[CONCURS] Câștigă noile cărți Game of Thrones

Se pare că au trecut 5 veri de când am început să citesc Saga, era pe vremea facultății, atunci chiar aveam o tonă de timp liber, iar sincronizarea nu putea fi mai bună, eu chiar am citit destul de repede cele peste 5000 de file.

Îmi place mult să citesc, chiar profit de fiecare moment liber pe care îl am ca să citesc câte ceva, dar din păcate acestea sunt tot mai rare. Dacă nu am timp liber pentru citit, mă folosesc de cel mai facil truc: timpul mult petrecut în metrou. Acolo, recunosc, mă uit la vlog-uri, mă uit la ultimele episoade ale serialelor preferate, mai ales când acestea nu mai suportă așteptare, și citesc.

Funny story, Game of Thrones nu am citit în metrou și nici nu am urmărit episoade în mers, despre acestea considerând întotdeauna că trebuie savurate în liniște, acasă. Și, bineînțeles, aș fi fost penibilă, ca în urmă cu 5 ani, atunci când citeam cele 5 volume, să mă car cu ele în metrou. Le știți, nu? V-am mai povestit eu despre ele, la momentul respectiv, niște „almanahe” hardcover, grele de 1.5 kg, de care chiar nu te puteai bucura citind decât acasă și, de preferat, nu ținute pe piept, în timp ce te relaxezi în pat, pe spate. Trebuie să admit, totuși, de foarte multe ori, când erau pasaje extrem de importante și urma weekend-ul (pe care îl petreceam la Ionuț acasă), îmi căram volumul în ghiozdan, doar doar să mai citesc puțin.

Ei bine, dragii noștri de la Nemira ne-au făcut o bucurie și au lansat încă o ediție a cărților din Saga Cântec de gheață și foc, a lui George R. R. Martin, brand new 2017 collection Nautilus, în variantă paperback, acestea fiind perfecte de băgat în geantă și de citit în metrou sau oriunde. Momentan, au apărut primele trei volume, care la rândul lor, cele mai stufoase sunt împărțite în câte două părți, destul de smart, ca să fie cât mai ușor de citit. Pe verificate, au aceleași aspecte calitative precum cele hardcover, având atât hărți ale Westeros-ului și împrejurimile, dar și componența caselor, pentru o mai bună urmărire a personajelor.

Întotdeauna am recomandat citirea cărților, mai presus de filmele sau serialele produse după acestea, însă, în cazul Game of Thrones, merită cu desăvârșire să și citiți saga, dar să vă uitați și la serial. Motivul este unul simplu, serialul nu mai respectă de aproximativ 3 sezoane firul narativ al cărților, hint: cărțile sunt mult mai complexe, acțiunile au descrieri mai amănunțite, se poate înțelege mai ușor tot ansamblul Westeros & co. În completare, la finalul anului sau cel mai probabil, în variantă tradusă în limba română, anul viitor va apărea și cel de-al șaselea volum din serie, după cum ne promite autorul, deci aveți timp să vă puneți la curent cu primele 5 volume.

Nu în cele din urmă, vreau să-mi împart bucuria cu voi pentru aceste volume nou apărute, așa că am pus la cale un concurs! Tot ce trebuie să faceți este să îmi spuneți într-un comentariu la această postare pe blog, în câteva rânduri, ce vă place mai mult și mai mult la Game of Thrones <spoiler alert în comentarii!>, iar luni, 21 august, voi alege random câștigătorul acestor 3 volume nou-nouțe. Un share nu strică niciodată, bineînțeles 🙂

Enjoy!

D.

 


Și câștigătorul este Andrei Popescu! Felicitări, vezi că vine iarna, pardon, un mail către tine.

Acest articol are 148 comentarii

  1. Mihai Ciupitu

    Dragons.

  2. Petru

    Pe foarte scurt: valar morghulis.
    Spre deosebire de serial, cărțile oferă mai multe detalii cu privire la poveste, cu privire la gândurile și trăirile personajelor, și mai ales in legătura cu istoria celor 7 sapte regate. Mersi.

  3. Dorin Irimia

    Timpul si spatiul, le ador.D’asta am si inceput sa ma uit la serial. Dragoni nu vezi prea des prin serialele de azi asa ca e super tare. Sunt si cateva fete pe care le admir .

  4. Teo

    Cel mai mult îmi place că ajung să cred ce se întâmplă acolo. Îmi pare aproape normal ca Jon Snow să învie din morți și vrăjitoarea roșie să nască o creatură neagră și ciudată.

  5. Adrian

    Eu nu le-am citit, nici la film nu m-am uitat, dar sunt sigur ca-mi va placea povestea fantasy, similara LOTR, dar mult mai complexa.

  6. Scutaru Razvan

    Cel mai mult mi-a placut felul lui Martin de a scrie si de a te tine conectat cu acea lume paralela. Si felul lui unic de a „omora” personajele 🙂

  7. Ioana Bostan

    E primul serial care m-a făcut să mă ridic de pe scaun de emoții (Hardhome), să-l opresc de câteva ori când ma uit pentru că efectiv nu pot procesa pe loc ce se întâmplă și am nevoie de câteva momente să mă adun (da, mă face bucăți, every single time). George R. R. Martin a reușit să îmbine în mod inedit toate elementele care atrag publicul: lupta, sexul și elementele fantastice.
    Aproape îți vine să crezi că tot ce se întâmplă acolo a existat. Mediul, personajele, meșteșugurile, când le privești cu greu încerci să te convingi că nu există, pur și simplu te prinde și se imprimă în fiecare neuron și sinapsă din tine.
    Am vrut, chiar am vrut, să citesc cărțile mai întâi, dar nu am rezistat. Când m-am uitat la primul episod, practic mi-am luat adio de la cărți.
    Cu toate acestea, încă sunt hotărâtă să le citesc. De obicei, nu mă uit la un serial sau un film de două ori, nici măcar nu citesc o carte a doua oară, dar dacă e vorba de Game of Thrones, pot face o excepție cu orice ocazie, iar aceasta pare una potrivită!

