La ce seriale ne mai uităm, cât #StămAcasă

Mâncare aveți, săpun și apă caldă sunt bifate, spirt sau alt dezinfectant checked, acum nu mai rămâne decât să ne facem treaba cum putem mai bine, de acasă, că mai apoi ne atrage canapeaua din sufragerie, it’s binging time! Un serial, două, trei… chiar, câte seriale sunt considerate a fi prea multe?

 

În weekend am început Toy Boy, un alt serial spaniol care a intrat pe Netflix… și nu oricum, ci direct pe prima poziție din Top 10 România. Precum La Casa de Papel sau ELITE, tot cu ceva crimă la mijloc, episoade care se termină fix ca pensula, dai play încă unui episod, și încă unul și te deranjează răsăritul prin geam. Joacă și o actriță din cele două seriale menționate anterior. E cu o gașcă de stripperi care mai au câte o problemă cu droguri, crime și alte chestii de care sunt acuzați, că de făcut… serialul știe. Ah, iar pentru bărbați, stați liniștiți, aveți și voi cu ce să vă clătiți privirea, în special doamna Macarena Medina, foarte simpatică la cei 42 de ani ai săi.

 

 


 

ELITE – tocmai a apărut cel de-al treilea sezon, pentru care am pus Toy Boy o zi pe pauză. Am mai povestit despre el pe blog, e un fel de Gossip Girl spaniol, cu câțiva actori din La Casa de Papel. Bun, dați-i o șansă, dacă nu ați făcut-o până acum. După cum ziceam:

Știu, n-o să recunoști că te-ai uitat la Gossip Girl (și ți-a plăcut), dar dacă-ți spun că ELITE este combinația perfectă de GG cu mister și crimă, deja ai adăugat serialul în My List, recunoaște. Păi treaba e simplă, se iau câțiva actori mai tinerei, pe care i-ai văzut deja în La casa de papel, se condimentează cu acțiune și intrigă direct într-o școală exclusivistă din Spania, unde studiază numai elitele țării, asta până când trei copii din clasa de mijloc vor fi transferați (de voie, de nevoie), iar de aici încep coatele-n coaste, până se ajunge la o crimă al cărui autor trebuie aflat. Dați un play (Netflix), vinul îl dați apoi, când ne-om putea vedea liniștiți la terase.

 

 


 

Pe HBO tocmai a apărut cel de-al treilea sezon din Westworld, serialul ăla fucked up de la care habar nu ai ce să mai aștepți și la care te întrebi, la fel ca în Matrix, dacă oare nu om fi și noi niște “păpuși controlate”.

 

 


 

Pe Netflix a apărut al doilea sezon din Dirty Money (6 episoade noi), un serial documentar, care în primul sezon a avut tot șase episoade de sine stătătoare, cu subiecte diferite și importante fiecare în parte, de la diesel gate la afaceri cu medicamente și de la mafia siropului de arțar la relația cartelurilor de droguri cu băncile. Foarte, foarte mișto. Iar soundtrack-ul este catchy, de abia aștepți să dai play unui nou episod.

 

 


 

A apărut și sezon nou pentru Better Call Saul (încă nu am apucat să ajung la zi, dar dacă vreți să citiți despre cum a fost la avanpremiera mondială EL CAMINO (A Breaking Bad Movie) dați un click aici). Dacă ați văzut Breaking Bad, știți despre ce e Better Call Saul, dacă nu, pam-pam, aveți o recomandare de seriale noi de care să vă apucați. Breaking Bad first, then Better Call Saul.

 

 


 

Și în final, zic scurt și de al doilea sezon din Altered Carbon, care a apărut recent. Nu-s eu mare fan al serialelor SF, dar ăsta chiar m-a prins. Dacă aveți alte recomandări, acum e momentul să dați cu un comment în mine, desigur, după ce v-ați spălat pe mâini cu apă și săpun, cel puțin 20 de secunde, da?

 

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns