Restricții 25 octombrie 2021 + cum a fost după booster-ul Moderna

Aloha, șoșocii mei, todo bien? Valeriu Gheorghiță tocmai a declarat că am atins 40% vaccinați din populația adultă a României, iar în ultima lună s-au vaccinat cu prima doză aproape 500 de mii de persoane, jumătate dintre ele în ultimele trei zile. Situația din ultimele 3 zile este excelentă 83.504 / 91.665 (record) / 86.385 de persoane care au primit prima doză. Și sper să ajungem la peste suta de mii pe zi. Între timp, de luni, 25 octombrie 2021, intră în vigoarele noile restricții, pe care le găsiți rezumate foarte simplu, mai jos. Iar la final vă povestesc și kum fu după doza 3, booster cu Moderna (nu prea rău, dar se putea și mai bine).


Am descoperit un cont simpatic de Instagram, Politică la minut, unde sunt postate imagine cu știri / informații de interes, rezumate scurt de tot… și la obiect. De acolo am preluat și imaginile de mai jos, vorba aia, ca să știți:



Instagram @politicalaminut


Vineri seară, 22 octombrie 2021, am fost să fac doza 3 (în pandemia mea, cum ar zice Despot), asta după ce anterior mi-am făcut și analiza de anticorpi, mai mult de curios, căci după cum am scris recent, nu contează câți anticorpi mai ai după 6 luni de la rapel, e important să faci doza booster oricum. Pe la 8 și ceva m-am întors acasă, all good, doar durere de mușchi la locul injectării (și nu m-am flexat în timpul vaccinării, vedeți poza mai jos). Spre miezul nopții, am băgat un paracetamol simplu, m-am culcat pe la două juma, la 9 dimineața eram în picioare… pipi stop, o țigară, ras un pahar plin cu apă, băgat la somn până la 12, căci mă simțeam ușor călcat de tren (durere de mușchi/oase, cam ca la doza 2). La prânz, durere de cap, oboseală, aceleași dureri musculare, de care speram să scap a doua zi – ceea ce s-a și întâmplat.

Rezumat: o zi cu dureri musculare și de oase (potențate de oboseala acumulată în timpul săptămânii, ca de obicei), dar cu durere de cap bonus, pe care nu am avut-o la primele două doze. Luat trei paracetamol (la 8 ore distanță), băut multe lichide, făcut o plimbare prin parc de aproape o oră și cam aia a fost. Azi, duminică, m-am trezit la 9 fără ceva, din nou, după vreo 5 ore de somn. Transpirat, dar fresh ca un bebeluș. Acum e 21:00, când scriu aceste rânduri, și simt că doza asta 3 mi-a dat boost(er) de energie. Sper să nu mă resimt mâine dimineață, dar mi-am luat ziua liberă de la stat, de care beneficiezi la orice doză făcută după 29 iulie 2021 (mai multe detalii, aici).

Voi vă faceți doza 3 sau mai așteptați (dacă da, de ce)?


Acest articol are 11 comentarii

  1. Adrian Bolocan

    Primele două doze au fost tot cu Moderna? Azi am făcut și eu 6 luni de la rapel, dar cred că mai aștept o săptămână. Am multă treabă săptămâna asta, așa că anumite efecte adverse m-ar încurca destul de mult, deși la primele 2 nu am avut probleme.

    1. Ionut Bunescu

      Da, toate cu Moderna. Am ales vineri tocmai pentru a avea weekend-ul liber + luni zi liberă de la stat (pentru vaccin).

      1. Adrian Bolocan

        Cum-de nu ai decis să schimbi vaccinul? Pe mine mă bate un gând să încerc booster de la Pfizer, fiind vaccinat tot cu moderna, la fel ca tine. Încă nu am citit suficient pe tema asta, așa că nu am luat o decizie.

        1. Ionut Bunescu

          Am văzut că în SUA e un studiu conform căruia Moderna protejează mai bine. Și are mai multă substanță activă (ceva de genul, nu știu denumirea oficială).

          1. Adrian Bolocan

            Mulțumesc frumos! Sănătate multă.

          2. Alex

            Dap, inclusiv din datele de la noi protejeaza mai bine moderna. Au dat azi ceva. Eu am facut cu pfizer primele doze pentru ca nici nu era moderna disponibil atunci, dar boosterul cu moderna.
            Si am luat paracetamol pentru ca m-am trezit cu frisoane si am facut temperatura o zi. Putin dar deranjant. Plus un ganglion inflamat, ce avusesem si la a doua doza dar mult mai rau, si aveam si pe partea cealalta de la antigripalul facut cu 2 zile inainte.
            Din ce am mai vazut, boosterul protejează super bine de reinfectare, deci le sugerez tuturor sa il faca daca au 6 luni. Eu aveam 7 jumate, si deja stateam cu emotii de vreo doua luni 🙂 there are studies, macar atat acum

  2. Marius

    Inca n-am 6 luni de la vaccin. Probabil o sa-l fac vara viitoare. Nu intru atat de mult in contact cu alte persoane, nu am probleme active de sanatate, mananc sanatos pe cat se poate. 😀

    1
    1
    1. Ionut Bunescu

      Vezi după 6 luni. Că și Mariciu avea 5 luni juma și tot a pățit-o.

  3. Sandy

    Fac 6 luni la inceput de decembrie si il fac fara stres. Acum ma lupt cu morile de vant (aka parintii) si cred ca am reusit sa castig o mica batalie… sa il conving pe tata sa o intrebe pe dr de familie daca e ok sa faca prima doza. Daca aia e normala la cap si zice da… am scapat de o grija. Buba e ca mama nici nu vrea sa auda.

Lasă un răspuns