  8. George

    Imi place complexitatea povestii. Sunt foarte multe fire narative care se intersecteaza din loc in loc si contureaza povestea de ansamblu. Imi place de asemenea suspansul creat de Martin si felul in care te face sa indragesti anumite personaje.

  9. Monica

    Viteza si densitatea cu care se desfasoara intreaga actiune

  10. Remus

    Cele mai frumoase sunt intorsaturile de situație la care nici nu te aștepți.

  11. Sofia Dinu

    nuditate, dragoni, valyrian steel!

  12. Ana

    Ce sa nu iti placa la GoT?
    Personaje bine conturate, actiune, magie, dragoni si zombi. Pe ici-colo o poveste de dragoste, un incest, o decapitare, un nou razboi, un nou pretendent la tron sau un nou rege in Nord.
    Se intampla atat de multe si e atat de diversificata lista de personaje/ intamplari, incat e imposibil sa fie vreun cititor nemultumit.

  13. Amalia

    Imi placa Game of Thrones datorita conflictelor politice si imi doresc sa citesc cartile pentru ca serialul nu poate sa cuprinda cumulul de personaje si detaliile regasite in carti

  14. Huiban Constantin - Razvan

    Iubesc fenomenul Game of Thrones deoarece in aceasta lume toate personajele sunt complexe. Nimeni nu este nici în partea bună, nici în partea rea. Și da, pe măsură ce progresezi în continuare cu această serie, te îndrăgostesti de personajele scrise extraordinar de George Martin.

  15. razorsbk

    E greu de spus pentru ce ma uit cel mai mult, cred ca totuși dragonii sunt alegerea mea. De câte ori apar mi se face pielea de găină, dar la asta contribuie și muzica de fundal aleasa absolut perfect.

  16. Diana

    Cel si cel mai mult: efectele, prin care filmul reuseste sa ma „duca” in lumea aia. Timp de o ora nu mai sunt atenta la nimic altceva.
    Apoi complexitatea fiecarui personaj si faptul ca mereu ma surprinda cu alte si alte provocari.

  17. Lautarescu Andreea

    Ador Game of thrones fiindca in fiecare replica exista un substrat…mesaje subliminale la tot pasul..
    Chaos is a ladder…

  18. ciprian

    Dragoni, sex si violenta

  19. Andrei Neagu

    Game of Thrones este precum șcena politică din România. Mereu fel și fel de întorsături de situații care apar în mod neașteptat. Cred că asta mă face să iubesc acest serial 🙂

  20. ilincaru bogdan

    imi place ca nu te astepti niciodata la ceea ce urmeaza, intotdeauna noul episod ma surprinde <3

  21. Cristina Stan

    Ziua lui a fost pe 13 iulie. Întâmplarea face că nu i-am găsit un cadou potrivit. Știu că e înnebunit după Game of Thrones. Să-l văd că nu *rupe* cartea, cum rupe filmul! :)))

  22. Georgiana

    Imi place ca, desi este fantezie, realismul povestii este de-a dreptul savuros. Desigur, cu totii am fost neplacut surprinsi cand a murit Ned Stark in prima carte, am fost total oripilati la Nunta Rosie, pentru ca noi chiar credeam ca Rob Stark va fi un personaj important. Imi place ca niciodata nu stii cine este personajul principal – daca acesta exista, desigur. Lumea creata este foarte ampla si evenimentele sunt bine legate, de uneori ai impresia ca acele evenimente chiar s-au intamplat. Nu in ultimul rand, Game of Thrones este ceva de-a dreptul epic. Acum mult timp le-am citit si eu. Bineinteles ca pe fiecare carte o iubesti intr-un fel diferit si totusi toate sunt la fel de importante (parca vorbesc de barbati ), insa daca ar sa fac un top al cartile (fantasy) care mi-au marcat anii, Harry Potter este seria fragedei copilariei, Game of Thrones a adolescentei si Dune (Dune!!!) a anilor de tinerete. (Sau, ma rog, a primilor ani, cine stie ce va mai urma?! )

  23. Laurentiu

    Jon Snow si Tyrion Lannister

  24. Maghinici Raluca

    Jon Snow. 🙂

  25. Gabi

    Imi place faptul ca fiecare personaj este bine conturat. Cred ca s-ar putea face cate un serial separat despre cel putine 20 de personaje, dar cumva Game of Thrones reuseste sa spuna povestea fiecarui personaj intr-un timp foarte scurt.

  26. Cezar

    Cersei tyrion arya si sansa

  27. Nicolae

    I know nothing but I like the dragons!

  28. Angelica

    Cel mai mult imi place faptul ca nimic nu este previzibil, esti mereu luat prin surprindere si ca fiecare personaj este conturat cu deosebita atentie, accentul nefiind pus pe un singur personaj principal care sa monopolizeze actiunea.

  29. Ioana

    Cel mai mult imi place evolutia personajelor si faptul ca am ce comenta cu un prieten dupa fiecare episod pentru ca de fiecare data se intampla tot felul de lucruri care nu pot trece neobservate.

