Programul TV al Campionatului Mondial de Fotbal Brazilia 2014

Astăzi începe Campionatul Mondial de Fotbal 2014, din Brazilia, la ora 21:00 fiind programată ceremonia de deschidere, urmând ca, de la 23:00, să fie transmis, din Sao Paolo, meciul Brazilia – Croația din Grupa A. Ambele transmisiuni vor fi pe TVR 1 și TVR HD.

Este pentru a doua oară când Brazilia găzduiește Campionatul Mondial de Fotbal, după ediția din 1950. Pentru unul dintre cele 31 de locuri libere (Brazilia fiind deja calificată automat, ca țară gazdă) s-au bătut 203 echipe naționale de fotbal FIFA din 208 existente, etapele de calificare desfășurându-se în perioada 15 iunie 2011 – 20 noiembrie 2013.

24 dintre cele 32 de echipe calificate au fost prezente și la ediția precedentă a Campionatului Mondial, iar unica debutantă este Bosnia si Herțegovina, care s-a calificat pentru prima dată ca țară independentă. Din păcate, naționala României nu e prezentă nici de data aceasta (ne-am obișnuit deja), dar ne putem îndulci puțin amarul dacă ne gândim că, la prima ediție a Campionatului Mondial de Fotbal, ce a avut loc în Uruguay, în 1930, țara noastră a fost una dintre cele doar 13 echipe prezente. (sursa Wikipedia)

 

 

Meciurile se vor juca în 12 orase și, în România, vor fi transmise de posturile naționale ale TVR, majoritatea pe TVR1 și TVR HD, dar și câteva pe TVR2. Programul complet al meciurilor poate fi găsit aici(format PDF, sursa TVR).

 

PS: Dacă vreți să râdeți despre “Organizația non-profit FIFA”, care are rezerve de doar un miliard de dolari + alte argumente care distrug tot ce înseamnă FIFA, luați de aici un clip care a adunat 3 milioane de vizualizări în doar 3 zile:

 

Lasă un răspuns