1 iunie: se deschid terasele și plajele, circulația redevine liberă și sunt permise spectacolele în aer liber (max. 500p)

Vine acuși 1 iunie, ar trebui să ne bucurăm ca niște copii sau ar trebui să fim rezervați în ceea ce privește noua relaxare? Pe scurt, vom avea voie să părăsim localitatea, fără declarație, liber la plajă, dar cu 2 metri între scaune/șezlonguri, sunt permise spectacolele în aer liber, cu un număr de până la 500 de spectatori, competițiile sportive se vor putea relua pentru sporturile care se practică în aer liber, mai puțin sporturile de contact (fără spectatori). Iar examenele de evaluare națională și bacalaureat vor avea și o a doua sesiune, pentru elevii care nu pot intra în examen dacă au febră.

 

Mai jos, toate detaliile transmise de către Iohannis, dar între timp sunt curios cum vi se par aceste măsuri? Veți da fuga la mare, la terase, plimbări cu trenul, vizite la toate rudele?

Declarația președintelui Klaus Ioannis: „Am avut o ședință destul de lungă, am analizat situația în care ne aflăm, stadiul epidemiei și ce măsuri se impun. Avem și astăzi aproape 200 de cazuri noi, aproape 200 de persoane la ATI, nu putem să vorbim de o reducere semnificativă a epidemiei. În consecință: atenție, atenție, atenție!

 

1 iunie 2020

 

Se pot redeschide terasele, în condiții de distanțare. Mesele la 2 metri distanță, maximum 4 persoane la o masă.

Se va putea merge la plajă, dar și aici e nevoie de păstrarea distanței de 2 metri între scaunele de plajă.

Va fi reluat transportul internațional rutier și feroviar.

De asemenea, deplasările în afara localității vor fi libere, nu vor mai fi necesare declarațiile pe proprie răspundere.

Sunt permise spectacolele în aer liber cu un număr de până la 500 de specatatori dar așezați pe scaune în funcție de restricții și triaj epidemiologic.

Competițiile sportive se vor putea relua de la 1 iunie, pentru sporturile care se practică în aer liber, mai puțin sporturile de contact. Se vor desfășura fără spectatori.

Examenele naționale vor avea loc fizic așa cum au fost planificate și anunțate de câteva săptămâni. Este posibil să fie copii bolnavi care, când se ține examenul, să aibă febra și nu pot intra la examen. Pentru aceștia se va organiza, vorbesc de evaluare națională, pentru motive medicale, se va organiza o a doua sesiune de evaluare națională din 29 iunie.

În privința bacalaureatului, și aici este posibil să fie copii care au probleme, se va organiza o a doua sesiune în august, ca în alți ani.

 

 

PS Să nu uităm că din 15 mai este stare de alertă, pentru o perioadă de 30 de zile. Aceasta presupune, între altele, obligativitatea purtării măștii în spațiile publice închise. De asemenea, pe durata stării de alertă, toate persoanele care sosesc în țară vor sta 14 zile în carantină la domiciliu. Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu va ezita să declare din nou stare de urgență, „dacă se va ajunge la o supraaglomerare a spitalelor”.

Lasă un răspuns