  30. Tudor

    Cel mai mult imi place asemanarea cu realitatea dura, faptul ca nu curge doar lapte si miere si ca nu orice poveste are un final fericit.

  31. Florinel Armaselu

    Intriga, dragoni, Khaleesi, Jon Snow.

  32. Mihaela

    Cel mai mult imi place firul narativ, urmat de personaje.

  33. Agnes

    George RR Martin a reusit sa creeze niste personaje foarte credibile. Imi place faptul ca nu avem doar eroi negativi sau pozitivi, toti sunt conturati in diferite nuante de gri 🙂

  34. Muntean Cătălin-Serban

    Îmi place intriga poveștii și faptul că nimeni nu e în siguranță în niciun punct al poveștii.

  35. Tucanu

    Faptul că nu poți să ști niciodată cum ar va termina o situație. Oricine poate sa moară!

  36. Dumitru Vlad

    Pur și simplu GoT m-a captivat prin complexitatea poveștii, actoria de nota 10 și nu în ultimul rând efectele și locațiile alese. Totul este de excepție în Game of Thrones!

  37. Popescu alina

    E greu de spus ce ți place la Got. George R.Martin a reușit sa creeze niște personaje foarte bine definite,ce ne fac sa -I iubim de la primele replici, a reușit sa ne arate ca orice personaj poate dispărea oricând ,a reusit sa ne faca sa ne uitam la fiecare indiciu presarat ,iar producătorii au făcut o treaba fff buna punând în scena lumea creată de autor.serialul arata fff bine grafic,actorii au fost fff fine aleși și fiecare detaliu te face sa vrei mai mult și mai mult….

  38. Adina Tatucu

    Imi plac rasturnarile de situatii din serial, fiecare personaj mi se pare complex si cu multe secrete si fetze. Imi place avantul pe care serialul l-a luat, faptul ca o lume intreaga sta cu sufletul la gura pana la urmatorul episode si pentru ca niciodata nu stii cand personajul preferat o sfecleste sau more. PE scurt, GOT este un fenomen, probabil fara masura in istoria televiziunii.

  39. Biliuta Marina

    Hmm.. cred ca mi-ar trebui muuult timp si muuulta rabdare sa scriu toate lucrurile care mi-au placut la acest serial.
    In primul rand mi-a placut relatia dintre Arya si Jon Snow, si astept cu nerabdare reintalnirea lor.
    Mi-a placut evolutia fiecarui personaj in parte, Arya care ajunge sa fie un asasin, Sansa care ajunge sa fie o femeie capabila sa conduca Nordul, Jon Snow care ajunge regele Nordului, capabil sa isi conduca oamenii, Sam care isi doreste sa ajunga Master, Brianne nu isi uita juramantul facut lui Catelyn si tot asa as avea tare multe de spus despre fiecare personaj in parte.
    Imi place acest serial ca este foarte complex, avem parte de foarte multa actiune si de multe rasturnari de situatie.
    Iubesc pur si simplu acest serial ❤

  40. Aldea Andreea

    Mi se pare genial modul complex in care sunt descrise personajele , felul cum interacționează si nu in ultimul rând îmi place genul acesta de literatura.

  41. Rusu Isabelle

    Din păcate, sunt printre persoanele care nu a văzut serialul şi nu a citit cărțile până acum, însă sunt curioasă să le încerc.
    Mulțumim pentru oportunitate! ^-^

  42. Richiteanu Cristian

    Este unul dintre cele mai bune seriale ale secolului…. personajul meu favorit din serial este john snow :d deșii el este targaryan o sa aibă o relație cu daenarys.. :d păcat ca unul dintre dragoni o sa fie omorat de night King și transformat în dragonul de foc … mai exact viserion :d îmi cer scuze de spoiler la episodul 6 ..

  43. Ioana

    Cel mai mult imi place ca nu e deloc previzibila povestea, mereu surprinde si e foarte bine construita si complexa

  44. Firu Cosmin Nicusor

    Imi place maxim toata nebunia asta in care toata lumea creaza tot felul de teorii. Imi place viralizarea si imi place transpunerea cartilor in serial. Este pe cat de acurate, pe atat de vaga.

    Imi place fenomenul, mai mult decat orice altceva.

  45. Liliana Maria

    Cel mai mult imi place stilul scriitorului, felul in care creioneaza personajele si te face sa simti ca le cunosti.

  46. Daniela

    Cel mai mult la aceasta serie imi plac intrigile dintre personaje. In GoT nu stii cine ti-e aproape, cine ti-e dusman. Peisajele iti taie respiratia, personajele sunt de-o complexitate rar intalnita, azi cine ti-e prieten maine iti este dusman si invers.Saga este foarte imprevizibila,primesti cu totul altceva decat la ce te astepti. Are o doza masiva de adictivitate care imi place enorm.

  47. Paul Tvele

    Nu cred că pot alege un aspect. Ideea e că Game of thrones este o serie fantasy extrem de bine scrisă și structurată care te tine în suspans și te poartă prin tot spectrul emoțional.

