10 locuri de vizitat în Barcelona

Tocmai ce am revenit din a treia fugă în Barcelona – da, atât de mult ne place orașul ăsta. Dacă prima oară am fost în săptăluna de miere, a doua oară am revenit pentru concertul Lady Gaga, acum am prins niște bilete mai ieftine la Tarom și am zis că ar fi păcat să nu mai mergem o dată, la un burger, niște tapas, o sangria și ceva relaxare. Acum am fost și cu Ioneștii, așa că mai jos veți găsi cele zece recomandări + patru vlog-uri de la Mariciu. (*sper că nu vă e foame)

În ritmuri de Ola, yo me llamo Mariola – căci asta cântam la fiecare OLA auzit – am lăsat bagajele la hotel și am fugit la cea mai cea hamburgeserie (#seștie):

 

1. BACOA – sunt 5 locații în Barcelona, una chiar pe plajă (La Barceloneta) + una în Madrid. V-o recomand pe cea de la Universitat, e cea mai spațioasă, centrală și cu cei mai buni burgeri ever (nu vă luați după ce zice Mariciu în vloguri). Încercați măcar doi, unul de vită și musai cel de pui, cu guacamole. (prețul unui burger este între 6 și 9 euro, fără cartofi)

2. TACO ALTO – un loc în care am intrat direct din stradă, o Taqueria Mexicana, un loc super mișto, atât de stat, cât și de Instagramat. N-am mâncat, dar Margarita e ce trebuie, chiar dacă prezentarea nu e cea mai fancy, dar nici nu costă mult – 5 euro/paharul.

 

 

3. Rooftop bar @ Hotel Barceló Raval – un bar cu vedere 360 de grade, situat la etajul 11 al hotelului Barceló Raval. Au chiar și o mini piscină. Accesul este gratuit, nu ai nevoie de rezevare, un gin tonic costă 12-16 euro, iar o băutură răcoritoare este 4-5 euro.

 

4. Peggy Sue’s Balmes – restaurant cu specific american, foarte mișto pentru fotografii, dar nu vă recomand să mâncați. În schimb luați-vă milkshake-uri, pe toate dacă puteți, sunt incredibil, dar incredibil de bune.

 

 

5. Mirador de Horta – este un loc superb, poate că ar trebui să existe grad de comparație pentru superb, fix pentru acest loc, care e cel mai superb. Un leagăn atârnat de un copac singuratic te face să te simți liber și fericit ca DiCaprio pe Titanic. Vei mai vedea și alți oameni veniți să-și facă fotografii, dar până urci tot dealul, sigur pleacă de acolo (cum s-a întâmplat în cazul nostru).

 

 

6. La Boqueria – piața asta este incredibilă, vorba lui Mariciu, oare noi de ce nu putem avea așa ceva în Obor? Ieftină nu e, dar nici prea scumpă, însă găsești aici tot ce vrei să bagi la ghiozdan, de la fructe (normale, dar și de mare), la legume, pește, porc, jamon și este o experiență impresionantă, de fiecare dată.

7. Castelul Montjuic – priveliște faină tare, lângă port, cu istorie. După ce-ți faci câteva poze, musai să mergi pe jos prin parc, apoi să iei funicularul și după cele 3 minute (o stație), musai să mănânci pizza de la mini pizzeria stradală Circus Pizza (angajații sunt toți italieni, iar asta o vei observa la gustul incredibil – felia costă 2.90 euro).

 

8. La Confiteria – o confiterie din 1912, care și-a păstrat mobila și design-ul + atmosfera super faină. De vreo 20 de ani a devenit cocktail bar, iar băuturile sunt excelente, costă între 8 și 10 euro, au și trei fără alcool, Diana a testat două dintre ele și sunt ale naibii de bune. Ne-a plăcut atât de mult, încât am revenit și a doua seara, fiind astfel singurul loc vizitat de două ori în cele șase zile. Ah, cereți măsline, costă 4-5 euro un bol și sunt (cred) cele mai bune pe care le-am mâncat vreodată – două tipuri, dintre care unele cu chilli.

 

9. El Nacional – un loc foarte mișto, cu șase restaurante diferite, unde puteți mânca pește, fructe de mare, tapas, bea un vin, mânca o înghețată (bună tare). Înghețată bună am mai mâncat și la DELACREM (musai cea de piersici):

10. Tapas bune găsiți la Taberna Blai Tonight (mai micuț, mai ieftin) și la Bilbao Berria.

Majoritatea locurilor de mai sus au fost găsite și recomande de ghidul călătoriei, minunata mea soție, Diana. V-am mai spus cât de mult o iubesc, nu?

Am zis că vă recomand 10 locuri de vizitat, dar am mai inserat câteva, CSF, oricum sunt mult mai multe, dar le puteți vedea pe toate în vlogurile de mai jos. Enjoy!

 

Acest articol are 3 comentarii

Lasă un răspuns