The Irishman, pe scurt: Robert de Niro va lua OSCAR

Gata, a ajuns toată lumea acasă? Știu, și eu sunt supi că 30 noiembrie și 1 decembrie pică-n weekend, dar CSF… Netflix and chill. Iar cum probabil toată lumea a muncit și nu a avut timp de 3 ore juma, acum e momentul pentru The Irishman (and food).

 

După cum ziceam și pe story-urile de la avanpremiera de la Odeon, e musai să comanzi ceva de mâncare, înainte de a da play la The Irishman. Băieții bagă steak după steak, ba mai sunt și opulenți cu niște hot dogs. Deci musai, mâncare și ceva de ronțăit, plus un vin roșu, vedeți voi de ce.

După ce am văzut JOKER, nu credeam că îi mai poate sufla cineva Oscarul lui Joaquin Phoenix, pentru actor în rol principal. Dar se pare că m-am grăbit, căci Robert de Niro, la cei 76 de ani ai lui, a făcut probabil rolul vieții sale… excepțional e puțin spus.

The Irishman este o poveste cu mafioți care, contrar vitezei cu care suntem obișnuiți din filmele cu acțiune din ultimii ani, reușește să fie incredibil de captivant, chiar și printr-un fir narativ domol, dar care te îngheață în scaun, fotoliu, canapea sau unde te vei așeza. Iar plăcerea de a-i vedea împreună pe Roberto de Niro, Al Pacino și Joe Pesci, este de neprețuit.

 

 

*** „The Irishman“ a avut premiera pe Netflix, miercuri, 27 noiembrie și este considerat cel mai bun film al lui Scorsese, unul pe care nici măcar el nu credea că va mai apuca să-l facă în această viaţă. „Ultimul film pe care l-am făcut cu De Niro a fost «Casino», în 1996, iar pe măsură ce anii treceau am încercat să lucrăm din nou împreună la diverse proiecte, dar ne-am tot ratat unul pe celălalt. A fost o răscruce de drumuri“, a povestit Scorsese. Anii s-au adunat în două decenii, iar perspectiva unei reuniuni părea din ce în ce mai puţin probabilă. „Într-un final, ne-am decis, am simţit în urmă cu vreo zece ani, când amândoi ne apropiam de 70 de ani, că trebuie să mai facem un ultim film împreună. Ne-am uitat unul în ochii celuilalt şi ne-am spus: «Hai să vorbim pe bune de data asta, hai să găsim ceva cu adevărat special la care să putem lucra din nou împreun㻓. – adevărul.ro – INTERVIU EXCLUSIV Martin Scorsese: „De Niro e singurul om care ştie de unde vin, care cunoaşte sensul vieţii“

 

Lasă un răspuns