Hainele de zi cu zi

După ce Alex a scris un articol inspirat de Vali, arunc și eu câteva rânduri despre hainele mele de zi cu zi, de unde și ce mi-am cumpărat, dar și de ce. De la șosete și boxeri, la sacouri și butoni.

Nu mă pot încadra într-un singur stil vestimentar, azi pot fi în sneakerși, tricou, jachetă și șapcă, iar mâine mă gândesc ce butoni înfig în manșetele cămășii made-to-measure.

Mă pot regăsi într-o ținută sport, casual, smart-casual sau formală, în funcție de dispoziție și de locul unde îmi voi petrece ziua.

ÎNCĂLȚĂMINTE

Nu port doar un brand, îmi cumpăr orice-mi place și, odată cu vârsta, tot ce e super comod. Am purtat o pereche de Reebok ani de zile, nu-mi venea să-i arunc nici după ce s-au rupt, apoi am început să fac colecție de Converse, m-am oprit după ce am trecut de 12 perechi (simpli, colorați, înalți, textil, piele, cauciuc, Chuck Taylor 2, ediție limitată John Varvatos x Jack Purcell).

              

Apoi am dat de mare mea dragoste – New Balance, așa că acum am 4 perechi, una pentru care am și varianta de iarnă, cu blană în interior, unii colorați + unii imitație de piele, dar cu o culoare a naibii de mișto.

            

Am zis că NB sunt cei mai comozi ever, dar mi-a sărit lumea în cap, că n-am purtat Ascis GEL sau Nike Air Huarache. M-am conformat pe jumătate, mi-am comandat Asics GEL GT-Cool. Foarte mișto, talpa mult mai moale ca la New Balance, dar încă nu i-am puratat la drum lung, ca să pot decide dacă sunt mai comozi sau nu. Nike am doar Air Max 1, design-ul lor mi se pare mult mai ok decât cel de la Air Huarache, plus că ai mei sunt de piele, deci de cursă lungă.

 

 

Și ca să închei cu încălțămintea, mai port VANS, adidas Superstar și pantofi, desigur. Pantofi casual am de la Zara, prinși la reducere, Humanic și eleganți de la ALDO – pantofii ALDO sunt cei mai comozi ever, am două perechi, mă simt în ei mai bine decât în Converși. Toți pantofii, de piele, desigur, nu are rost să ne chinuim picioarele în alte materiale, plus că nicio pereche de pantofi eleganți de calitate nu va fi din imitație de piele sau alte plastice. Ghete – clasicii Timberland 6 inch + o pereche Otter, îmblănite.

 

 

 

ACCESORII

 

Batiste pentru sacou (una albă + altele cât mai colorate și din materiale cât mai fine, le cumpăr de pe unde apuc, la reducere, online, direct din magazine). La fel și cu butonii, unde e musai să ai unii negri, simpli, iar restul să fie cu de toate (am cu Game of Thrones sau diferite texte și imagini). Curele nu am suficiente, dar parcă nici nu simt nevoia, mai ales că atunci când îmi place una, o port aproape numai pe aceea – exemplu concret fiind cureaua neagră de la Diesel pe care am luat-o la super preț dintr-un I like outlet, acum vreo doi ani. E o curea de zi cu zi, pe care o mai schimb cu una Tom Tailor, maro, atunci când încălțămintea o cere asortată. Pentru casual, smart-casual, formal, am două Calvin Klein, una luată online, prin 2009/2010 și una luată acum un an, din State, la un preț wow. Cravată/Papion – câte una/unul de culoare neagră, restul cât mai colorate – Zara, H&M, custom made, comandate online. Șosetele, în același tipar, negre, simple, câteva perechi, iar restul în toate culorile, să fie. Recent mi-am luat de pe Answear, vreo 14 perechi, au avut niște reduceri bune de tot. Mai am de la Madam Mitza, Happy Socks și de prin magazine din mall-uri, unde-mi sar în ochi – H&M, Zara, C&A și ce mi-am mai luat, recent, din Londra, din Primark (no name, ieftine) și TK Maxx (brands outlet). Boxeri – la set, H&M, CK, Happy Socks, Emporio Armani – din mall, online sau când mai plec prin străinătate, unde găsesc outlet-uri cu prețuri decente la brandurile premium. Mănuși – am o pereche de piele, de calitate (Timberland), iar multe altele din material textil, colorate, simple, să le asortez la diferite ținute, toate luate de pe Asos, Fashion Days ori magazine uzuale din mall-urile bucureștene. Fesuri / Căciuli / Șepci– Port aproape numai fesuri cu moț – nu le suportam în copilărie, dar le ador acum. Luate de pe Asos, din Primark sau H&M și Zara. Șepci adidas originals sau custom made. Fular / eșarfă – câteva negre, simple, iar restul cât mai variate, ca lungime, grosime, culoare – Zara, H&M, Bershka, Christian Lacroix, Asos. Ceasuri am doar câteva, dar de vreo lună nu mai port decât smartwatch-ul Vector Luna (negru, curea tot neagră, de silicon) – mi-am mai luat, acum ceva timp, un Seiko Automatic de pe Amazon, un Timex Vintage ‘80, un Sekonda pe care nu l-am purtat aproape deloc și un Certina de pe B&B Online (vă recomand să vă cumpărați din magazin, nu online, eu am avut surprize). Genți – port doar de umăr, CK, Asos, s.Oliver, din online sau outlet. Bijuterii nu port, deci nu am ce sfaturi să vă dau, poate după 2 septembrie 2017, când voi avea verigheta la purtător.

ÎMBRĂCĂMINTE

Deja m-am lungit cu articolul mai mult decât îmi planificasem, așa că mă voi rezuma doar la ce îmi place cel mai mult din garderoba mea + de unde le-am luat:

Jeans și chinos – Levi’s din outlet-uri din SUA și UK sau la reducerile din iarnă de la mall-uri. H&M, Koton, Zara, Bershka, Asos, Guess, Mango, United Colors of Benetton luate online, din mall-uri sau outlet-uri. Pantaloni “la dungă”, Zara, Asos, Selected, H&M, toate probate în magazin, mai puțin Asos, unde am comandat online. Tricouri – le ador pe cele de la Abercrombie & Fitch, păcat că nu le poți găsi decât în afara țării sau prin unele outlet-uri sau second-hand-uri. De asemnea Scotch & Soda, Polo Ralph Lauren, CK, H&M, Zara, United Colors of Benetton, Asos, Adidas Originals, Marvel, Guess și orice altceva prind la preț bun, online, outlet sau mall. Cămăși – Mi-aș cumpăra numai Polo Ralph Lauren, dar nu mă lasă cardul și nici portofelul, așa că mai am și CK, H&M, Tommy Hilfiger, Zara, Esprit, C&A, Asos, Marks & Spencer, Michael Kors (pomană la 40 de lire, outlet din UK) + made-to-measure. Sacouri & Cardigans – Only, Zara, H&M, Asos, Koton, Celio + Jachete, geci, paltoane – pe toate, de obicei probez, că aici nu e așa ușor cu mărimile, nu aleg S și gata, îmi vine bine, deci pe majoritatea le iau din magazine fizice, din mall-uri sau outlet-uri, din țară și de afară, de la Springfield, H&M, Zara, Primark, Jack & Jones, Quicksilver, C&A sau Asos. Acum îmi tot caut un palton de culoarea muștarului, dar pe care să nu dau 400 de dolari, cum am văzut la Banana Republic și care să fie frumos cambrat, nu să-mi vină precum un sac (300 de lei, la Zara).

Voi, care, cum, de pe unde?

Lasă un răspuns