BLP1 a.k.a. Foc în gaură

# BLP1 nu e un nou avion care ară pământul românesc, ci abrevierea marelui eveniment bloggeristo-gameristic care a avut loc fix pe 1 Decembrie – Bloggers Lan Party 1. De ziua națională a României, 24 de bravi ostași 2.0 au luat în brațe mouse-urile din dotare și au tras fără-ncetare, ce mai rimă, frățioare.

Părinții mi-au cumpărat PC destul de târziu, pe la 16 ani, eram clasa a X-a și deja aveam vreo cinci ani de stat cu orele prin laboratorul de informatică de la școală/liceu ori prin săli de net. Țin minte și acum când era puțin trecut de ora 22, iar în școala generală mai erau trei oameni, eu – cel făr’ de buletin, o profă de chimie și paznicul, iar ai mei sunau disperați pe numărul de fix de la cancelarie ca să mă cheme acasă.

Alteori fugeam la singura sală de calculatoare din oraș, unde era 7500 de lei ora, iar eu îmi păstram cei 2500 de lei primiți ca bani de buzunar pentru la școală și mă duceam să mă joc 20 de minute, timp care zbura parcă bătând din palme, iar eu plecam trist către casă, sperând ca în apropiatul viitor să pot să mă joc cât vreau eu.

Eh net-ul, Quake-ul, Doom-ul, Warcraft-ul și alte Volfiede, Supaplex-uri mă țineau captiv, cu ochii “beliți în monitor”, după cum îmi spunea tata mereu. Tot Bunescu senior mă întreba mereu pe un ton răstit ce-mi place să alerg mașinile alea sau să îi împușc pe ăia. Bătrânul meu nu știa că peste 10 ani, undeva prin Băneasa, mai exact la Centrul de Training Rometelecom, nu-i voi face numele de râs și voi împușca alături de alți 23 de bloagheri până când bomba ne va despărți. Zic bomba pentru că din cele zece ore jucate, vreo opt au însemnat Counter Strike 1.6, restul timpului fiind umplut cu puțin Quake 2 de încălzire și enervantul Call of Duty 2. Trebuie să mă simt flatat de menționarea lui Alex Cîrstea, un jucător bun de CS, care mai are și noroc cu aK47rul, el fiind fericitul bulănos câștigăcios al monitorului Benq dă 27”.

Băi, Toma, felicitări pentru o zi tare faină, pentru un altfel de eveniment “de online”, la care am rezistat zece ore, deși dormisem doar trei, însă la care m-am simțit din nou copil și am uitat de toate task-urile și grijile și tot ce mai aveam pe cap. La reBLP-uire!

BLP1Bloggers Lan Party – a fost un eveniment organizat de Toma Nicolau, cu sprijinul Romtelecom, Maguay, Toshiba și ROCCAT + BenQ, Ubisoft, PC Garage.

 

Poze aici, iar un scurt rezumat video, mai jos:

 

Acest articol are 9 comentarii

  1. Ciurdea Bogdan

    Buna ideea cu acest eveniment , sper sa particip si eu la unul ! 🙂

  2. carmi

    fain. chiar foarte fain.

Lasă un răspuns