Apple e de rahat!

„Apple e de rahat, n-a inovat nimic, același design, nicio îmbunătățire remarcabilă.” Cam asta e placa haterului Apple, în ceea ce privește noile iPhone 7 și 7 Plus. Pentru că schimbările înseamnă doar design (îmbunătățit și ăla), ceea ce vede românul cârcotaș, nu și ce e în interior.Capture.PNG

Nu au schimbat nimic, doar puțin pe la motor, nu mai e V8, e V12 bi-turbo. Farurile bat de două ori mai bine, bolidul rulează extra fin, nu se îngâtuie, iar viteza maximă a crescut cu 100% față de modelul de acum doi ani. Prinde 100kmh într-o secundă, în timp ce orice alt competitor de abia în 1,7s. Au păstrat design-ul, doar i-au mai înfrumusețat dungile alea sport, plus că au adăugat două nuanțe noi, un elegant negru mat și un pretențios negru lucios.

Dar da, Ferrari e de rahat, cât timp nu l-ai încercat niciodată sau nu ți-l vei permite niciodată.

Acest articol are 10 comentarii

  1. iuli

    Majoitatea care vor acum un 7 sau in genral un iphone spun ca wow ce design, ce materiale fine si ce culori misto dupa care ii pun husa sau bumper. la ce mai dai banii pe un jet black daca ii pui husa sa nu se zgarie. E ca si cum ai o femeie frumoasa si o imbraci in haine de barbat groase…

    1. Ionut Bunescu

      Man, am iPhone 6s, pus tempered glass și case de silicon transparent. Pe mine mă interesează în primul rând cum funcționează și experiența de utilizare.

      Design-ul e păstrat, nu 100%, dar e. Iar cei care vor să îl aibă pe post de bijuterie nu vor avea case/husă la niciun telefon, indiferent de producător.

      Concluzie, iPhone-ul este un telefon foarte frumos, dar nu ăsta-i motivul pentru care majoritatea îl cumpără.

  2. Calin Radu Jr.

    Ionut, permite-mi sa te contrazic, ba da, lumea il cumpara pentru ca e frumos.

    1. iuli

      Majoritatea o fac. Eu insa in postul de mai sus ma refeream strict la acele persoane. Da e un tel pun 7-le dar sa vii in 2016 cu specificatii ca e rezistent la apa si praf iar lumea se super minuneaza cand sony facea asta acum 5 ani… Samsungul are mult peste la display si poate de aia e putin ingreunat. 70 le nici la Amoled nu a ajuns cu displayul… Pana la urma fiecare face ce vrea cu banii lui dar nu i suport pe aia care vb de design si pun husa..

      1. Ionut Bunescu

        M-ai pierdut la „AMOLED”. De aia îl folosesc toți, că e bun, nu că ar afișa culorile saturate și multe altele. Mă rog. Ai omis ce era mai important, experiența de utilizare, rapiditatea, fluența etc

        1. Balica Razvan

          Samsung face cele mai bune panel-uri OLED, no point in denial. Stim deja ca OLED-urile sunt cu mult peste orice IPS in termeni de contrast si reproducerea culorilor. Dar cand va multumiti cu un amarat de 750p/300 PPI nu aveti de unde sa stiti diferenta.

  3. Vlad

    Totusi… apple foloseste un singur software si o platforma hardware.
    android-ul, versiunea x, hardware-ul difera de la producator la producator.
    acest vs mi se pare la fel de inutil ca cel dintre windows vs mac, unde, la fel, windows se pune pe n combinatii de hardware, pe cand mac-ul pe un singur hardware. cred ca se intelege ideea.

    sigur, la final conteaza care e mai rapid – pentru unii.

  4. Rafael

    Din pacate Apple si Samsung si-au facut un nume si se folosesc foarte tare de acest lucru.La ora actuala sunt multe telefoane „no name”care sunt mai bune si la pret dar si la performante decat aceste doua marci,cum ar fi:LG,Huawei,Sony etc…

  5. AlexDJP

    No offence guys… Nu sunt Apple Fan Boy, n-am trecut inca pe 7, inca mai folosesc 6s+ de care sunt foarte multumit. Anul acesta am folosit telefoanele urmatoare: S3 LTE, S4 Black Edition, S5, S6, S7 Edge. Dupa ceva timp de folosire normala (fara instalari de apps, ma rog… facebook, instagram, twitter, snapseed si inca vreo 2, + clash royale singurul joc), performantele Android-ului scad considerabil, la fel si bateria. Ce-i drept, am avut o experienta frumoasa cu Android-ul in ceea ce priveste utilizarea si ergonomia.

    Singurul minus pe care il simt la iPhone fata de un Samsung (alte „Androide” nu m-au atras nici estetic, nici ca performanta) este camera care inca mai are ceva de recuperat. Aici ma refer la un focus in bezna si lipsa setarilor manuale by default (nu inteleg de ce Apple nu da voie din aplicatia nativa la un mod Manual, si a trebuit sa folosesc un 3rd Party pentru asa ceva).

    Ca si experienta, un utilizator care a avut pe mana si iPhone si Android, va va putea spune asa:
    – iPhone-ul se comporta dupa 10 luni de folosire ca in prima zi
    – Android-ul incepe sa dea semne de oboseala dupa 2-3 luni de folosire
    – iPhone-ul nu „prea” are probleme cu bateria, si daca nu ma insel, cred ca peste 95% nu dezactiveaza datele mobile si reteaua 3g/4g
    – 80-90% din utilizatorii Android folosesc programe de clean cache, speed booster, dezactiveaza date mobile, si folosesc power saver.

    Da, intr-adevar, iPhone face poze mai „corecte” si vedem asta in momentul in care le comparam cu un Android pe un PC/Notebook etc, dar avand in vedere ca in era de acum nu mai descarcam poze si le tinem in Cloud, memoria telefonului, facebook etc. sa zicem ca ar exista un plus pentru display-ul AMOLED.

    As a conclusion:
    Apple face pasi mici, poate nesemnificativi pentru unii, dar pasi siguri.
    Android face pasi mari, dar de multe ori trebuie sa se intoarca cativa pasi inapoi pentru a corecta ceva ce au facut in graba.

Lasă un răspuns