Țigara electronică și respectul

Nu există plăcere mai mare ca atunci când faci un lucru interzis, e adrenalina aia nebună care te împinge de la spate, plăcerea pe care o știm cu toții… și nici nu vreau să mă gândesc ce s-ar fi întâmplat dacă, de exemplu, oamenii își ascundeau alte părți ale corpului. Oare cum ar fi fost costumele de baie, dacă o zona intimă era cotul? Cum ar fi vorbele între băieți “ai văzut ce coate are aia, mamă, mamă!” / “Nu sunt naturale, bă, și-a injectat silicon în ele”. Mă rog, ai prins ideea, ne place să avem, să ne dorim, să punem mâna pe ce nu vedem, pe ce e interzis, pe ce nu e voie.

Și acum ajung la mica mea problemă cu posesorii de țigări electronice, mulți dintre ei nesfiindu-se să tragă fum după fum în spații închise, unde fumatul este interzis. Am văzut țigariști electroniști fumând în metrou, birou, autobuz, magazine… Le înțeleg plăcerea de a face lucrul interzis, însă nu și lipsa de respect față de cei din jur. Nu poți să fumezi într-un birou, de exemplu, unde scrie peste tot Fumatul interzis! NU, nu ai cum să găsești scuză, de la fumul care nu e toxic și care dispare imediat, la ce mai vrei tu. NU, nu e o diferență că e electronică, nu din tutun care arde, iar tu nu faci decât să îi desconsideri și să fii lipsit de respect față de toți cei din jurul tău.

Am fumat și eu pasiv, apoi câte una, două pe zi, am ajuns, uneori, la jumătate de pachet pe zi. În ultima perioadă am încercat să mă rezum la una, maximum două, însă doar atunci când sunt în oraș, la un pahar, iar acum încerc să le las de tot, înainte să-mi spună un doctor să fac asta.

Concluzia e că, orice ai fuma, țigări normale sau electronice, respectă locurile unde fumatul este interzis, respectă-i pe cei din jurul tău, fii zen și zâmbește 🙂

Acest articol are 7 comentarii

  1. OLiX

    mai, tre’ sa recunosc ca si pe mine ma deranjeaza in general sa se fumeze in preajma mea, dar astia cu tigari electronice nu ma deranjeaza in niciun fel pentru ca ei defapt scot un abur din „tigara” aia. asta cu tigara electronice nu ma deranjeaza deloc, pe mine cel putin.

    1. Ionut Bunescu

      Nu sunt Gică-Contra, dar pe mine mă deranjează lipsa de respect, nu fumul. Cineva, cândva, fuma într-un microbuz, lângă mine, când l-am rugat să nu mai fumeze, s-a foarte mirat, pentru el fiind ceva normal și la locul lui.

  2. George

    Ma, Bunescule, aici exagerezi putin, parerea mea. E ca si cum eu ti-as spune tie sa nu te mai dai cu parfum ca ma deranjezi. Sau sa nu mai porti papion.

    Dpmdv, e same thing.

    PS: nu ma intelege gresit, fumator fiind, militez pentru interzicerea fumatului in toate spatiile publice, fie ele cafenele, baruri sau cluburi, insa „aburitul” asta electronic (ca asta e, un abur nu fum) e inofensiv.

    1. Ionut Bunescu

      Repet, nu fumul e cel care deranjeaza, ci gestul in sine, fumatul in spatii inchis unde este interzis.

      1. George

        Depinde cum privesti lucrurile. Fumatul e interzis. Dar FUMatul presupune fum. Cand pufai o tigara electronica nu e fum, deci nu fumezi.

        D-aia englezoii au chiar un alt cuvant pentru „fumatul” tigarii electronice, si anume „vaping”

  3. Vali

    Taceai, filozof ramaneai !

  4. Vali

    Apropo. Stiai ca folosirea tigarii electronice este singura permisa in avion ? La fel ca si pe vasele de croaziera ! Aici cel putin, e plin de „vaping” , pentru ca altfel nu ai voie sa fumezi pe vas decat in 2-3 baruri care te indoaie de bani. Nici macar pe balconul cabinei nu ai voie sa fumezi. Acuma…intr-adevar nici eu nu-i inteleg pe cei care se plang ca nu pot fuma la cinema, teatru sau Mc. Aici deja e vorba de aia 7 ani.

Lasă un răspuns