Am testat Orange Money. Kumfu + Concurs (premiu: Smartwatch Garmin Vivoactive 3 Music)

Probabil mulți s-au întrebat și încă se întreabă ce mai e și cu Orange Money, printre atâtea alternative digitale ale serviciilor bancare tradiționale. Așa că am testat serviciul, am efectuat plăți contactless cu telefonul și cu ceasul, iar mai jos am făcut un rezumat al avantajelor, dar și al experienței de utilizare. La final, am și un concurs pentru voi, unde puteți câștiga smartwatch-ul Garmin Vivoactive 3 Music.

Orange Money este serviciu de digital banking, disponibil utilizatorilor Orange. Dacă ai abonament, îți instalezi aplicația de Android sau iOS și în 3 minute îți deschizi contul (digital, urmând pașii din app). Dacă ai cartelă PrePay sau nu ești titularul unui abonament, trebuie să vii într-un magazin Orange (pe bază de programare) și îți activezi contul pe loc.

 

Ce poți să faci cu Orange Money:

  • poți să plătești contactless cu telefonul (Android cu NFC) / ceasul compatibil (Fitbit sau Garmin). Pentru plata cu smartphone-ul, trebuie doar să ai telefonul deblocat (prin PIN sau biometric, adică amprentă, identificare facială ori altele) și să-l apropii de orice POS contactless care acceptă plata cu carduri VISA (e necesară și aplicația Orange Pay). Și mai mișto mi s-a părut plata cu smartwatch-ul, că nu tre să mai scoți telefonul din buzunar, ci doar apropii ceasul de POS (după ce ai activat plata NFC din setări, în cazul Garmin). Eu am folosit Garmin Smartwatch Vivoactive 3 music și operațiunea s-a derulat cam așa:

  • poți să emiți în aplicație gratuit și instant cardul virtual VISA, dar și cel fizic Classic. Eu am ales cardul VISA Platinum, care pentru 40 de lei/lunar, îmi oferă concierge 24/7, dar cel mai important e că beneficiez de asigurare de călătorie pentru mine + familie (Groupama, detalii aici) + acces gratuit în lounge-urile aeroporturilor din Bucuresti, Cluj și Timișoara. Cum în perioada următoare urmează să am două plecări în afara țării, m-a scutit de niște cheltuieli cu asigurările, iar accesul în lounge-urile aeroporturilor pică la fix (bere gratis și fotolii, ole!). Asigurarea acoperă multe riscuri/evenimente, inclusiv cele sportive, cheltuieli medicale de urgență, asigurare privind anularea călătoriei (STORNO), întârzierea, pierderea/deteriorarea bagajelor sau întârzierea cursei aeriene. Toate beneficiile cardului VISA Platinum, mai jos:

  • poți să plătești facturile de utilități (gaz, electricitate, apă, asociații locatari, salubritate), dar și asigurări, cosmetică (Avon, Oriflame) și alte servicii. Foarte mișto mi s-a părut că la facturile de utilități, după introducerea codului de client, îți este afișat imediat sold-ul. De asemenea, poți și scana codul de bare direct din aplicație, ca să nu mai introduci nicio cifră “de mână”.
  • poți să transferi bani instantaneu și gratuit prin intermediul numărului de telefon, către orice utilizator de Orange Money + transfer gratuit către orice cont bancar în lei, din România, prin intermediul codului IBAN.
  • beneficiezi de oferte promoționale, cum ar fi 20% reducere pentru smartwatch NFC Fitbit/Garmin, 10% înapoi în cont la plata facturilor Orange și reîncărcările PrePay, 5% Reducere + 5 ani garanție la Televizoare Sony Bravia 4k + multe altele.
  • Aplicația Orange Money permite și:
    • alimentarea rapidă a contului (îți poți salva datele cardului după prima alimentare)
    • folosirea cardului virtual pentru cumpărăturile online
    • primirea de informari în timp real despre statusul tranzacțiilor
    • administrarea limitelelor cardului pentru utilizarea acestuia pentru plăți la magazine, pe internet sau pentru retrageri de numerar la ATM
    • generarea unui nou cod PIN al cardului
    • blocarea temporară sau permanentă / deblocarea cardului blocat temporar

 

 

 

CONCLUZII: plata contactless, cu smartphone-ul și smartwatch-ul prin Orange Money, mi se pare super mișto, poți să pleci la cumpărături, la alergat sau poți plăti benzina/motorina fără să te mai întorci după portofelul uitat în mașină, cum tuturor ni se întâmplă. Chiar și în străinătate e relaxant că nu stai cu grija cash-ului din buzunar, iar asigurarea de călătorie asociată cardului VISA Platinum e chiar super utilă, pe lângă accesul gratuit în lounge-urile din aeroporturi. Iar înregistrarea în doar 3 minute, prin câțiva pași simpli, e relaxantă pentru utilizatorii cu o viață activă, dar aglomerată în același timp. Eu am plătit în mall, într-un magazin de haine, apoi la cinema, dar și la un magazin de cartier, că orice butic are acum POS contactless. Și cel mai tare o să mă bucur la birou, unde avem un tonomat care acceptă și plata contactless, nu o să mai urc 3 etaje când îmi uit portofelul lângă laptop. Cred că asta e concluzia bunesciană: bucuria de a nu mai depinde de portofel, de banii cash + cardurile din el.

 


 

CONCURS: Poți câștiga smartwatch-ul pe care l-am testat eu, dacă dai share acestui articol și în descriere scrii care va fi prima ta plată contactless pe care o vei efectua prin Orange Money + Garmin Vivoactive 3 Music. Cam așa:

1. Dai share acestui articol pe Facebook (postare publică, să o pot vedea și eu)

2. Copiezi link-ul postării share-uite (dai click pe ora postării pentru a putea lua link-ul direct) și îl scrii aici, pe blog, în câmpul de comentarii, alături de textul cu prima ta plată contactless pe care o vei efectua – mici, pizza, plata facturii Orange, o bere cu cel mai bun amic, ce vrei tu. (Te rog, nume real, complet și adresă de mail validă).

3. Te poți înscrie până vineri, 31 mai 2019, ora 23:59. Duminică seara, pe 2 iunie, în urma unei trageri la sorți, unul dintre cei care au comentat va deveni noul posesor al smartwatch-ului Garmin Vivoactive 3 Music, pentru a putea face mii de plăți contactless cu el, prin Orange Money.

 


 

UPDATE: Și avem o câștigătoare, Bianca Lucaciu. Comentariul este aici, postarea share-uită este aici. Felicitări, Bianca, te rog să-ți verifici Facebook Messenger-ul. Mulțumesc tuturor participanților, ținețe aproape, concursuri vor mai fi pe aici, pe blog. Toate bune!

 

Acest articol are 97 comentarii

  1. Velicu Tudor Valentin

    Prima plata as face-o intr-o benzinarie dupa ce alimentez sa nu pierd mai mult timp cand plec in concediu sau in vacanta cu prietenii.

  2. Tanca Ilie

    Un meniu KFC cu cel mai bun prieten

  3. Borza Aurelian

    Prima factură pe care o voi plăti va fi cea de Orange!

Lasă un răspuns