilnic, ca să se vaccineze lumea. E bine și acum, chiar dacă e puțin cam târziu. Astăzi, 21 octombrie, Comitetul pentru Vaccinare (CNCAV) anunțat că în ultimele 24 de ore au fost vaccinate 62.512 de persoane cu prima doză, al doilea cel mai mare bilanț înregistrat de la debutul campaniei de imunizare. Numai pe 21 aprilie s-au vaccinat mai mulți români – 63.546.

Ah, iar poza de la început este de ieri, de la Spitalul de Urgență Floreasca, din București. Eu mâine mă duc să-mi fac doza 3 (booster), la fix 6 luni de la rapel (am scris aici care, cum, și ce rezultate am avut la testele de anticorpi). Tu ce mai aștepți?


Lasă un răspuns