Cum se poate dezactiva blocarea geografică de pe telefoanele Samsung

Deși este o chestie veche, eu habar nu aveam de ea, până astăzi. Se pare că de prin iulie 2013, începând cu terminalele Galaxy Note 3, Galaxy S4 , Galaxy S4 Mini, Galaxy Note II și Galaxy S III, care rulează o versiune de Android de la 4.3 în sus, Samsung a introdus blocarea geografică pe smartphone-urile sale, într-o încercare de micșora, pe cât posibil, importurile de pe piața gri (de obicei din Asia) și revânzarea acestora de către comercianți neautorizați.

Blocarea geografică Samsung este specificată pe cutia telefonului, de obicei pe un sigiliu ca cel de mai jos, în care este specificat clar faptul că smartphone-ul este compatibil doar cu o cartelă SIM ce aparține unui operator din zona unde telefonul a fost destinat comercializării.

Blocarea nu este una hardware, ci software, și poate fi scoasă la orice service autorizat Samsung, asta dacă ai reușit să-l blochezi, introducând o cartelă dintr-o țară neacceptată. Altfel, pentru a putea scoate blocarea geografică, trebuie doar să introduci o cartelă compatibilă, din zonă, și să efectuezi un apel de cel puțin 5 minute și atât.

Deci, dacă vreți să vă cumpărați un smartphone Samsung de pe un alt continent, pentru că e mai ieftin sau ceva, trebuie să îl activați în țara/continentul de origine. La fel și dacă vreți să cumpărați un telefon din România, pe care să-l folosiți apoi peste mări și țări, în afara Europei, efectuați un apel de minimum cinci minute cu o cartelă locală (aparținând unui operator din țara sau continentul unde ați făcut achiziția smartphone-ului Samsung).

Lasă un răspuns