A început Master Chef România, sezonul 2

Cei care mă știu, măcar așa puțin, știu că mă uit cu mare drag la talent show-urile de la Pro TV. Nu, n-am nimic cu Antena și cu emisiunile cu care încearcă să țină piept televiziunii din Pache Protopopescu. E vorba doar de calitate, de zeci de diferențe, de la sunet și editare video până la cuvinte și oameni. Mi-au fost scoase vorbe că aș lucra ca PR la Pro (hăhă), dar despre asta voi scrie într-o postare separată. Marți am fost la film, la avanpremiera Oz the Great and Powerful, așă că am ratat primul episod din sezonul al doilea de Master Chef România.

Dar, pentru calitatea de care am zis și mai sus, am plătit abonament Voyo, deși nu credeam că o voi face prea curând, însă n-am regrete. Emisiunea a început incredibil de haios, serialele de comedie românești putând să ia lecții de umor de la Master Chef. Da, emisiunea e cu mâncare, așa că să-mi fie scuzată exprimarea, dar eu aproape făceam pe mine de râs. Prima concurentă a trecut de la zâmbete la plâns, și-a declarat dragostea pentru Chef Cătălin Scărlătescu, deși e logodită – reacția iubitului fiind și ea ilară, bineînțeles. Am fost mândru de un argeșean de-ai mei și a lui varză călită, l-am susținut pe tânarul absolvent de liceu care a trăit la țară și care a venit pentru prima oară în București datorită preselecțiilor. Nu mănânc eu miel, dar la cum arăta a sa farfurie, mi-e c-am ales greșit să nu mănânc niciodată anumite feluri de mâncare. Am auzit pentru prima oară de ciulini de mare, acum sunt curios să-I și gust cândva. Am râs de oameni și ale lor preparate care m-au dezgustat până și pe mine, master bunchef-ul – CUM să vii la Master Chef cu o rețetă de penne cu legume? Serios? Și am oftat, mi-a și intrat ceva în ochi auzind povestea tânărului vietnamez, însă am combinat râsul cu plânsul, la fel și la ultima concurentă, ceea ce nu mă poate face decât să declar: Așa se face! Cu emoții. Atinge-m-ar la corazon toate showurile de talent, făcut cu bun gust, chiar daca nu sunt neapărat culinare. Acum de abia aștept să vină marțea viitoare 🙂 Ah, dar numai mâine nu-i poimâine și e Românii au talent, deci am ce vedea pe Voyo, de toți ăia trei euro.

Later edit: Ah, am uitat de săracul care a mâncat tot ce avea în farfurie. Am zis tot! Adică chefii nu s-au atins deloc de farfurie, dar i-au promis un şort dacă-şi va goli, singur, farfuria modestă. Iar concurentul a mestecat chiar şi beţişorul decorativ de lemn! Ce nu face un român pentru o şansa, pentru un posibil câştig. Ambiţie românească! Şi, culmea, constructivă!

Acest articol are 2 comentarii

  1. Mihaela Curea

    Nu ai nimic de zis de tipul pe care l-au pus să mănânce coaja de la lămâie și portocală, și chiar și lemnul de la frigăruie…și apoi i-au dat un șorț.?!

    1. Ionut Bunescu

      Era aproape 2 azi noapte, când am scris articolul. De abia azi dimineaţă, în duş, am realizat că am uitat de săracul concurent. Am făcut acum update, mulţumesc.

Lasă un răspuns