Te ține să compui un colind?

Nu știu cum e la voi, prin zonele pe unde ați copilărit, dar la Curtea de Argeș, în seara de 23 decembrie se iese la colindat. Mai exact copiii merg “cu colindețele”. Treaba e simplă, clasică și implică o gașcă de cântăcioși și niște gazde simpatice care dau covrigi, mere, portocale, unii chiar vin fiert, țuică fiartă și alții, foarte rar, bani.

Gașca mea a mers la colindat tot timpul pentru distracție, nu pentru bani, că oricum obiceiul era să primim chestii de ronțăit, pentru a putea parcurge mai ușor lungul drum, pe ulilțe troienite… adică pe trotuare înzăpezite, de la o scară de bloc la alta :))

Cum mergeam doar băieți, toți afoni (niciunul n-avea voce cât să întoarcă un scaun sau să ia un DA la un concurs de talente muzicale), nu rămânea decât o variantă de colind: Domn, Domn, să-nălțăm, pe care îl cântam mereu, an de an, de zeci de ori la zeci de uși! Recunoaște, dacă te întreb numele unui colind românesc, tot pe ăsta-l vei spune!

Dar acum, în anul de grație 2016, poți să-ți personalizezi colindul! Ah, ce zici de asta? Iar dacă-ți mai spun și că poți câștiga niște premii? Hai, că nu te mai fierb, îți explic acuși:

  • fii DJ-ul Crăciunului, intră pe craciun.KFC.ro, alege strofele și compune colindul așa cum vrei tu – poți alege unul dintre cele existente (pentru mama sau pentru tata) sau poți selecta dintr-o serie de strofe predefinite, pe care platforma le va mixa, generând un colind original pentru tine
  • Share-uiește pe Facebook colindul generat și poți câștiga instant 5x Christmas Bucket/zi sau, prin tragere la sorți, marele premiu: o vancanță de relaxare

Lasă un răspuns