Apple Pay va fi lansat oficial în România, în a doua jumătate a anului 2019

UPDATE – 26 iunie 2019 – E oficial, de azi funcționează APPLE PAY în România, pentru următoarele carduri (probabil vor urma și altele): Banca Transilvania, Edenred, ING, Monese, Orange Money, Revolut și UniCredit Bank.


Damn, ce zi, a tot vuit internetul că ING aduce Apple Pay în România. Am dat și eu share pe Facebook și Twitter, bucuros de o asemenea veste, mai ales că nu mă așteptam nici măcar în 2020 să vină Apple Pay la noi în țărișoară. Doar că sunt câteva detalii de lămurit, pe lângă faptul că a sărit în joc și Banca Transilvania.

Ce e Apple Pay și ce poți face cu el? Păi treaba e simplă, poți înrola în wallet-ul device-ului tău Apple (cu NFC) orice card de la băncile partenere. Ulterior îți poți folosi smartphone-ul (de la iPhone 6 în sus) sau orice model de Apple Watch pentru plăți contactless, direct cu device-ul.

Plățile se pot face la orice POS dedicat Apple Pay ori POS contactless standard, unde vei vedea unul dintre simbolurile de mai jos:

 

 

Momentan doar ING și Banca Transilvania au anunțat disponibilitatea în viitor a serviciului Apple Pay în România, dar mă aștept să intre și alte bănci în joc, ar fi păcat să nu o facă. Plus că vor avea și un avantaj, probabil de scurtă durată – lipsa Google Pay în România (oficial, pe Android, nu există).

 

Apple Pay va fi disponibil în a doua jumătate a anului 2019, nu doar în România, ci și în Austria, Portugalia, Slovacia, Slovenia, Estonia și Grecia. Pe net deja au apărut multe frustrări, mai ales din partea olandezilor, o mare economie europeană, care nu vor avea nici anul acesta Apple Pay.

 

 

 

În plus, pe lângă Apple Pay, ziua de miercuri, 27 martie 2018, a adus și alte vești bune utilizatorilor Apple: Orange România a anunțat implementarea eSIM, deci noile terminale Apple vor putea avea activă funcția de dual sim (unul fizic, altul digital). Iar cireașa de pe tort este că Apple a activat funcția de EKG de pe Apple Watch 4 și în Europa (inclusiv România) + Hong Kong.

 

 

Lasă un răspuns