Cum am văzut Game of Thrones S08E03 și nu m-am plâns că e prea întunecat

Da, știu, sună a titlu din VICE, dar deja s-au adunat prea multe plângeri pe râul timeline-ului facebookian, iar eu n-am avut nicio problemă de genul “episodul e prea întunecat”, deși sunt și miop, adică ador lumina ca pe berea rece într-o zi caniculară de vară, după niște mici fierbinți. M-am documentat puțin despre problema întâmpinată de mulți privitori și am pus la liniuță câteva sfaturi, pentru o experiență de vizionare corespunzătoare.

  • Uitați-vă pe HBO GO, pe Smart TV. Bitrate-ul transmis pe televizor, pe orice canal, fie el HD, nu are cum să fie mai bun decât cel din aplicație. Cu ocazia asta nu vă mai treziți la 4 AM, ci cu o oră înainte de alarma calsică, vedeți episodul pe HBO GO, pe TV, nu tabletă, telefon sau laptop și aia e, plecați liniștiți la muncă.
  • Alegeți-vă un televizor bun, 4K dacă se poate. Și cât mai mare. Dacă aveți OLED/QLED, țeapă, deși imaginea e mai bună, în general, acum ați fost dezavantajați, pentru că OLED/QLED accentuează și mai mult negrul, deci beznă și teroare. Eu m-am uitat pe un LG 4K, 139 cm, model de clasă medie, nu vreun avion. Despre al meu combo TV + sound bar am scris aici.
  • Trageți draperiile, de preferat să aveți unele black-out. Episodul “întunecat”, precum și altele din GoT au fost filmate pentru a fi vizionate într-o experiență cinematografică, iar în SUA Game of Thrones este difuzat la 8 sau 9 PM, deci când e deja întuneric afară.

Atât, nu e cazul să vă complicați cu setări HDR și alte opțiuni video ale televizorului, lăsați-l pe modul cel mai luminos și colorat, pe care îl utilizați de obicei. Țineți cont de sfaturile de mai sus și nu dați spoilere, vă pupă Jon Bunescu.

Lasă un răspuns