Alertă cutremur gratis (BETA)

Chiar, mai știe cineva ceva despre aplicația Alertă Cutremur Vrancea, cea care costa 9.99 euro + 9.99 euro/lunar și funcționa doar pe iOS? Că nu mai e disponibilă în AppStore și sunt curios ce s-a întâmplat cu cei care au plătit abonementul pe un an în avans, de exemplu. Mă rog, voiam să discutăm despre aplicația gratis de la INFP (Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului), care e, încă, în perioada de testare (Open BETA). Alertă Seism se numește și este disponibilă în orice browser, prin accesarea link-ului alerta.infp.ro, dar și prin extensia disponibilă doar pe Google Chrome. Funționează extrem de simplu, după cum am observat azi, 1 septembrie 2016, ora 10.50, când m-am panicat maxim.

 • Cu cel mult 30 de secunde înainte de a ajunge unde seismică în București, ți se mută browser-ul pe tab-ul unde ai deschis alerta.infp.ro
 • Ei zic că aplicația se activează doar la cutremure de peste 4,5 grade pe scara Richter, pe site, dar în extensia de Chrome zic de “peste 4 grade”. Azi a fost de 4,2, corectat apoi la 4,4, și “a sărit alerta”.
 • Heartbeat (bulina aia verde) devine roșie și titlul paginii se schimbă succesiv, afișând “Atentie Cutremur”.
 • Tab-ul emite un semnal sonor (nu pot să confirm, nu aveam căștile în urechi)
 • Și, bomboana de pe tort, pe lângă cele de mai sus, mai este afișat și mesajul “CUTREMUR, NU TE PANICA!” – Să mori tu, psihologie inversă ce ești, că nu te panichezi când ți se schimbă tab-ul automat (de crezi că face mișto de tine un hacker) și vezi o ditamai bulina roșie făcând ca girofarul + mesajul de avertizare că va fi un cutremur!
 • Cică “Seismograful va oscila cu posibila magnitudine a cutremurului” – nu am văzut, nu spun că n-ar fi apărut, dar eram prea panicat + că țipam prin birou că urmează să fie un cutremur și nu mai găseam telefonul să o sun pe speriata/panicata no.1, Diana mea. Între timp m-am dat și la o parte, de sub niște corpuri de iluminat care atârnau din tavanul fals.
 • În plus “Se vor afisa informatiile specifice cutremurului (magnitudinea).” – corect, dar fix după ce a dispărut alerta și Heartbeat-ul a revenit la culoarea verde.
 • Dacă locuiești în București, cred că te interesează și asta – Harta seismică a Bucureștiului 

infp alerta 30

infp alerta 2

infp alerta 3

Acest articol are 3 comentarii

 1. razorsbk

  Mi-a aparut si mie in browser notificarea si m-a speriat bine de tot. Daca zicea macar magnitudinea stateam linistit dar asa mai rau m-a agitat.
  Dupa aproape un minut am primit notificarea pe telefon de la E.I.S (au aplicatie in Google Play).

  Concluzia e mai bine sa nu tii tabul deschis ca te baga in panica prin faptul ca nu anunta magnitudinea.

 2. Ruxi

  Merge si in mod silentios?

Faci un comentariu sau dai un răspuns?