  48. Neagu Roxana

    Ce sa nu-ti placa?asta este intrebarea, cartile sunt perfect scrise,povestea este incredibil de buna, cred ca sunt cele mai bune carti pe care le-am citit vreodata 🙂

  49. Petre Catalin Alexandru

    valar morghulis – valar dohaeris

    faptul ca in toata saga exista un echilbru… 😉

  50. Andreea Cirstea

    Momentul ala cand faci treaba prin casa si incepe got, ii auzi genericul ala blană care te face sa lasi totul si sa te pui in fata tv-ului. Apoi este combinatia aia misto dintre erotism, eroism si actiunea in sine. Nu exista serial mai echilibrat

  51. Eul targaryan

    Tyrion..jamie…snow..si putin dany sa nh fie doar sasuage party :))

  52. Dumitru Ciprian

    Game of Thrones este un univers, o lume în care te poți adânci de fiecare data când vrei sa te eliberezi de viata cotidiană. Intri într o lume atât de bine pusa la punct încât mai mult sau mai puțin din persectiva fiecăruia poate deveni o lume reală. O lume plina de aventură și magie.

  53. Lucaci Madalina

    Felul in care „All men must die” are sens cand observi cum supravietuiesc femeile si de ce 🙂

  54. Morari Liviu

    evoluția surprinzătoare a poveștii, a personajelor, complexitate, și cel mai mult.. despre morală => ce-i drept, ce-i just, ce-i corect.
    am văzut serialul, am aflat și despre povestea imensă dinaintea serialului, cu siguranță îmi doresc să citesc și cărțile

  55. Loredana F

    Ador serialul si cu siguranta voi savura fiecare paragraf al cartilor!!!

  56. Bianca

    Ce imi place cel mai mult? Suspansul. Momentul in care apare un episod nou si lasi totul deoparte, te „instalezi” frumos in fata ecranului, popcorn&cel mai comod fotoliu si cu inima plina de bucurie fredonezi melodia din intro, melodie care dupa 7 ani de zile deja parca a devenit parte din tine. Asta imi place cel mai mult, nu are rost sa spun plotul, personajele, e de la sine inteles ca e unul din cele mai awesome seriale.

  57. Stoian Luminita Nicoleta

    Imi place Game Of Thrones datorita complexitatii caracterelor, a rasucirilor de situatie si a detaliilor ascunse pe parcursul episoadelor care ulterior dezvaluie informatii importante despre personaje.

  58. Andrei Popescu

    Îmi place foarte mult că nu m-am plictisit uitându-mă la Game of Thrones, pentru că a avut mai multe fire narative, iar acum au început să se împletească și formează un tot unitar al acțiunii. Mi se pare genial.

  59. Alexandra biris

    Apreciez la aceasta serie faprul ca nu traseaza o linie demarcanta intre bine si rau…de asemenea ma fascineaza si teoriile create de fani vis a vis de finalul povestii:)

  60. Raluca C.

    Mie imi place complexitatea personajelor si faptul ca mereu te lasa cu gura cascata prin intorsaturile de situatii care au loc.

  61. Adeian

    Complexitatea personajelor, imaginatia bogata a autorului pentru a crea aceasta fantezie minunata. As putea sa stau toata ziua sa scriu in speranta de a castiga si a avea ocazia sa citesc aceasta minunatie dar am sa inchei scurt” Valar Morghulis”

  62. Catalin

    E imprevizibil si are dragoni care trag cu foc in zombie de gheata. Ce poti sa-ti doresti mai mult?

  63. Brîndușa

    Cred că unul dintre cele mai faine lucruri de spus despre cărțile got (ceea ce s-a pierdut cu desăvârșire în serial) este faptul că pe lângă epic fantasy, lumea fantastică este mai credibilă și mai relevantă afectiv decât opere realiste. Nu există personaje bune și rele în cărți. Nu există o Cersei rea și un Jon Snow cel-mai-extraordinar-fara-defecte-ultra-targaryen-regele-a-orice. Toate personajele au latura lor bună și latura lor întunecată, sclipirea de moment și neajunsuri în judecată sau acțiuni. Însă în lumea creată de autor, personajele nu se raportează la valorile lumii în care suntem obișnuiți, iar toate lucrurile astea sunt condamnabile care pentru noi și au impactul wow al scandalosului (incest, trădare, violență). Da, serialul a scăzut în atmosferă și a câștigat pe aprtea de acțiune pură, oferind publicului toate teoriile pe care le dorește cu personaje pe care toată lumea le iubește și cărora le tine partea. Însă cărțile nu pierd din vedere importantul aspect al detaliilor: ritualurile lor, credințele, varietatea oamenilor și a creaturilor, relațiile între medii diferite de viețuire, etc. Totul învelit frumos în profeții cu simbolistica, întorsături de situație, dragoni/zombie/R’hllor, istorie și geografie + un stil de a scrie excepțional

  64. Monica Chivu

    Dincolo de faptul că totul are la bază un scenariu extrem de bine dezvoltat pe fundalul căruia se prelungesc toate evenimentele, psihologia personajelor și acțiunilor cărora le dau viață mi se pare pur și simplu copleșitoare. Faptul că nimic nu este previzibil, când te aștepți cel mai puțin la ceea ce îți dorești mult, în acel moment exact ești lovit de asta. Valabil e, evident, și în sens contradictoriu, niciodată nu știi cum povestea unui personaj se va termina. Acțiunea este foarte complexă și serialul nu surprinde tot ceea ce mi-ar plăcea să aflu atât din descrieri cât și din analizele asupra personajelor, ale căror portrete sunt mult mai accentuate în carte. Nu am citit cărțile, de aceea vreau să le câștig. Serialul e pur și simplu extrem de bine realizat, din toate punctele de vedere, grafică, actorii care își joacă rolul, tot. Mi-ar fi plăcut să nu existe niciun fel de neînțelegeri cu HBO și să fie tot 10 episoade cum m-am obișnuit din 2013 când am început să mă uit la serial. Trebuie să recunosc faptul că scenele de luptă, mai ales cele care o implică pe Daenerys și dragonii sunt preferatele mele și am înțeles că povestea este diferită și aș vrea să văd diferența între realitatea prezentată în serial și cea prezentată în cărți. Per total, un serial bazat pe o luptă pentru tron m-a făcut, cel puțin de la sezonul 6 încoace să mă proiectez atât de mult în poveste, încât am ajuns să țip retoric în fața ecranului când nu-mi convenea firul narativ spre care s-a îndreptat povestea.

