Netflix combo: TV LG 4K + Soundbar JBL 2.1

Că tot m-am amuzat, la postarea unei amice de pe Facebook, unde cerea recomandări de TV de 80 cm, pentru o cameră mică, doar că discuțiile au degenerat aproape ca în cazul contrelor iOS vs Android… mi-am adus aminte că voiam să scriu de ceva timp articolul ăsta, care vrea să fie o recomandare-review personală, a combo-ului bunescian folosit pentru Netflix, dar nu numai.

Printre discuțiile din comentariile postării despre care ziceam, mi-am dat seama că tot ce are display, în casa noastră, este LG: două televizoare (109 cm Full HD în dormitor, 139 cm Ultra HD în sufragerie) și un monitor PC Full HD (60 cm), iar asta pentru că noi suntem foarte mulțumiți de LG, nu pentru că ar fi cele mai cele, nu pentru că m-a plătit cineva pentru asta, ci doar realizam ce ne e nouă ok, astfel recomandăm și altora produsele de care suntem muțumiți. Sunt multe produse pe care și noi le-am luat după ce ne-au fost recomandate de prieteni, amici, cunoștințe și cred că fix așa ar trebui să funcționeze sistemul de recomandări #pebune.

Revenind la combo-ul bunescian de urmărit filme, seriale, transmisii TV… în sufrageria care e încă în curs de amenajare, a poposit de puțin timp televizorul LG 55UJ634V (LED Smart Ultra HD, webOS 3.5, 139cm), acesta fiind o alegere făcută după aproape 3 ani de utilizare a TV-ului de 109 cm LG 43LF630V (serie 2015, smart, webOS 2.0). Am convins-o cu greu pe Diana că 139 de cm nu e o diagonală mare pentru sufragerie, iar într-un final s-a lămurit că e ok, deși mie mi-ar fi plăcut chiar un 165 cm! 😀

Are tot ce ne puteam dori:

  • Contrast și culori excelente + claritate a imaginii de vis
  • Panou IPS 4K cu Active HDR, 4K Upscaler (adică își convertește imaginea din Full HD în Ultra HD)
  • Sistem de operare webOS 3.5 care, pentru noi, este cel mai ok pentru televizoarele Smart (dacă ai și Magic Remote, e și mai ușor și comod). Altfel, poți folosi și smartphone-ul pe post de telecomandă smart.
  • Aplicații pentru tot ce avem nevoie: Netflix, HBO GO, Voyo, chiar și Amazon Prime + multe altele
  • Conectivitate cu de toate: 3 x HDMI, 2 x USB, LAN, Digital Audio Out (Optical), CI+
  • Preț decent pentru diagonală și specificații (azi, la eMAG, e 3199 lei)




Dar sunetul unui televizor, oricât de bun ar fi, merită îmbunătățit cu un subwoofer sau chiar cu un sistem home cinema. Eh, noi am ales o varianta de mijloc, un soundbar care să ocupe cât mai puțin spațiu. Dar parcă aș fi vrut și niște bas, nu doar bar-ul, simplu, sub TV, așa că am ajuns la alegerea ideală: JBL Bar 2.1, care are și subwoofer wireless, astfel încât nu tre să-l ținem legat de cabluri, lângă televizor, ci poate sta liniștit, lângă canapea, într-un colț (după cum se poate vedea mai jos).

JBL Bar 2.1 se prezintă cam așa:

  • Profil subțire al bar-ului (965 x 68 x 58 mm) (4 x 2.25″ racetrack drivers 2 x 1.25″ tweeter)
  • Subwoofer wireless super puternic cu difuzor de 6,5″/165mm (225 x 370 x 225 mm)
  • Putere de 300W
  • Conexiuni diverse: optical / USB / HDMI (with Audio Return Channel) / Aux (cablu optic inclus, pe care îl și folosim) + Bluetooth, ca să poți da muzică din telefon, tabletă, laptop etc
  • Nicio distorsiune, nici cu volum la maxim
  • Volumul poate fi controlat și din telecomanda televizorului, ca să nu stai cu ambele în mâini. De la cea JBL modific doar puterea bass-ului.

Pentru o cameră, e mai mult decât suficient, cu volumul la 25, deja mă roagă Diana să dau mai încet, iar la 40 trebuie să aduci niște lasere, un stroboscop și niște fum. JBL Bar 2.1 e dotat și cu Dolby® Digital + JBL Surround Sound, iar meciurile, filmele, Românii au Talent / Vocea României, serialele de pe Netflix (în 4K) se aud crystal clear, vorba americanului. Mă rog, e JBL, nu e ca și cum nu ai avea pretenții, mai ales că prețul e pe măsura calității (cam 1600 de lei, dacă nu e la reducere).

PS Mai jos, sticla de Absolut (0,7) e doar pentru a vă da seama de proporții, da? :))









Concluzii: Da, #bunestii + LG TV = LOVE, iar JBL Bar 2.1 e un upgrade bine investit. Dacă aveți întrebări, recomandări (chiar și de seriale/filme de pe Netflix), vă rog să dați cu tastatura-n mine.

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns