Mare grijă la alunecuș!

În ajun de Moș Nicolae, Iepurașul Prudent se întoarce cu o nuia. Asta dacă nu sunteți cuminți… și sunt sigur că, pe frigul ăsta, “nu sunteți cuminți”! Campania iepurașului, din această iarnă, se numește “Când o arzi derdeluș, ai grijă la alunecuș!” și face parte din campania Planifică Neprevăzutul despre care am mai scris și în toamnă.

Pentru că urmează multe zile de concediu, plecări la munte, mare, țări exotice sau Hotel Plăpumioara, Iepurașul Prudent știe că oamenii nu se vor încălzi doar cu țuică fiartă/vin fiert, sarmale și gratare, așa că a început o campanie de informare și educare în vederea reducerilor numărului de sarcini nedorite, lansată de Societatea de Educație Contraceptivă și Sexuală, abreviată sugestiv SECS.

Așa că pagina de Facebook Planifică Neprevăzutul și site-ul Planifică nepărevăzutul au fost acaprate de iepuraș, care va posta zilnic mesaje educative și haioase (câteva, mai jos).

 

Planifică Neprevăzutul a fost lansat pornind de la câteva date statistice care arată că:

  • Numărul sarcinilor nedorite este încă foarte ridicat în România, cu o incidență alarmantă în rândul tinerelor – anual, 10% dintre nașterile din România sunt la tinere de sub 19 ani (înseamnă aproximativ 25 – 26 de mii de nașteri în fiecare an).
  • Deși 98% dintre femeile din România știu despre existența pilulelor anticoncepționale, numai 25% folosesc această metodă contraceptivă.
  • Majoritatea (48%) preferă să se bazeze pe metode cu risc crescut în ceea ce privește apariția unei sarcini nedorite – metoda retragerii (coitus interruptus) sau metoda calendarului.

Nevoia de informare a tinerilor este dovedită nu numai de datele statistice, dar și de numărul impresionant de întrebari pe care le-am primit pe adresa doctorul@planificaneprevazutul.ro și la care specialiștii noștri au răspuns punctual. Sunt tineri care nu au cu cine să discute subiecte ce țin de sexualitate și sănătate și care caută răspuns la întrebarile și problemele lor.

 

Lasă un răspuns