0 Flares 0 Flares ×

Zilele trecute am văzut un share pe Facebook… de am rămas blocat. Era o fotografie din dronă, a unui sat perfect desenat. Așa că am căutat pe Google Maps, să mă conving cu pixelii mei, dar am dat de un sat învecinat și mai fain! Nici acum nu-mi vine să cred că o localitate din România poate avea un așa plan urbanistic, cu o rețea stradală atât mișto – geometric, văzută de sus, este perfectă! Ai zice că e un mic sat de prin SUA, dar e fix în județul Călărași, se numește Perișoru și are ~ 5.000 de locuitori.

6XiiZS4[1]

Și cam așa arată fotografia de care ziceam, a unui sat de lângă Perișoru: Constantin Brâncoveanu. Dacă vă uitați pe harta de mai jos (zoom out), mai toate satele din Călărași au străzile la fel de bine desenate (Ștefan cel Mare, Dragalina, Drajna Nouă, Tudor Vladimirescu). Întrebarea e, de ce orașele, ba chiar complexurile rezidențiale noi (din capitală), nu arată deloc așa bine?

cpLB8ub[1]

 


Dă un like și-un share, mon cher!

3 Responses to “Se poate și la noi: Perișoru, satul cu o rețea stradală ca afară”

 1. Ciprian says:

  Cauta si Charotenburg din Timis

  1

  1
 2. radvan says:

  Sunt sate infiintate de stat in sec. 19, dupa reforma lui Cuza, multe chiar dupa independenta, cand altele erau principiile. Nu neglijati si orasele cu plan modern, Braila, Calarasi sau Turnu Severin, care tot in sec. 19 au fost trasate. Satul bunicilor mei din Baragan si Braila-orasul natal arata astfel, o frumusete de plan, ordonat, regulat. Succes! Prof. univ. dr. L. Radvan

  4

  0

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *