Cum să fii bombardier cu tricou fake de 200-300 de lei (Gucci, Dior, Palm Angels, Off-White, Balenciaga, Dsquared2 etc)

Dacă nu ți-ai făcut încă testul Află cât de bombardier ești (bum-bum-bum), click aici. Altfel, poți fi bombardier de Herăstrău/Nordului foarte ușor, cu numai câteva sute de lei. De ce să dai între 250 și 750 de euro pe un tricou, când îl poți lua de pe Instagram cu cel mult 350 de lei?


Mă rog, fake-uri găsești și la 10 euro, pe Wish, de unde probabil le cumpără și cei care le vând cu două, trei, patru sute de lei, în România. De ce ți-ai lua asemenea copii/imitații? Păi poate nu vrei să fii prins în offside la KAYO Club, (uitați-vă la KAYO Nights, pe YouTube, au un fel de vlog din club care cuprinde și rubrica How much is your outfit, e comedie pură, păcat de prea puținele vizualizări, dar compensează pe TikTok). Dați un play mai jos, să vă faceți o idee, de la minutul 11:07. Ah, și băieții de la Busta România (Instagram) mai dau în vileag vedetele cu fake-uri.



Am văzut avionul București – Berlin plin de muzicanți blindați de Dsquared2, Balenciaga, Philipp Plein, Rolex și altele, la fel cum mai nou văd și pe Instagram, la petrecerile mondene sau chiar astă seară într-un supermarket. Nu știu cât de naivi pot fi cei care înoată în fake-uri, deși e clar că nu-și permit acel stil de viață care să necesite astfel de haine scumpe, dar probabil așa cred ei că le crește valoarea sau se integrează în cercurile celor de rang înalt, pentru care chiar nu contează un tricou Gucci de 750 de euro sau un Rolex de 20.000. Iar dacă ne prindem noi (cei neavizați) că poartă fake-uri, cu atât mai ușor își vor da seama cei care chiar poartă originalele.

Cel mai simplu ar fi să te rezumi la un stil vestimentar pe care ți-l permiți, iar dacă ții musai să ai ceva de la un brand de lux sau care e hype și scump, poți începe cu accesorii, o curea, o șapcă, niște ochelari de soare, un tricou și tot așa. Le poți asorta cu jeanși de 100 de lei, sneakers de 400 de lei și ești vis.

Ah, să nu uit de unde am plecat când am vrut să scriu acest articol: m-a targetat o reclamă pe Instagram, unde un cont relativ nou vinde tricouri “identic cu originalul” (Gucci, Dior, Palm Angels, Off-White, Balenciaga) și recunoscusem 2-3 tricouri pe care le-am tot văzut afișate prin online, pe la oameni care, de exemplu, nu ar da 750 de euro pe un tricou ediție limitată, o colaborare care nici măcar nu mai există la vânzare de jumătate de an (doar la resell pe site-uri de genul StockX). Cât costă copia acelui tricou? Am întrebat în mesaj privat, căci doar așa poți afla prețul: fix 350 de lei, în loc de 3.700 de lei. Dar bombardieru’ nu e bombardier destul, dacă nu-și etalează fake-ul.




Acest articol are 2 comentarii

  1. Cristi

    De ce ai da atatia bani pe un fake? Gasesti materiale bune la 30 % din pretul fake-ului. Cat despre celelalte, ma abtin, oamenii aia vor plati la un moment dat si nu ma refer la credite.

Lasă un răspuns