Review proiector BenQ W1600UST

Dacă la începutul verii am testat un proiector 4K HDR (BenQ W1700 CineHome), cel mai cel, care a luat și niște premii anul acesta, acum am pregătit un review al unui proiector diferit, care poate afișa o imagine cu diagonala de 280 de cm de la doar 19 cm de perete. Ați citit bine, BenQ W1600UST, așezat la o palmă distanță de perete, proiectează o imagine cu diagonala de 110 inch.

Este fix soluția ideală pentru situația când nu ai unde să pui proiectorul, la doi sau trei metri de perete, când nici cablurile HDMI și audio nu sunt atât de lungi sau nu vrei să le înșiri prin toată casa, asemenea unei instalații de beculețe de brad. Așezi proiectorul lângă un perete liber, ca mine, pe o măsuță de cafea, și de la nici 20 de cm distanță obții o imagine surprinzătoare, de aproape 3 metri diagonală.

UST (din denumirea proiectorului) vine de la "Ultra Short Throw", BenQ W1600UST dispunând de un sistem de lentile Ricoh pentru proiecții mari, de la distanțe reduse. Durata de viață a lămpii este de 6.000 de ore în modul SmartEco, 4.000 de ore în modul Eco sau 3.000 de ore în modul Normal. Și acest proiector dispune de tehnologia DLP (Digital Light Processing) *** DLP este folosită în peste 90% dintre cinematografe și în 100% dintre cinematografele IMAX,  BenQ fiind numărul 1 mondial privind numărul de videoproiectoare cu tehnologie DLP, tehnologie ce domină piața globală a proiecțiilor digitale.

 

BenQ W1600UST cântărește 6,2 kg, dimensiunile sale sunt de 385*152*429 mm și dispune de următoarele interfețe: Computer in (D-sub 15pin) x2 (Shared with component), Composite Video in (RCA) x1, HDMI x2(shared with MHLx1), Audio in (Mini Jack) x2, Audio out (Mini Jack) x1, Audio L/R x1, Speaker 10Wx2, USB (Type mini B) x1, RS232 (DB-9pin) x1, IR Receiver x1(Front)‎.

Vă las mai jos câteva imagini de pe al meu perete din sufragerie (da, acea diagonală de 280 de cm) + câteva clipuri video + detalii tehnice. Ca o scurtă concluzie, proiectorul este unul dintr-o gamă high-end, prețul fiind undeva pe la 7.000 de lei, iar singurul minus este calitatea sunetului, dar cine se mai uită la TV/filme/seriale fără un sistem home cinema, serios acum?

Mai multe  detalii despre BenQ W1600UST găsiți aici.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Lasă un răspuns