Vă rog și eu ceva, NU mai postați Instastories în timp ce conduceți!

Am și eu ceva pe suflet și tot am amânat să postez articolul ăsta. Inițial le-am scris în privat unor creatori de conținut cu sute de mii de urmăritori, apoi am renunțat, că nu par decât un bătrânel cicălitor. Dar vă rog eu (pe toți), nu mai postați Instastories când vă aflați la volan, în trafic. Chiar atât de ocupați sunteți încât nu aveți timp să vă filmați trei-patru clipuri de câte 15 secunde decât atunci când conduceți?


Filmați-vă când stați pe loc / parcați / la un semafor care durează mult / când sunteți blocați în trafic..  dacă ăsta e drogul vostru, dar vă rog eu, nu mai conduceți cu o mână pe volan și alta pe telefon. Pe lângă faptul că e ilegal (amendă între 580 și 725 de lei + suspendarea permisului 30 de zile), este incredibil de periculos (doar am văzut cu toții știrile cu atâtea accidente mortale transmise live pe Facebook), dar și un exemplu extrem de prost pentru adolescenți, în special pentru cei care se apropie de vârsta majoratului și vor să obțină permisul de conducere.

În 2021, vă rog eu, haideți să nu mai folosim telefoanele în timp ce conducem. Să stea smartphone-ul în bord, să vorbească doar Waze-ul, să cânte muzica din player și să vorbim la telefon doar pe handsfree, că majoritatea mașinilor din acest secol beneficiază de conexiune bluetooth, dar cineva trebuie să le spună asta și bombardierilor care vorbesc cu telefonul ținut în mână, pe speaker, în SUV-uri de zeci de mii de euro.

Aveți grijă de voi, fiți exemple pozitive pentru cei din jur, purtați mască, vaccinați-vă, hidratați-vă, respectați-i pe cei din jur și fiți mai buni. Vă pupă John (nu, nu cel cu patruped cheluț, căci el nu poartă nici măcar centura de siguranță de fiecare dată când se filmează).

Acest articol are un comentariu

Lasă un răspuns