Kumfu la Robbie Williams (cu bune și cu rele)

În caz că mai e nevoie de vreun șapou: aseară, 17 iulie 2015, a cântat Robbie Williams pentru prima oară în România, la București, în Piața Constituției. Se estimează undeva la 60-70.000 de spectatori prezenți. Tind să cred că au fost 70.000, adică de “doar” două ori populația orașului meu natal, Curtea de Argeș.

Mi-am cumpărat bilet încă din prima zi, atunci când am stat la coadă la Eventim ca să pot pune mâna pe cinci bilete la Golden Circle. Deci 464 de lei pe UN bilet, o grămadă de bani, dar am zis că dacă tot nu plătim avion, cazare, mâncare etc pentru a vedea un concert în străinătate, să dăm ceva mai mulți bani pe bilete. Eh, se pare că acea coadă de la achiziționarea lor avea să ne urmărească și la concert, unde:

  • Exista o singură zonă de bar pentru Normal, Golden și Diamond. Corect ar fi fost ca fiecare “circle” să aibă propriul bar.
  • Pentru a-ți putea lua ceva de băut trebuia să stai, mai întâi, la cozile de la gheretele Băncii Transilvania (BT), de unde îți luai un card contactless pe care îl încărcai și cu ajutorul căruia urma să plătești repede și ușor (heh). Pe la șapte și un pic, deja erau cozi foarte mari la gherete, drept urmare, un tip drăguț de la BT ne-a zis (nouă, celor de la cozi) că dacă avem orice card la noi, putem achita cu acela, să nu mai stăm la cozi. Perfect!
  • Ne instalăm la zona dă haur, răbdăm juma de oră, după care soarele ne ardea prea tare și deshidratarea țipa din noi. Așa că ne-am pus la coadă, la umilul bar cu patru corturi care ar fi trebuit să deservească mii de oameni. Nu glumesc când spun mii. Am stat 40 de minute și de abia am ajuns la mijlocul cozii.
  • La cozile de la bar, oamenii leșinau, la propriu, din cauza căldurii și deshidratării.
  • Cei de la ambulanță NU aveau nici măcar o sticlă cu apă plată.
  • Oamenii se băteau la baruri, se furau băuturi din suporturile de carton ale celor care apucaseră să ia apă/suc/bere. Mă simțeam că în cel mai recent Mad Max, jur. Oamenii s-au trezit cu instinctul de supraviețuire activat de deshidratare. Nu-mi venea să cred ceea ce văd.
  • Am aflat ulterior de ce cozile mai mult staționau, picase net-ul de la operatorul la care “erau abonate” POS-urile. Nu, nu este vorba despre Telekom.
  • Telekom, fiind partener principal, a adus celule suplimentare, ca să poată acoperi zeci de mii de telefoane. Inițial a mers bine 4G-ul (puțin utilizatori pe frecvență), apoi No service și mai mult EDGE. În timpul concertului și-a revenit 4G-ul. Decent, la ceilalți operatori era jale, căci fără celule suplimentare, nicio rețea nu face față.
  • S-au vândut băuturi la negru, la suprapreț, oamenii (chiar și eu) erau dispuși să plătească tripul pentru un pahar de apă unui norocos care tocmai se întorcea de la bar. Atât de mare a fost setea!

La nouă fix a apărut Robbie Fucking Williams  – așa s-a prezentat și era uimit că e atât de iubit în România. A fost vizibil emoționat, iar eu mă bucur să aflu că turneul pe care îl desfășoară va avea DVD cu filmări doar de la București. Și-a arătat chiloții, printre altele… altele însemând o prestație senzațională care m-a făcut să nu regret niciun leu din banii plătiți pe bilet și parcă mi-au mai trecut și din nervii cauzați de organizarea horror. Las mai jos niște filmulețe de la concert, eu mă duc să mai beau niște apă, simt că n-am mai băut de ani de zile.

Conculzie: Rușine organizatorilor, rușine Metrorex care nu a prelungit programul pentru că NU au primit bani de la organizatori, felicitări Robiță pentru o prestație de zile mari!