  65. Patrașcu Teodor

    Imprevizibilul este cheia seriei. Serialul se distanteaza de orice cliseu, fiind original din majoritatea punctelor de vedere si cred ca asta atrage cel mai mult; pe langa complexitatea actiunii, dinamisumul personajelor si ploturile extraordinare.

  66. Crăciun Alin

    Ce-mi place mie la GoT este faptul ca exista foarte multe teorii neelucidate, ceea ce este fascinant. Plus ca serialul omite o groaza de detalii importante fata de cărți. Bine adevarul este ca nu ar avea timp si resurse financiare ca sa poata realiza orice detaliu din cărți la nivel cinematografic (serial). Chiar este o poveate care captivează si surprinde in acelasi timp. Nu am reusit sa citesc cărțile dar chiar mi-as dorii. Sper ca, cu ajutorul tau sa pot face asta. Big like GoT. GoT for life ♡

  67. Eris

    Personajele se potrivesc perfect cu povestea si rolurile sunt jucate impecabil, vezi de ex Baelish! Intriga, rautatea si conflictul nu au fost niciodata mai placute de cand cu GOT. Merita asteptarea in fiecare luni dimineata la ora 4! Cu siguranta vor merita si cartile sa fie citite cand winter is coming and when the snows fall… 🙂

  68. Victor

    Sunt fantasy,genul meu preferat, sunt complexe, originale, au construit un univers foarte inchegat, se trag din istoria reala, au multa intriga, razboaie si cel mai important, au dragoni 😀

  69. Valentin0

    Imi place ca este atat de complex si de captivant,practic pe mine ma face sa nu las cartile din mana.Cred ca cel mai mult imi place cum este povestit fiecare capitol prin prisma gandirii fiecarui personaj in parte,este ceva deosebit fata de ceea ce am citit pana acum…

  70. Teodorescu Dumitru

    Intrga

  71. Bob Diana Alina

    Mi se pare buna intrebarea, pentru ca m-a facut sa stau o secunda si sa ma gandeesc de ce imi place ” Cântec de gheață și foc” si primul cuvant care mi-a venit in minte este „fantezie” , adica imi place pentru ca are capacitatea de a ma purta intro alta lumea, o lume a dragonilor si a printeselor,o lumea de mult apusa 🙂

  72. Arabella

    Imprevizibilul și complexitatea personajelor. Game of Thrones e o nebunie faină pe care o savurăm de la episod la episod sau de la pagină la pagină.

  73. NACU MIHAELA CARMEN

    TOT. SI ACTIUNE SI PERSONAJE SI IMAGINATIA AUTORULUI.

  74. Ceausescu Madalina

    Cel mai mult imi place suspansul,actiunea,faptul ca nu te plictisesti.Un serial care te tine on-line.

  75. Muad'Dib

    GOT – rip-off LOTR , fiind fan hard al SF-ului si fantasy orice opera care transpune o astfel de lume merita rasfoita/vizionata.

  76. Jules B.

    Sincer, inca nu am vazut serialul, vreau sa citesc mai intai cartile. Am auzit de la multi oameni ca merita si am zis „De ce sa nu-i dam o sansa?” Si pe langa, unele personaje imi fac cu ochiul :))

  77. Diana

    Îmi place felul în care lumea noastră se aseamănă cu lumea ficțională din Game of Thrones, dar cel mai mult mă fascinează personajele și evoluția lor de-a lungul sezoanelor.

  78. Doris

    Este de la distanta cel mai complex si imprevizibil serial pe care l-am urmarit pana acum. Ma tine mereu in suspans.

  79. Mihaela

    Imi place complexitatea actiunii, personajele si faptul ca universul GOT este atat de vast

  80. Popa Alexandra

    E super bine realizat searialul, cu o intriga destul de interesanta, o actiune dinamica si actori faini, talentati.

  81. Sorin

    E singurul serial la care m-am uitat vreodată pentru că e singurul care mi-a atras atenția. Aș fi vrut sa nu se termine niciodată,dar na,orice inceput are și un sfârșit. Ce îmi place la el ? „Pai ce sa nu îți placă ? „-cam asta ar fi întrebarea. Începând de la micile detalii până la personaje,complexitatea firului narativ este uluitoare. Personajele parca joacă de o veșnicie,atât de bine au intrat in pielea lor. E un serial care îți face pielea de găină, care te face sa dai replay de mai multe ori la anumite scene pentru că nu îți vine să crezi întorsaturile de situație, și prin asta îmi place cel mai mult Game of Thrones,că mereu rămâi surprins situație,uimit de ce se întâmplă,situația se poate întoarce la 180 de grade. Nu ai cum sa nu iubești acest serial,intr-un cuvânt este( ca să facem și o aluzie la bătălia pentru tronul de fier): IMPERIAL ❤

  82. Bogdan

    Cel mai mult la aceasta serie imi plac personajele. Nu sunt tipul obisnuit de personaje care se ajuta intre ele etc., ci sunt niste personaje foarte comexe care-si schimba „afiliatia” dupa bunul plac. Tocmai numarul ridocat de personaje, in opinia mea,da sens actiunii asa ca daca ar fii doar 12 personaje ce s-ar mai alege de actiune?

