București: Plata parcării prin aplicație de Android și iOS

A nu se înțelege că o laud pe “duamna” sau vreuna dintre companiile deja declarate ilegale, dar tocmai am găsit niște aplicații de mobil care ar avea rolul de a ajuta șoferii să găsească locuri libere de parcare și chiar să plătească direct din app.

 

Cum frunzăream eu App Store-ul, am găsit aplicația Parking Bucuresti, care nu e doar pentru iOS, ci are echivalentul și pentru Android. Dacă la varianta pentru utilizatorii Apple nu e menționat niciun disclaimer, la cea pentru Android apare textul “Versiune ALFA nedestinata publicului larg – in testare.


Descrierea iOS zice cam așa:

Ce face aplicatia „Parking Bucuresti” pentru tine? Te ajuta sa:

– Identifici locurile disponibile din cea mai apropiata parcare;

– Afli traseul optim pana la parcarea aleasa;

– Platesti prin SMS sau online cu cardul bancar.

Cu o interfata prietenoasa si usor de utilizat, aplicatia este disponibila momentan, doar pentru parcarile de pe raza Municipiului Bucuresti.

„Parking Bucuresti” este o aplicatie gratuita oferita de Compania Municipala Parking Bucuresti S.A. Autorii nu pot fi facuti responsabili de nicio consecinta ce decurge din folosirea aplicatiei, iar descarcarea ei constituie acordul pentru aceasta conditie de utilizare.


 

Descrierea Android spune:

Aplicatie mobile de rezervare parcare auto in Bucuresti. Versiune ALFA nedestinata publicului larg – in testare.


 

După ce am găsit aplicația de iOS în App Store, am căutat pe Google aplicația de Android, nu pe Play Store, și mi-a sărit în ochi un link spre un document PDF, de pe site-ul dedicat pentru Compania Municipala Parking Bucuresti SA, de unde citez:

 

3. SOLUȚII SMART PARKING a) Compania Municipală Parking București SA își propune, în primul rând, să vină în ajutorul șoferilor care circulă și parchează în Capitala României. În perioada următoare, plata pentru parcare nu se va mai face, ca până acum, doar cu numerar. Se va putea achita, în scurt timp, prin intermediul unei aplicații, care va putea fi descărcată pe telefonul mobil din Google Play și App Store, sau prin SMS. Modernizarea sistemului de plată va aduce și alte beneficii în afară de facilitatea tehnologică a platformei mobile. Aplicația își propune, de exemplu, să anunțe șoferul atât de amplasarea parcărilor din jurul său cât și de numărul disponibil de locuri de parcare. În plus, aplicația va putea ghida utilizatorul, prin trasarea unei rute în cadrul programului de tip Waze sau Google Maps. Utilizatorul va fi alertat cu 15 și 5 minute înainte de expirarea timpului de parcare. Pe termen mediu și lung, CMPB SA își propune montarea în toate parcările de senzori, camere video cu sistem de recunoaștere a plăcuțelor de înmatriculare și sisteme automate de verificare a valabilității plății parcărilor.

 


 

Nu știu dacă aplicațiile vor deveni și funcționale, dar am instalat-o pe cea de iOS, să fie. Sincer, ar fi chiar mișto, până atunci vă las câteva screenshot-uri ale aplicației și link-urile de download (Android / iOS)

 

 

 

 

Acest articol are 2 comentarii

Lasă un răspuns