0 Flares 0 Flares ×

Da, știu, sună a titlu din VICE, dar deja s-au adunat prea multe plângeri pe râul timeline-ului facebookian, iar eu n-am avut nicio problemă de genul “episodul e prea întunecat”, deși sunt și miop, adică ador lumina ca pe berea rece într-o zi caniculară de vară, după niște mici fierbinți. M-am documentat puțin despre problema întâmpinată de mulți privitori și am pus la liniuță câteva sfaturi, pentru o experiență de vizionare corespunzătoare.

  • Uitați-vă pe HBO GO, pe Smart TV. Bitrate-ul transmis pe televizor, pe orice canal, fie el HD, nu are cum să fie mai bun decât cel din aplicație. Cu ocazia asta nu vă mai treziți la 4 AM, ci cu o oră înainte de alarma calsică, vedeți episodul pe HBO GO, pe TV, nu tabletă, telefon sau laptop și aia e, plecați liniștiți la muncă.
  • Alegeți-vă un televizor bun, 4K dacă se poate. Și cât mai mare. Dacă aveți OLED/QLED, țeapă, deși imaginea e mai bună, în general, acum ați fost dezavantajați, pentru că OLED/QLED accentuează și mai mult negrul, deci beznă și teroare. Eu m-am uitat pe un LG 4K, 139 cm, model de clasă medie, nu vreun avion. Despre al meu combo TV + sound bar am scris aici.
  • Trageți draperiile, de preferat să aveți unele black-out. Episodul “întunecat”, precum și altele din GoT au fost filmate pentru a fi vizionate într-o experiență cinematografică, iar în SUA Game of Thrones este difuzat la 8 sau 9 PM, deci când e deja întuneric afară.

Atât, nu e cazul să vă complicați cu setări HDR și alte opțiuni video ale televizorului, lăsați-l pe modul cel mai luminos și colorat, pe care îl utilizați de obicei. Țineți cont de sfaturile de mai sus și nu dați spoilere, vă pupă Jon Bunescu.


Dă un like și-un share, mon cher!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *