Două dintre parfumurile mele preferate

Nici nu vreau să mă gândesc câte parfumuri ar putea fi suficiente pentru a nu mai fi tentat să încerc mereu câte ceva nou. Nu de alta, dar în fiecare anotimp, dacă nu în fiecare lună, apare cel puțin câte unul care îmi face cu ochiul, pardon, cu pulverizatorul. Și mai am o problemă, sunt anumite parfumuri pe care trebuie să le am permanent, deoarece îmi plac prea mult sau sunt citrice și am nevoie de ele pentru momentele în care nu mă simt prea bine. Am mai povestit, în alte articole de pe blog, faptul că ador parfumurile citrice, pe care le folosesc în fiecare sezon cald, desigur, dar și când plec la drum lung, fie că e cu mașina, trenul sau avionul.

Am și un exemplu de parfum citric care nu-mi lipsește niciodată: Issey Miyake – L’Eau D’Issey Pour Homme, pe care care îl folosesc de mai bine de 6 ani (a fost lansat încă din 1994). Este un parfum clar și curat, lemnos-acvatic, cu note de (pregătiți-vă, urmează o listă lungă): tarhon, chiparos, Yuzu, calon, mandarina, coriandru, salvie, lamaie, bergamota, lamaie verbena, Reseda lutea, nucsoara, geranium, scortisoara, lacramioare, lotus, sofran, tabac, cihlimbar, cedru, mosc, lemn de santal, vetiver. L’Eau D’Issey Pour Homme se poziționează în al meu Top 5 parfumuri preferate, fiind unul dintre cele mai bune parfumuri barbatești, simplu și inconfundabil, pentru orice zi caldă de primăvară-vară, fiind remarcat atât femei, cât și bărbați.

Dar cum nu pot să rulez doar aceleași parfumuri, a venit momentul să-mi iau și unul mai atipic, de la un creator de la care nu am mai avut nicidoată, nimic. Recunosc, mi-a fost puțin frică de Tom Ford, mai ales că urma să cumpăr o apă de parfum, iar esențele TF sunt extraordinar de puternice, probabil știți cu toții mirosul de Black Orchid care e ca un nor în jurul femeilor (dar și a unor bărbați).

Testasem Tom Ford – Noir, Eau De Parfum la un prieten și am fost super încântat de el, mai ales că majoritatea parfumurilor de la acest designer nu prea se potrivesc deloc stilului meu. Este un parfum aromatic-condimentat, lansat în 2012. Notele de vârf sunt piper, chimion, verbena, bergamota, violeta; notele de mijloc sunt geranium, trandafir, salvie, nucsoara, iris, piper; Notele de bază sunt vanilie, Commiphora opoponax, patchouli, cihlimbar, zibeta, vetiver.

Parfumul este fix opusul lui L’Eau D’Issey, fiind recomandat pentru serile reci, în special cele de toamnă sau iarnă. Îl ador, este prima mea apă de parfum (EDP fiind mai rar întâlnită la esențele masculine comerciale).

 

Și pentru că deja se încălzește afară, am zis să-mi iau ceva și pentru îngrijirea părului, dar care să aibă și un parfum plăcut. Alpecin Hair Energizer Coffeine Shampoo C1 este un șampon cu cofeină pentru creșterea părului, super energizant și care face minuni și pentru părul gras, cu fir subțire și rar, așa cum îl am eu. Pe toate le-am cumpărat din magazinul online Aoro / Notino, unde am găsit prețuri bune de tot pentru cele două parfumuri. Acum mă gândesc oare care va fi următorul care mă va fascina. Sugestii?

Acest articol are 2 comentarii

  1. Irina

    Câteva din preferatele mele,mai rar intalnite : Carolina Herrera – 212 Sexy Man sau clasicul CH CH Mea; Mont Blanc Starwalker;
    Escada Moon Sparkle; Joop! Go!

  2. M. Gheopidron

    Apa de cliposie (apa cu cimbru și flori de asparagus). Un parfum simplu și bun, pentru bărbații care sunt statornici și masculini.

    Gheopidron M. – Sapanta Maramureș

Lasă un răspuns