  83. Iuliana Iuli

    Dragonii! Si absolut toate personajele, inclusiv cei greu de suportat. Din punctul meu de vedere, George R.R.Martin e un geniu!

  84. Adrian

    De departe cea mai interesanta istorie fantasy din ultimii ani

  85. Adrian

    De departe cea mai interesanta istorie fantasy din ultimii ani. Este genial!

  86. d.orin

    ASOIAF, goddamit, ASOIAF!
    Game of Thrones e numele serialului, si numai al primei carti! Saga se cheama A Song of Ice and Fire, Cantec de Gheata si Foc!

    M-am intalnit absolut intamplator cu seria, m-a atras exact lucrul asta, numele de cantec de gheata si foc. M-a prins imediat, si evident ca ma interesa ce se intampla cu ouale de dragon. Mi-am dorit foarte mult sa vad si o ecranizare, de departe pe placul meu.
    Ce mi-a placut cel mai mult – aproape tot: de la stilul narativ al lui Martin, la felul mai mult sau mai putin de a scapa de personaje (sau a le readuce) si, evident, f#$kin’ DRAGONS!!!

  87. Dobre Alexandra

    Cel mai mult imi place modul cum sunt construite personajele. Sunt foarte complexe si imprevizibile, iar actiunile la care iau parte le descopera adevarata interioritate.
    Multumim pentru concurs, de asemenea!

  88. Cosmin

    Cel mai mult îmi place ca este unic , nu mai exista genul acesta

  89. Valentina Stanciulescu

    Cred ca unul din lucrurile care mi-au placut cel mai mult este faptul ca te poti „pierde” complet in poveste. Totul este atat de detaliat si de bine scris incat atunci cand citesc, realitatea pur si simplu nu mai exista si sunt acolo, in poveste, calare pe cal cu hoarda de Dothraki, fiindu-mi frica dincolo de Zid, parte a unei alte realitati ..

  90. Gavrila Maria

    O poveste fascinanta, cu intorsaturi de situatie, personaje foarte bine construite, actiune din plin , povesti de dragoste mai putin fericite dar care ne arata ce inseamna dragostea adevarata , creaturi fantastice descrise in detaliu, si mai ales dezvaluirile neasteptate.

  91. Stefania Ionesi

    Imi place serialul pentru ca niciodata nu stii la ce sa te astepti, e plin de rasturnari de situatii, intrigi, dragoste, ura, tradare, lacomie, batalii epice, dragoni… 😀

  92. Valentina buzatu

    Cel mai mult imi place complexitatea tuturor personajelor

  93. Andrei

    Cel mai mult la Game of Thrones îmi place că este imprevizibil, niciodată nu știi ce urmează să se întâmple, are multe plot twist-uri și nu este clișeic, personajele principale pot muri, la fel și familia, prietenii lor etc. Foarte mult îmi place și că nu există doar personaje pozitive și negative ci există și o combinație dintre ele.

  94. Ion Ada

    Foarte multe personaje interesante, complexe, rasturnari de situatie si o multime de lectii de viata (mai mult sau mai putin aplicabile :)) ) pentru situatii dificile.

  95. Catalin

    Saga „Cantec de gheață și foc” e o adevarata epopee, devenind rapid un simbol al genului fantasy. Complexitatea universului atat ca timp cat si spatiu, dificultatea de a anticipa viitorul, personaje unice, misterele din spatele plotului si cireasa de pe tort, scenariul de tip puzzle, toate aceste caracteristici fac ca GoT sa devina unic in ochii cinefilior. Pentru cinefilul din mine e perfect. Cu siguranta voi citi si cartile.

  96. Popa Alexandra-Ioana

    Iubesc serialul Game of Thrones deoarece mă ține în tensiune de fiecare dată când mă uit la un episod din serial; este foarte imprevizibil, te poți aștepta la orice. Are un storyline aparte, care mă captivează pur și simplu; nu-mi mai trebuie nici mâncare, nici somn, nimic altceva în afară de GoT.
    It keeps you glued to the screen <3

  97. Anton Sava

    Este o carte captivanta. Te absoarbe si te face sa astepti cu nerabdare urmatorul volum. Cel mai mult imi plac intorsaturile de situatii.

  98. LarisaM

    Imi plac toate creaturile neobisnuite pe care autorul le-a creat, cum ar fi White Walkers, dragonii care au o stapana, preotesele cu puteri magice si felul in care realitatea se imbina cu supranaturalul.

  99. horade

    Este cea mai completă saga fantasy, în care totul, pornind de la intrigă, personaje şi terminând cu peisajele locurilor, este făcut cu desăvârşire !
    George R.E. Martin a reuşit prin scris, să fie egalul lui Spielberg pentru ce a realizat acesta în cinematografie.

  100. Mihaela Grigoras

    E o poveste pentru oameni mari, cu alb negru si multe multe nuante de gri, cu aventura si sentimente aproape palpabile. E una din cartile care nu merg citite pe plaja, pentru ca sunt prea intense si acaparatoare ( si pana sa iti dai seama ca stai in aceeasi pozitie de jumatate de ora, poti suferi arsuri solare:D) .

