Cel mai bun burger din București

Dacă în Barcelona am declarat deja care este cel mai bun burger, la BACOA (opinie subiectivă, bunesciană, detalii aici și aici), în Berlin tronează triumfător Burgermeister (revin cu un articol în curând), în București tocmai am testat aseară locul foarte lăudat, numit Burger Van, ba chiar prezent într-un Top 50 cei mai buni burgeri din Europa, doar că permiteți-mi să nu fiu de acord, în totalitate. Pentru că… cel mai bun burger din București este altul.

Treaba stă cam după cum urmează, eu ador dulceața de ceapă în burgeri, așa că dacă am de ales dintre mai multe variante, voi alege mereu burger-ul care o are printre ingrediente. Drept urmare, la BACOA am comandat-o separat, la Burgermeister este un burger care are dulceață de ceapă, iar la Burger Van București am mâncat aseară pentru prima oară un burger la care am cerut eu dulceața de ceapă, pentru că cel care o avea deja printre ingrediente nu îmi făcea cu ochiul prea tare. Burger Van este pe locul 35 în topul de mai sus, dar fiind un clasament pe voturi de pe net, e subiectiv, la fel ca și preferințele mele. Așadar, burger-ul de la Burger Van București este bun, dar nu mi s-a părut special în niciun fel, adică nu excelează, nu te face să arunci șervețelul zicând “Bă, ăsta da burger!”. Poate carnea puțin arsă la exterior a influențat gustul, dar csf, probabil va exista și o altă ocazie.

Revenind, cel mai bun burger din București este la Hard Rock Cafe, părerea mea! Iar dacă cel clasic nu era suficient de special, acum există un meniu temporar (din păcate) unde am găsit burgerul suprem, chiar mai bun decât cel pe care l-am mâncat la Hard Rock Cafe Dubai, cu dulceață de curmale (v-am zis că-mi plac dulcețurile în burgeri). E vorba de Bordeaux Burger, care are în plus (pe lângă ingredientele celui clasic) gem de smochine preparat cu vin de Bordeaux, ceapă caramelizată și brânză cremoasă de capră, adică fix echilibrul perfect de dulce-sărat. Jur că salivez pe tastatură. Arată cam așa:

 

 

Nu știu exact cât e disponibil meniul temporar (Infused with love), pe care îl găsiți mai jos, dar am impresia că vreo două luni, deci probabil cel târziu până la final de octombrie. Sper să-mi mai fac timp (măcar de ziua mea, fix la final de octombrie) și să ajung să mai bag un Bordeaux Burger pe nerăsuflate. Toate preparatele din meniul Infused with love au alcool și vă mai recomand Blackberry Sparkling Sangria… eu am băut vreo trei (hâc). Și musai Bananas Foster Sundae la desert, îmi mulțumiți voi apoi, în timp ce vă rostogoliți spre casă.

Ah, am uitat să vă recomand burgerii de la Shake Shack și Black Tap din New York (am scris despre ei aici, în articolul despre SUA), iar în Londra, pe lângă al 11-lea Hard Rock Cafe bifat, sper să avem timp să mergem la Burger and Beyond, locul întâi din Top 50, să vedem care e treaba. Revin cu articol, dacă e.

 

 

Acest articol are 2 comentarii

Lasă un răspuns