Kumfu la UNTOLD 2018 (video) + de câți bani ai nevoie pentru cele patru zile de festival

Unii ar putea crede că te plictisești după patru ani la același festival, dar nu, frățiwear, fiecare ediție e și mai tare, experiența UNTOLD fiind una pe care o aștepți cu nerăbdare un an de zile și care trece cât ai zice A(r)min. A fost cea mai tare ediție de până acum, cu un line-up excelent, în care ÎN SFÂRȘIT l-am prins pe Steve Aoki la o poză și două vorbe, și în care am fost unul dintre bloggerii oficiali. Despre cum a fost, aveți mai jos câte un video din fiecare zi, însă mai întâi vreau să mă adresez celor care nu au fost niciodată la Untold. Urmează o ediție specială, care aniversează 5 ani de festival, așa că UNTOLD 2019 nu e de ratat, prin urmare îți spun care ar fi costurile minime pe care ar trebui să le ai în vedere pentru la anul + niște ponturi.

Ediția din 2018 s-a încheiat cu peste 355.000 de oameni, în cele patru zile de festival, și cu set-ul de 7 ore al lui Armin Van Buuren, care a zis că în 2019 pregătește ceva special. Revenind la bani, hai să vedem cât te costă cele 4 zile de festival:

  • bilet access general, 4 zile – 500 de lei.
  • transport către festival, din București – 360 de lei, avion dus-întors cu Tarom (dacă îl iei din timp, desigur) SAU 120 de lei cu BlaBlaCar SAU începând de la 200 de lei cu trenul.
  • cazare – în cămin, la prețuri începând de la 450 de lei de persoană (costul este pentru toate cele 4 nopți, în cameră cu patru paturi, deci tre să vii cu gașca de alți trei, ca să fie bine). Pachetele de cazare pot fi cumpărate de pe site-ul Untold, în timp util, înainte de festival.
  • mâncare + băutură: ca să facem o sumă rotundă, cel puțin 100 de lei pe zi, deci un total de minimum 400 de lei (în festival, o piadină e 20 de lei, un burger 20-30 de lei, o apă / un suc / o bere ~ 10 lei). Desigur, poți sta și la coada infinită de la Fornetti, unde poți mânca ieftin de tot.
  • transport în Cluj-Napoca – unele cămine sunt la 15 minute de mers pe jos, altele la 5-6 km de festival, dar hai să punem un 200 de lei, pentru toată perioada.

Deci iese un total general de minimum 1670 de lei de persoană (cu BlaBlaCar) sau 1910 lei (cu avionul). Rotunjim la 2.000 de lei, pentru că asta e suma pe care o cheltuie un om, în medie, pentru tot ce ține de festival, că poate îți mai iei și un tricou, un magnet sau alt suvenir UNTOLD. Pentru că este o sumă mare, de care nu mulți dispun oricând, eu le-am recomandat multor prieteni, care vor să vină în 2019 la Untold, să pună de pe acum câte 200 de lei/lunar, într-o pușculiță. Așa vor avea și bani de bilete, imediat ce vor fi puse în vânzare, apoi de cazare, transport și restul.



Te poți înregistra chiar acum, pe site-ul UNTOLD, pentru a fi la curent cu știri și informații despre ediția aniversară din 2019. Totodată, poți vota ce artiști ai vrea să vezi și, în funcție de voturi, se va ține cont în alcătuirea line-up-ului de festival.



Ah, să nu uit, înainte de a vă lăsa clipurile – am stat din nou la cea mai tare cazare, ever. Dacă aveți treabă prin Cluj, în afara perioadei de Untold, desigur, UBA Accomodation (sau UBA Aparthotel) e fix ce trebuie, apartamente premium, cu super design, toate diferite între ele, utilate cu tot ce ai nevoie, de la tacâmuri și vase, la plită, cuptor, cafetieră, mașină de spălat vase. Iar prețurile încep de la 55 de euro pe noapte, ceea ce e incredibil, pentru cât de mișto e la UBA.





Acest articol are 7 comentarii

  1. Paul

    Prodigy mi-a placut eneorm.

Lasă un răspuns