  101. Iulian

    Spatiul, timpul, istoria fiecarei familii si actiunea foarte complexa, faptul ca este o poveste inspirata din Istoria Marii Britanie si multe altele

  102. Alis

    Complexitatea povestii. Fiecare detaliu se leaga perfect si povestea in sine nu duce lipsa de mister,complexitate si ratiune. Scriitorul are grija ca sa nu rateze nici cel mai mic detaliu. Asta apreciez eu cel mai mult la Game of Thrones.

  103. Daniela

    Istorie,dragoni,întâmplări neprevazute,spontaneitate

  104. Raluca Denise

    Cel mai mult imi place modul imprevizibil in care aceasta poveste are loc. Niciodata nu esti pregatit pentru ceea ce vine. Este o poveste captivanta si plina de suspans, care te tine cu sufletul la gura.

  105. Rosu Andrei

    Cel mai mult imi place modul in care fiecare personaj este un personaj real, complex, ce evolueaza in moduri extrem de unice astfel tu putand sa iti schimbi parerea despre el in orice moment.

  106. Dascal Malina

    Poate ca suna putin cliseic sau asa, dar iubesc povestile de dragoste din GOT. Si pot sa spun ca nu sunt putine. Desi unele dintre ele s-au terminat tragic -Rhaegar si Lyanna- tot mi se par magice si as vrea ca uneori sa vedem mai mult din partea asta a cartilor/serialului.

  107. Serg

    Îmi place complexitatea acțiunii si personajele foarte bine conturate.

  108. Badea Roxana

    Intr-un singur cuvsnt:tot!

  109. Bogdan

    Este doza perfectă de fantasy ce ne-ar face viețile mai interesante și de asta îmi place atât de mult. Pentru că îmi dă posibilitatea să mă transpun în acea lume plină de necunoscut și aventuri.

  110. Dan Robert - Florentin

    Personajele excelent detaliate si intorsaturile de situatie!

  111. ALINA POPA

    Jon Snow <3 ahh

  112. David Petrescu

    Melisandre si Purple Wedding 🙂

  113. Cristian Creţeanu

    Complexitatea diegezei, constructia personajelor, suspans, locul desfasurarii actiunii si toate caracteristicile genului fantasy valorificate cu maiestrie de George Martin

  114. Ștefan Georgiana

    Aura medievală, supranaturalul, personajele și construcția epică a poveștii.

  115. Madalina

    Tot…modul in care actiunea te capteaza in asa fel incat simti ca esti si tu un personaj care ia parte la tot ce se intampla..ca si cum ai fi unul dintre personaje

  116. Madalina Gabriela

    Cel mai mult imi place firul narativ, complexitatea actiunii si faptul ca te face sa te gandesti la fel si fel de teorii si din aceasta cauza stai cu sufletul la gura pana la urmatorul episod. Este cel mai captivant serial!

  117. Alina Ali

    Nu am citit cartile dar imi doresc foarte mult.

  118. Mariana

    O poveste fascinanta , unica…si Snow , of course.

  119. Cristiana

    Game of thrones este un serial care nu m-a fascinat din prima,dar pe care apoi nu l-am mai putut lăsa.
    Îmi place pentru ca,deși este foarte alambicata acțiunea și personajele sunt extrem de multe și de răspândite, poți urmări serialul fără probleme
    Strict legat de serial, îmi plac actorii, au fost foarte bine aleși, fiecare în parte.

  120. Aqua

    Khaleesi, dragoni, imprevizibil de la un episod la altul,suspans, intrigile politice, Jon Snow…

  121. Nica Valentin Mihai

    O sa fiu scurt: actiunea si felul in care serialul este gandit sunt super complexe si bine realizate. Un serial de succes, cum putine au mai fost in genul Harry Potter sau LOTR ori The D.K.Chiar as vrea sa citesc si cartiile <3

  122. Arianthe

    White walkers , mortile personajelor,a unui dragon :(, mistere si intamplari imprevizibile .

  123. Ioana

    Îmi plac foarte mult peisajele, felul în care sunt realizate luptele între personaje și armate (mai ales perspectiva pe care o aleg) și distribuția foarte bine aleasă. Printre personajele mele preferate se numără Jon, Arya, Tyrion, Jaime și Oberyn (RIP) 🙂

  124. Gabriela

    Imi place foarte mult serialul, sper sa citesc si cartile si sunt sigura ca nu voi fi dezamagita

  125. Iulia Tomoroga

    Imi place absolut totul.

  126. Betelgeuse

    Felul in care ne descrie , George R.R Martin , lumea sa . Scriitorul se inspira din istoria si scrierile englezesti pentru a si transpune propria filozofie de viata .In lupta dintre rau si bine , totul sta in lupta sinelui de discerne intre ele .

  127. Andrei

    Mesajele ascunse din cadrul serialului sunt cele mai interesante!

  128. Ripeanu

    Mereu mi-am zis in mintea mea ca serialele sunt plictisitoare si nu merita sa ma uit, dar intr-o zi nu aveam ce face si am zis sa vad macar primul episod din Game of Thrones si mi a placut asa de mult incat in acea zi am terminat sezonul 1. Au fost momente in care am sarit din fat de fericire, in care voiam chiar eu sa le fac rau unor personaje pentru lucrurile rele facute in serial. Parca traiam serialul. Am plans la nunta rosie. M-am bucurat la nunta mov. Este un serial cu de toate. Are mult haos, dar acum in lume „haosul este lider” cumn zicea chiar Bran Stark. Recomand serialul tuturor.

