Ultrascurte – 10 martie 2022

În articolul anterior îmi ceream scuze pentru că n-am prea mai scris pe blog, promițând să postez mai des. Era cu trei zile înainte de începerea războiului, subiect despre care am spus că nu prea voi posta pe blog, însă am făcut-o pe Facebook și Instagram. Între timp, pe lângă postări și donații, am strâns câteva ultrascurte despre subiectele recente.


  • Am postat despre nebunia cursului valutar și presupusa lipsă de euro și dolari din bănci, am fost atenționat că da, cererea a crescut (dublu, chiar de patru ori zic unele surse), iar cei care vor să retragă valută din conturi ar fi bine să vorbească mai întâi la bancă, pentru că sucursalele nu țin mult cash, din motive de securitate. Am făcut și o glumă despre iod & valută, dar am și anunțat că urmează să plec “în teren”.
  • Mai exact, am plecat cu Mariciu la Casa Filip din Sarichioi, unde ucrainiencele găzduite acolo au gătit pentru un eveniment culinar. Kum fu, plus detalii, mai jos:




    Casa Filip nu funcționează ca restaurant. Deci nu puteți merge oricând să mâncați acolo. Doar când se fac evenimente speciale precum cel de weekendul trecut se poate mânca acolo.
    Dacă doriți să îi ajutați pe cei 58 de ucraineni găzduiți în Sarichioi, puteți dona bani în contul lui Filip Alexandru: RO35INGB0000999905424424 sau puteți trimite pe adresa pensiunii diverse alimente neperisabile: str. Orizontului nr.734, localitatea Sarichioi, judetul Tulcea.

  • SAGA Festival îi aduce pe Armin van Buuren, Tom Odell și Jamala la București în cadrul evenimentului caritabil We Are One, sâmbătă 12 martie 2022, pe Arena Națională, unde vor concerta și mulți alți artiști locali. Biletele sunt aproape epuizate, costă 50 de lei în tribune / 75 de lei pe gazon, iar evenimentul va fi transmis prin livestream, pe ProTV și KissFM, între 16:00 și 00:00, timp de 8 ore. Toate fondurile strânse în urma acestui eveniment caritabil vor fi donate către Crucea Roșie Română, cu scopul de a ajuta victimele afectate de criza umanitară din Ucraina. Bilete, aici.
    În plus, PRO TV invită toate televiziunile și companiile online să difuzeze WE ARE ONE, cel mai mare concert caritabil din România. PRO TV va dona toate încasările din publicitate, pe toată durata concertului, și încurajăm toți reprezentanții media din piață să procedeze la fel, astfel încât să putem asigura nevoile de bază ale celor care au fost nevoiți să-și părăsească casele, de la mâncare și haine, până la medicamente și adăpost. Toate donațiile vor fi făcute către Crucea Roșie Română. 

  • PREMIERĂ LA CNA. A sancţionat Realitatea Plus pentru burtiere alarmiste chiar în ziua difuzării pe post.  Realitatea Plus a fost somată pentru o serie de burtiere date pe post marţi, 8 martie, în care anunţa că în România au loc pregătiri pentru un posibil atac nuclear. Pe parcursul acestor discuţii, pe ecran au fost afişate următoarele burtiere:

    • Încep pregătirile pentru un posibil atac nuclear
    • România se pregăteşte pentru starea de criză
    • Pregătiri în România pentru un eventual atac al Rusiei
  • Gold FM, amendat pentru propagandă rusă. „Ar putea să se cheme nu Gold FM, ci Kremlin FM“ – Dorina Rusu, CNA.
  • Atenție la înștiințările false trimise în numele MApN! Vă semnalăm noi tentative de răspândire de documente și informații false în legătură cu așa-zise demersuri ale MApN pentru pregătirea mobilizării rezerviștilor. Documentele din imagini, care au fost distribuite în municipiile Cluj-Napoca și Brașov, reprezintă falsuri. În legătură cu acestea, au fost sesizate autoritățile judiciare. Ministerul Apărării Naționale a semnalat public aceste tentative, inclusiv pe platforma InfoRadar, dedicată combaterii dezinformării, https://inforadar.mapn.ro/.

Foto thumbnail – Scc.comics

Lasă un răspuns