 

 

 

 

 

 

Featured image – Pandutzu

Acest articol are 32 comentarii

  1. vali

    pun pariu că, dacă scriam un articol despre pregătirile pentru concert, nu îi dădeai share? nici tu, nici alții care se plâng acum?

    1. Adrian

      Acest guru al concertelor care daca era la fata locului organiza el pe toata lumea. E al 3-lea concert organizat in locatia asta la care particip si nu au fost probleme de genul, nu te mai da cu capul de perete aiurea, nu aveai cum sa eviti caldura de afara si lipsa de apa. Am rabdat, am ignorat si ne-am distrat, dar asta nu scuza problemele organizatorice!

    2. Ionut Bunescu

      Nu pot să te contrazic, sincer… nu credeam vreodată că va fi un așa haos.

  2. Valentina

    De acord cu totul, mai putin cu comentariul legat de Metrorex. Normal ca trebuiau platiti. Gee.

    1. Dragos Schiopu

      Eu nu sunt din Bucuresti si ca mine au fost si altii. Deci nu am abonament la metrou. Sunt sigur ca le-a stricat banii mei, dar se vaita mereu ca nu au bani si vor salarii mai mari.

      Norocul meu a fost ca am ajuns cumva totusi sa prind ultimul metrou.

    2. Liviu

      Pai de Revelion platim ceva suplimentar? Politia, Jandarmeria o platim suplimentar cand sunt evenimente?

      Da, angajatii Metrorex (care sunt bugetari – sic) trebuie platit suplimentar, dar d-asta exista biletele pe care le cumparam.

      Nu vreau sa extind argumentatia cu „ce bine ar fi daca” am gandi un pic mai mult cand muncim.

    3. Velu

      Pai aia care mergeau cu metroul nu isi cumparau belet?

  3. Florin

    Sigur nu ai avut nevoie de un taxi dupa, altfel ai fi mentionat si de ei. Rusine si lor. Oamenii mergeau pe jos de la unirii pana la romana, in statii era plin de taxiuri, de la toate companiile, iar nesimtitii iti cereau suprapret cu totii. Pe o cursa de 15 lei cereau 50-60 de lei…speed, cobalcescu, pelicanul, absolut toti….o rusine si o tiganie cum rar mi-a fost dat sa vad.

    1. Mihaela

      Pe bune, oamenii mergeau pe jos de la Unirii pana la Romana? Wow, cat efort! Jur ca nu va inteleg…voi ati mai fost la concerte mari pana acum? De fiecare data, la fiecare concert mare am mers pe jos pana in afara zonei de centru unde ce sa vezi, am gasit taxi usor. Cum credeti ca ar putea parasi 60.000 de oameni zona de centru daca nu pe jos? V-au picat picioarele ca ati mers 2-3km pe jos? Cu hidratarea, la fel nu inteleg. La un concert atat de mare se merge cu vreo 3 ore inainte si primul lucru care-l faci este sa te aprovizionezi cu apa. Iei cat de multa apa poti ca sa nu stai de 2 ori la coada. In plus, toata ziua te hidratezi dinainte corespunzator, mergi la toaleta des si o faci inainte de formarea cozilor masive.Daca nu esti intr-o stare fizica ok, nu mergi la un astfel de concert. Nici un concert din Romania nu a avut parte de vreo organizare decenta pana acum, nu inteleg de ce oamenii se plang si se mira de parca ar fi ptr prima oara.

      1. ovidiu

        „ba esti prost?” Am mai fost la concerte de peste 60.000 de oameni chiar si la noi (AC/DC) dar asa ceva nu s-a mai intamplat. bine naibii ca nu ai zis sa vin cu o saptamana inainte sa imi aleg si patratica pe care sa stau.

    2. Laur

      Si cine te-a impiedicat sa nu te urci in taxi si sa „accepti” pretul cerut? La terminarea cursei solicitai „bonul fiscal” iar cursa devenea gratuita.