  129. Emanuel

    Modul cum evoluează personajele incat dupa toata ura care am transmis-o la inceput personajului cu pricina gen Jamie Lanister, dupa un timp a inceput sa imi placa si modul de gandire si felul cum el se schimba in mai bine dupa fiecare episod. A si sa nu uit de dragoni si de Withe Walkers, care sunt foarte fain ganditi sa arate si sa se comporte.

  130. Sorin

    Pentru că George R. R. Martin a creat cel mai captivant univers fantasy după The lord of the Rings, o lume imprevizibilă, necruțătoare, în care valorile clasice, medievale, de cinste, onoare, cavalerism, sunt răsturnate într-un manieră fascinantă.

  131. MBV

    Cel mai mult apreciez complexitatea universului creat. Mi se pare fantastic cum mintea unui om a reusit sa faca ceva atat de elaborat. Am citit si cartile din trilogia lotr si de abia astept sa le citesc si pe acestea si sa descopar mai multe despre personajele pe care le-am vazut in serial.

  132. Boghean Daniela

    Povestea în sine. George R. R. Martin a reușit să ne aducă ceva original, de lungă durată și plăcut ochiului uman: lupta pentru putere.

  133. Iuliana Gaman

    Game of thrones este atat o poveste brilianta cat si un mod de a ma conecta cu oamenii. E usor sa spargi gheata povestind despre scena preferata sau actorul principal.

  134. Alim

    Ce imi place mai mult e ca ma tine in priza si dupa fiecare episod sunt „omg!!! can’t wait” iar fata de alte seriale stii sigur, atata tine, de la bun inceput, nu lungesc pana te plictisesc numai sa mai ciupeasca ceva bani, e un serial complex care te face pretentios la seriale odata ce il vezi… o bucatica de rai cand esti stresat.

  135. Alin

    Ce imi place mai mult e ca ma tine in priza si dupa fiecare episod sunt “omg!!! can’t wait” iar fata de alte seriale stii sigur, atata tine, de la bun inceput, nu lungesc pana te plictisesc numai sa mai ciupeasca ceva bani, e un serial complex care te face pretentios la seriale odata ce il vezi… o bucatica de rai cand esti stresat.

  136. Andra Ghi.

    In primul rand, ador ideea povestii si a modului de desfasurare a actiunii. Totul este surprinzator, majoritatea intamplarilor luand o turnura neasteptata. In al doilea rand, decorul si spatiul sunt absolut superbe. Locuri in care de multe ori ti-ai dori sa fii singur doar pentru cateva clipe de liniste, isi gasesc locul pe cele 7 Kingdoms.

  137. ioana alexandra

    Povestea imi place foarte mult, personajele extrem de complexe, urzelile si secenele intense. Insa cel mai mult imi place personajul Daenerys Targaryen (imi placea foarte mult de ea si de Khal Drogo).

  138. Buruiana Maria

    Nu cred ca pot alege ce imi place cel mai mult si mai mult. Din pacate, am reusit sa citesc doar primul volum de la o prietena, dupa ce m-am rugat de ea o luna sa mi-l imprumute si m-a fascinat, intrigat, m-a trecut prin toate starile posibile si imposibile…, eroii nu ies mereu invingatori, e cu dragoooni! Cum sa nu iubesti dragonii? Chiar imi doresc sa citesc si continuarea, dar momentan nu mi le permit (grea viata de licean) deoarece este o serie ce pare ca le are pe toate. Regi, regine, printi, dragoni, intrigi, etc… E o capodopera.
    Si cred ca m-am cam intins.

  139. Donca Maria

    Ce imi place cel mai mult la Game of Thronea este suspansul, universul pe care l-a creat autorul, modul prin care spune povestea, si cei trei dragoni, si Daenerys Targaryen, si Jon Snow, si cum o femeie poate fi si ea luptator, sau chiar un copil.

  140. Laura M

    Imi place foarte mult povestea si complexitatea acesteia, felul in care te transporta in acea lume. Mi se pare o poveste captivanta si plina de originalitate, trasaturi prin care a facut atat de multa lume sa vorbeasca despre aceasta lume, indiferent ca o cunosc din serial sau din carti.

  141. Iancu George

    Lumea foarte detaliata creata de George R.R. Martin. De la istoria continentelor la mitilogia fiecarei religii. O lume complexa si realista care chiar si prin elemente fantastice te face sa o simti ca fiind real a.

  142. Petre Ioana

    Imi place că nu are limite. Din moment în moment, autorul poate omorî cel mai iubit personaj sau chiar o armată întreagă. Când te uiți la un serial sau citești o carte spui „nu poate muri personajul principal”. Ei bine,nu și în „Game of Thrones”. Acest sentiment de nesiguranță mă atrage cel mai mult, fiind totul foarte imprevizibil.

  143. Ionescu Diana

    Cel mai fain mi se pare ca niciodata nu stii la ce sa te astepti.Cel mai amuzant a fost faptul ca am crezut, cel putin marea majoritate, ca Ned Stark e personajul principal.
    Serialul nu poate sa ofere aceleasi detalii ca si cartile, si oricum, serialul in sine nu urmeaza povestea cartii 100%. De aceea mi-as dori sa citesc cartile.

  144. Batica Costina

    Imi place faptul ca povestea este prezentata din diverse unghiuri prin ochii mai multor personaje si, de aceea ajungi sa le iubesti si sa le cunosti mai bine.

  145. Adriana

    Nu am vazut serialul. Mereu mi se par cartile mai bune, de aceea imi doresc foarte mult sa le citesc.

  146. Andreea

    Îmi place foarte mult felul în care de îmbina poveștile personajelor, cum ajung sa se ajute unul pe altul.

Lasă un răspuns