Câte 5 lucruri despre UNTOLD Festival 2019

A trecut aproape o săptămână de la începutul ediției aniversare a festivalului din inima Clujului, iar eu încă nu m-am dezmeticit, tot EEE / OOO am în cap și mi-e tare dor de atmosfera incredibilă alături de prieteni, colegi, artiști și festivalieri împreună cu care am petrecut patru nopți și patru zile (fără manele #trolololo)

Am bifat cinci din cinci ediții și nu-mi doresc să ratez vreuna, vreodată. Am crescut alături de festival, m-am dezvoltat odată cu main stage-ul, care e din ce în ce mai mare, mai spectaculos, mai impresionant, pe an ce trece. N-ar fi corect să spun că (îmi pare rău c-) am îmbătrânit, ci mai corect ar fi să spun că m-am maturizat odată cu UNTOLD-ul.

Suficient cu introducerea, dacă n-ați fost niciodată la UNTOLD, puneți mâna de vă faceți planuri încă de pe acum (aruncați și o privire pe articolul de anul trecut, pentru a avea o perspectivă a costurilor). Mai jos, urmează cinci serii a câte cinci lucruri despre UNTOLD Festival 2019:

Ce mi-a plăcut cel mai mult la ediția aniversară UNTOLD (2019)

Concertul lui Robbie Williams a fost o surpriză plăcut pentru mine, deși aveam așteptări, deși îl mai văzusem o dată (la București, leșinat de sete), Robiță a făcut un show de zile mari. Incredibil de mișto… deși am fost în tribune, n-am stat nici măcar o piesă jos (ceea ce mi se întâmplă la puțini artiști). Concertul a fost transmis live de către UNTOLD, iar mai apoi dat și pe Pro TV, sper că l-ați văzut cumva, altfel pe net găsiți doar bucățele filmate de amatori.

 

Set-urile DJilor mei preferați, care și anul trecut au fost în aceeași zi pe scenă, dar de abia anul aceastea au mixat și împreună: 3 Are Legend (adică Dimitri Vegas, Like Mike și Steve Aoki).

 

 

 

Show-ul special al lui Armin van Buuren, care a ridicat părul de pe zeci de mii de mâini, începându-și maratonul (de peste 7 ore) alături de Orchestra Operei din Cluj Napoca, cu Imnul național al României. Din fericire, pe acesta îl puteți urmări, integral, mai jos:

 

 

Scena NOSTALGIA, pe care n-am vizitat-o așa des ca la Neversea, dar care a atras super multă lume și care cred că va deveni nelipsită.

 

Știu că nu e un singur lucru, dar tocmai de aceea l-am lăsat la sfârșit: UNTOLD, festivalul, cu totul, a fost incredibil de bine organizat, de la echipa de curățenie la sponsori, de la artiști la oamenii din producție, de la echipa de comunicare la cel mai mic festivalier, de la prima picătura de ploaie la prima rază de soare ce atingea Cluj Arena, în zori. Felicitări, sunt mândru de fiecare dintre cei prezenți!


5 artiști/formații pe care mi-ar plăcea să-i/le văd pe scenele UNTOLD 2020

  • Swedish House Mafia
  • Imagine Dragons
  • One Republic
  • PINK
  • twenty one pilots

 


5 lucruri despre UNTOLD 2019, după festival (date oficiale)

  • În cele patru zile de festival, cumulat, au fost 372.000 de festivalieri, cu un maxim de 97.000 în ultima zi (cea cu Robbie).
  • Organizatorii estimează că din total participanților, 20% sunt din județul Cluj, 20% din străinătate, iar restul de 60% venind din toată România. Și anul acesta au fost prezenți participanți din peste 100 de țări ca Anglia, Olanda, Franța, Belgia, Austria, Polonia, Ungaria, până la țări exotice cum ar fi Argentina, Brazilia, India, China.

  • La o prima estimare au cheltuit (pe cazare, transport, restaurante, terase, cumpărături, vizite la muzee etc)  peste 45 milioane euro. Acești bani se vor regăsi apoi în impozite și taxe locale, dar și în încasări pentru business-urile locale sau pentru oamenii care au profitat de numărul mare de turiști prezenți, punându-și apartamentele sau casele la închiriat.

  • Bugetul festivalului, pentru ediția aniversară, a depășit suma de 16 milioane de euro.

  • UNTOLD investește peste 1,3 milioane de lei în lucrările de reamenajare a Parcului Central + lucrările de la gazon + implicarea în îmbunătățirea condițiilor de spitalizare a copiilor, din cadrul Spitalul de Copii Cluj-Napoca.


5 fotografii (cele patru ținute ale fiecărei zile de festival + una, din dronă, cu main stage-ul)

 

 

 

 

 


5 piese cele mai ascultate la UNTOLD 2019

 

 

 

 

 

 

Înregistrați-vă pentru UNTOLD 2020 aici!

Lasă un răspuns