  4. Andrea Chitic

    Da, absolut genial Robbie! Mare showman! Organizarea ca, de obicei, de cacat. Ma bucur ca am venit chiar inainte sa inceapa si ca nu am indurat ce ai indurat tu.
    Si faza cu Lumi!!! Lumi din Constanta! Vai! :))
    Da, ce-a zis Robita? Mai vine la Romanica?

    1. Michel Sigras

      Cica mai vine dar isi aduce apa de acasa :))

  5. Gergiana

    AM vazut jumatate din concert stand la coada, am stat in total 3 ore. Noi am fost la peluza, unde nu s-a batut nimeni, nu au fost incidente, dar absolut toti oamenii mureau de sete. Au ramas fara bere dupa mine, atunci cred CA s-au enervat cativa, dar sincer, reclamatii cui si unde facem?
    Concertul minunat, dar frustrant de proasta organizarea, inclusive ecranele defazate

  6. Pingback: Bloggerii acuză organizarea la concertul Robbie Williams: Ruşine! – EQY News

  7. Victoria

    Eu nu am putut plăti cu cardul meu contactless. Mi-au zis că trebuie neapărat cel de la BT… am mai stat și la coada aia și au și rămas bani pe card

  8. Chaika

    Si mai apoi ne miram de ce nu mai vor sa vina trupe mari in Romania.

  9. Marius

    Organizarea a fost dezastruoasa, iar vina apartine mai multor firme din Romania (organizatori, sponsori / vanzatori de bauturi).
    Insa, de ce toti cei 60.000 de oameni au ramas sa se calce in picioare, sa darame corturile cu branding frumos, sa lesine la propriu dupa stat la cozi de 2 – 3 ore pentru un pahar de apa?

    De ce din cei 60.000 de oameni, doar cativa au iesit din perimetrul concertului, s-au dus la o terasa si au baut ce au dorit, dupa care s-au intors la concert?
    Poate ca organizatorii nu lasau pe nimeni sa iasa si sa se intoarca la concert?
    Neasteptat insa la cozi era o situatie de forta majora…
    Si doar cativa au ridicat indraznit sa nu se multumeasca cu ce li se oferea…
    La intrarea / iesirea de la Izvor au fost 5 oameni (nu erau din grupul meu) din cei 60.000 care au „rupt” cordoanele de securitate ale organizatorilor si au iesit, au stat la terasa si s-au intors la timp pentru Robbie.

    Poate organizatorii sunt incompetenti, lenesi sau hoti – dar de ce Romanii de diverse varste sau generatii sunt pregatiti sa indure umilinta pe banii lor, chiar si la un concert Robbie Williams?

  10. Mike

    nu mi se pare deloc normal ca Metrorex (subventionat din bani publici) sa-si prelungeasca programul (si implicit sa aiba costuri suplimentare) pentru ca un nesimtit de organizator nu a vrut sa plateasca 30.000 RON (am inteles ca atat au cerut in plus pentru o ora). nici nu vreau sa ma gandesc ce profit nesimtit au avut organizatorii…

  11. loc de joaca

    Eu am fost la concertul lui Andree Rieu care a fost organizat in aceiasi locatie si au fost 10 -15 mii de oameni per concert. Organizarea impecabila, fara atata cozii si fara carduri BT. Va dati seama ca cei de BT si-au facut o baza de date solida si in curand vor fi noi sms-uri, email-uri si noi oferte pentru credite si pt carduri de salarii. E tehnica de marketing.
    Dar poate asa vor invata si romanii nostri sa organizeze ceva cum trebuie. Insa pe organizatorii romanii nu ii intereseaza decat profitul. A depus cine plangere la ANPC?
    In rest sa auzim de bine.

  12. Malin

    Ce de fetite frustrate pe aici. Ia ziceti voi ce-ati facut dupa? V-ati plans printre lacrimi mamei pe tema asta si apoi v-ati trezit sa scrieti pe interneti despre asta?
    Zau ca ma asteptam de la vreo blonda siliconata sa aiba astfel de ifose, dar de la unii care se cred barbati mai greu. Ma rog, acum cu liberalizarea si curcubeul sunt suficient barbati cu ifose, dar parca si alea au o limita.

Lasă un răspuns