Ce fac românii pe internet: Top 50 cele mai accesate site-uri

V-ați întrebat vreodată ce fac românii pe interneți? Că în trafic, prin mall-uri, la târguri de Crăciun, prin țări străine (și în alte părți) i-ați tot văzut. Păi treaba e simplă… și împărțită pe categorii, iar pentru mai multe detalii, am postat mai jos lista cu Top 50 cele mai accesate site-uri în România.

Din topul de la final, reiese că românii petrec mult timp accesând motoare de căutare (da, YouTube este și el un motor de căutare, ba chiar al doilea, la nivel mondial, fix ca în topul de mai jos), așa că primele patru poziții sunt ocupate de Google, YouTube și Yahoo (cine pisici mai folosește Yahoo?).

Apoi, deloc surprinzător, românii cumpără online. Sau (și) vând. eMAG și OLX sunt pe locurile 5 și 6, Aliexpress este pe 15, Booking.com pe 33, Amazon.com pe 36, Autovit.ro pe 40, Altex.ro pe 41, Compari.ro pe 43 și Publi24.ro pe 48.

Iar când nu știu ceva sau au de făcut vreun referat, sar pe Wikipedia (locul 7) sau pe Academia.edu (locul 44). Dar și didactic.ro e bine de tot suit în top, pentru un site cu materiale și resurse didactice (locul 23). Dacă nu știu vreun cuvânt, desigur că îl caută pe dexonline.ro (locul 35).

Dar cel mai mult timp românii îl petrec pe Facebook, cu o medie zilnică de peste 18 minute (locul 8). Rețeaua rusească de socializare vk.com este pe locul 11.

Iar cum România ocupă loc fruntaș la producția de conținut pentru videochat, era culmea să nu regăsim în Top 10 un site de profil – bongacams.com. Lista continuă cu livejasmin.com (pe 25) și cu p0rnache pe alte locuri de cinste, precum 18 (xhamster.com) și 24 (pornhub.com).

Pe locul 10 regăsim Netflix, iar din aceeași categorie (filme, seriale, conținut video) mai sunt și filelist.ro (ilegal, locul 13), IMDB (locul 14),  filmeserialeonline.org (ilegal, dar locul 16), filmeonline.biz (ilegal, locul 42) și hbogo.ro (locul 45).

Românii stau destul de mult și pe Reddit (locul 12) și pe Vice.com (locul 17).

Se informează mult românul, în special de pe digi24.ro (locul 20), adevarul.ro (locul 26), digisport.ro (locul 27), hotnews.ro (locul 29), stirileprotv.ro (locul 32), gsp.ro (locul 34), libertatea.ro (locul 39), antena3.ro (locul 46) și playtech.ro (locul 47).

Mulți bloggeri în țara noastră, domne. Sau și cititori ai lor, în special pe platformele blogspot.com (locul 19) și wordpress.com (locul 28).

Și nu se putea să nu fim noi amatori de pariuri și rezultate sportive: flashscore.ro (locul 22) și betano.com (locul 50).

Se știe că românul s-a născut gamer, iar dacă nu, se uită la alții: twitch.tv (locul 30), roblox.com (locul 31).

Dar marea mea surpriză se găsește pe locul 37, unde este site-ul ăsta dubios – oyi9f1kbaj.com – Nu-l căutați pe Google, am făcut eu deja asta, nu de alta, doar poate vă virusați, căci link-ul ar fi aparținut unui serviciu de publicitate online pentru creatori de conținut, dar se pare că niște hackerași au șmenuit chestii-trestii și unii oameni aveau device-urile infecatate, iar browserele lor redirectau tot timpul către oyi9f1kbaj.com, pentru a obține venituri din publicitate “reală”.

Mai sunt microsoft.com pe locul 38 și homebank.ro (de la ING) pe 49. Cam atât, sper că n-am ratat nimic. Acum sunt curios dacă voi aveți vreun site pe care îl accesați frecvent și care nu se regăsește în Top 50, dar ar fi trebuit.

Sursa top: alexa.com

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns