La ce e bun un dezumidificator

Nici nu îți rețin mult timp, că sigur dacă citești articolul ăsta, ești direct interesat de un dezumidificator. Așa că îți zic din start să uiți de mini, pico, nano dezumidificator la câteva zeci de lei, din alea cu pastilă, pe care le vezi în reclame la TV sau le găsești în magazinele de bricolaj: sunt pistol cu apă, dai banii degeaba.

Și cum am spus mereu, recomandările de la prieteni sunt cele mai bune, zic să fac și eu un bine și să transmit mai departe recomandarea, că eu am fost mulțumit. De fapt, sunt mulțumit, că utilizez dezumidificatorul de un an juma’ și e fix ce trebuie.

Pe scurt: o colegă care stătea la demisol, într-un bloc nou, avea umiditatea foarte mare în tot apartamentul, iar asta ar fi dus la igrasie, mucegai, nimic sănătos pentru locatar + destul de nașpa pentru pereții apartamentului. Prin urmare, colega a încercat, inițial, cu aparat din acela de care v-am spus să vă feriți, n-a rezolvat nimic, a dat un search pe net, pe ici, pe colo și a ajuns, într-un final, să-și cumpere un dezumidificator electric.

Nu e cel mai scump, ba chiar e printre cele mai ieftine de pe site, cam 500 de lei, deși e mereu la reducere, de la 549, la 479 de lei. E recomandat pentru spații de până la 15 metri pătrați, deci fix cam cât e o cameră normală de apartament (plus că îl poți muta, azi într-o cameră, mâine în alta și tot așa).

Are un debit de aer de 100 mc/h (adică ia aerul din cameră, ca un aspirator, și îl recirculă prin sistemul intern, ca mai apoi umiditatea din aer să o transforme în apă, care va fi depozitată în recipientul încorporat). Capacitatea maximă de dezumidificare este de 10l/zi, dar nu ajungi la o asemenea cantintate nici când usuci rufe în cameră, iarna, cu geamul închis.

Are un rezervor de apă intern, unde strânge cam 1,6 litri, după care se oprește automat și se aprinde un led roșu. Au fost perioade în care goleam rezervorul la 2-3 zile, timp în care dezumidificatorul funcționa fără oprire (fiind recent mutat în bloc nou, deci trebuia să scot umiditatea din pereți), iar când usuc rufele într-o cameră, iarna, deci cu geamul închis, primul rezervor se umple în cel mult 10-12 ore, iar apoi se mai umple unul într-o zi sau două.

Aparatul este acesta Dezumidificator TTK24E, luat de pe alecoair.ro, prin comandă online, dar cred că poate fi găsit și în alte magazine. Atenție, dacă faceți ca mine, și cereți livrare la birou, să știți că dezumidificatorul nu e ușor, are 10 kg, fără ambalaj, deci e musai un taxi, Uber, Taxify sau o mașină pentru transportat. Ah, neapărat să stea tot timpul în poziție verticală, fix ca un frigider. Mulțumesc, Iulia, pentru recomandare! 😀

Acest articol are 2 comentarii

  1. Nicolae

    Multumim si noi !

  2. Moise

    Bun si eu am luat un model superior de la ei, tot comanda directa 🙂 Face minuni, in special cand ai copii mici.

Lasă un răspuns