Din 16 mai, doza 4 de vaccin ARN poate fi administrată în România (la cerere)

N-am mai scris despre vaccinuri de mai bine de jumătate de an, adică din toamnă, cam de când mi-am făcut doza booster, care se pare că m-a ferit până acum de Covid (mă rog, sunt printre puținii cunoscuți care au scăpat sau care s-au protejat suficient de bine… până acum). Doza a 3-a mă ajută și la viitoarele călătorii în afara țării, doar pentru cea din SUA voi avea nevoie și de un test negativ. Sper că sunteți și voi bine, sănătoși, iar dacă vă doriți, de luni, 16 mai 2022, puteți solicita administratarea dozei a patra de vaccin în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie din România – deocamdată, doar cu vaccinul Comirnaty, produs de Pfizer BioNTech.


Detalii găsiți mai jos, însă până atunci trebuie să vă spun și vouă ce m-a făcut să râd în hohote, citind comentariile de pe pagina de Facebook ROVaccinare – pe lângă idioții de serviciu, cineva a pus întrebarea care contează, domne, PRIMIM O NOUĂ ZI LIBERĂ DUPĂ VACCINAREA CU DOZA 4? Iar răspunsul este da, cel puțin așa înțeleg eu din ce spune legea:


Informațiile oficiale, mai jos:

Începând din 16 mai 2022, în centrele de vaccinare și în cabinetele de medicină de familie se poate efectua, la cerere, cea de – a patra doză de vaccin Comirnaty – Pfizer BioNTech. Pot solicita vaccinarea cu doza a 4-a persoanele peste 18 ani care au fost vaccinate împotriva COVID-19 cu 3 doze de vaccin de tip ARN mesager. Vaccinarea cu doza a 4-a se poate efectua la minimum 4 luni după efectuarea celei de a 3-a doze. Se recomandă efectuarea dozei a patra de vaccin în special persoanelor cu vârsta de peste 60 de ani. Dovada vaccinării cu doza a 4-a va fi reprezentată de adeverința de vaccinare, generată din Registrul Electronic Național de Vaccinări, sau de certificatul digital. (sursa)


Sincer, n-am peste 60 de ani, nu mă grăbesc momentan să efectuez și cea de-a patra doză, suntem de abia în luna mai, cred că cel mai de folos mi-ar fi în apropierea sezonului rece, așa că mai aștept până în toamnă, poate între timp va fi disponibil și Moderna pentru doza 4, ca să păstrez același tip ca la primele trei.

Lasă un răspuns