Când dă RADET drumul la căldură

Sectorul 6 a fost ferit de problema, din ultimele zile, cu apa caldă care nu era, de fapt, prea caldă, însă există și situații când te trezești că ai doar aer pe țeavă. Dacă durează mai mult de câteva ore și nu e niciun anunț la afișier, pun mâna pe telefon și sun la dispeceratul RADET (numere de contact, pentru fiecare sector, aici). În mod normal, răspunde cineva imediat și aflu care e problema, de obicei vreo avarie. Însă, acum câteva zile, nu răspundea nimeni la niciunul dintre telefoane. Așa că am găsit o altă metodă de contact, Chat-ul Online RADET.

Credeam că visez, cum adică RADET are chat online? Mâine-poimâine își fac și cont de Twitter unde anunță avariile în timp real! Culmea, după ce am completat nume, prenume și adresă, mi-a răspuns cineva imediat și am aflat de ce nu aveam deloc apă caldă. Ba chiar am fost tupeist și am întrebat când vor da drumul la căldură, ocazie cu care am aflat și lucruri noi: eu credeam că dacă temperatura scade sub 10 grade Celsius în trei nopți consecutive, RADET este obligată să pompeze apă fierbinte în calorifere, dar se pare că legea spune altceva, și anume:

 

PUNEREA ÎN FUNCȚIUNE A ÎNCĂLZIRII
H.G. nr. 425/1994 privind aprobarea Regulamentului pentru furnizarea și utilizarea energiei termice
– modificată de H.G. nr. 168/2000 (Anexa 1 din H.G. nr. 425/1994).
Art. 117. – Începerea perioadei de încalzire pentru consumatorii de tip urban va avea loc după înregistrarea, timp de 3 zile consecutiv, între orele 18,00-6,00, a unor valori medii zilnice ale temperaturii aerului exterior de +10°C sau mai mici
.

 

Chat-ul Online RADET poate fi accesat aici (cred că e disponibil de luni până vineri, de la 10 la 18), iar în cazul în care nici vouă nu vă răspunde nimeni la telefoanele aferente fiecărui sector, văd că, mai nou, a apărut un TelVerde, apelabil non-stop, gratuit – Dispecerat de urgență RADET: 0800.820.002.

 

 

heating thermostat via shutterstock

Acest articol are 3 comentarii

  1. Diana

    In concluzie, o sa murim de frig :))

  2. frigurosul

    s-a dat drumul de joi seara in zona Piata Muncii..
    dar cu frana, nu ne omoara, caloriferele sunt pe jumatate calzi si probabil asa vor fi toata iarna..economia in romania se face la caldura, apa calda si sapun

Lasă un răspuns